Af overfysioterapeut Dorrit Pind, Skejby Sygehus

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Uddannelse til tværfaglighed
5 IT-didaktiske principper
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Lean Salgskonsulentuddannelsen
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Lederudvikling.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Lærerprofessionen.
EU Socialfondsprojektet
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Fysioterapiens fremtid  Fremtiden er et spil I selv skal spille  Medspillere er også modspillere  I er selv jeres egen med- og modspiller  Den profession.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Chris Argyris f
Videndeling i det hyperkomplekse samfund Trine Schreiber
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Værdibaseret ledelse Hvorfor det?.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
1 Samspillet mellem virksomheder og kompetencecentre.
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Følgende temaer går som en rød tråd gennem målene og de strategier, der knyttes til dem: det multisektorielle ansvar for sundhed sundhed gennem hele livet.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
MindLab 07 MindLab Involverer borgere og virksomheder i at udvikle nyskabende offentlige løsninger.
Speciale i virksomhedsstudier og pædagogik, RUC, 2006/2007.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Klik for at redigere i masteren ”Har vi tilstrækkeligt med personaleressourcer til at løfte kræftbehandlingen i 2025?” Kræftens Bekæmpelse og DMCG konference.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Klæder skaber folk Viden skaber resultater
Kontrakten og partnerskabet som grundlag for samarbejde Anders la Cour og Holger Højlund, Kofoeds Skole, den 30. november 2005.
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Indvielse af Center for Kliniske Retningslinier
Henning Boddum Mobil tlf Kordegnenes Årsmøde Velkommen til Strategi og Social kapital.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Design af organisationen
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Skoleledelse og skoleudvikling i dag
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
KIRKERNES ROLLE I FRIVILLIGHEDSSAMFUNDET Nyborg Strand den 4. november 2011 Centerleder Laust Kristensen 1.
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Uddannelse, roller og kompetencemåling
FARMA SF 2011 Det Farmaceutiske Fakultet Forskningsformidling ”Formidlingsforpligtigelses -ja tak” Sven Frøkjær 23. marts 2011.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Vinderholdet helt basale goder, såsom gratis mad og drikke - gode sove- og bademuligheder - at føle man er en del af et særligt fællesskab - at.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Kapitel 6: Teorier om social ulighed – fokus på funktionalismen og Bourdieus teori om social ulighed Ulighedens mange ansigter – perspektiver på social.
Vision mission værdier handleplaner
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
”Performance management”. Mål med indlægget Betydningen af at arbejde med mål og målstyring Forsøge at skabe forståelse for den sammenhæng der er målstyring.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
Opgaveflytning i Region Syddanmark
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Kvalitet i uddannelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Af overfysioterapeut Dorrit Pind, Skejby Sygehus Udfordringer til fysioterapiprofessionen i krydsfeltet mellem selvforståelse, image og kravene til os Af overfysioterapeut Dorrit Pind, Skejby Sygehus

Indhold Forståelse af vores egen profession Kompetenceudvikling Specialisering Samarbejde med andre Ønskeseddel Historie Set indefra og set udefra.

De udfordringer, der har betydning for os Forandring som grundvilkår Forandring som tilstand Forandring af 1. orden Forandring af 2. orden

De politiske krav Øge produktiviteten og effektiviteten Prioritere, rationalisere Bevise vores værd Øget specialisering Reducere barrierer mellem faggrupper

Nye begreber Den Danske Kvalitetsmodel Akkreditering Balanceret Målstyring Kontraktstyring Evidens Nye arbejdstilrettelæggelser Ny teknologi

De bløde værdier (ARF 2003)

Den nye bruger " Brugerens forventninger til opgaveudførelsen vil ændre karakter, således vil brugeren fra andre kilder have viden, der til en vis grad kan matche behandlingssystemet, og brugeren vil endvidere kræve kvalitativ bedre information om, hvorledes opgaven udføres. Man står over for den bevidste bruger. I samme moment må man forvente, at brugerens syn på sundhedsopgavernes karakter vil ændre sig. En stadigt større gruppe forventes at kræve sammenhæng mellem de offentlige ydelser. Samtidigt vil en stigende gruppe i befolkningen kræve, at det mekaniske sygdomsbillede, som sundhedsvæsenet er bygget op omkring i dag, udvides til også at inddrage bredere livskvalitetsbegreber. Alt i alt står sundhedssystemet opgavemæssigt over for en holistisk udfordring" DSI 2003

Det hyperkomplekse samfund Læring Differentiering / specialisering Ny teknologi Nye organisations - og arbejdsformer

Individuel kompetenceudvikling " Kompetencebegrebet omfatter ud over specifik viden og konkrete færdigheder også de rutiner og strategier, som individet anvender til at tilegne sig viden og færdigheder, såvel som de holdninger og værdier, der er nødvendige for at kunne agere både selvstændigt og i samarbejde med andre i arbejdslivet" (kilde Den nationale Kompetenceregnskab)

En profession Uddannelse der er videnskabeligt funderet Selvstændigt teorigrundlag Videreuddannelse Vertikal specialisering Faglig autonomi Eneret på arbejdsfeltet Videreudvikle arbejdsfeltet selv Noget overtages af andre

Kompetenceudvikling Kompetenceprofiler og kompetenceniveauer for arbejdsområder Medarbejdernes kompetenceniveau vurderes Udviklingsplaner

Cave Selvansvarlig At være ufærdig Selvprojekt / kald at blive perfekt Indgribende i personligheden

Specialisering Generalister og specialister Fælles kompetenceudvikling inden for læring, organisation og samarbejde Det gode samarbejde At være aflaster Bevare kærnefagligheden Danne en ny profession?

De andres optik Nødvendige Ønskede Anerkendes Attraktive Regne med os

Historierne Energiske Sportslige Grundige Lidt frelste Lidt bedrevidende Frie, selvstændige Fagstolte

Andre måder Image Retorik Design Formens betydning

Ønskeseddel Forberedthed på Strukturkommissionens arbejde Kulturanalyse af tværfaglige samarbejdsmåder Forskning i grænseflader mellem sundhedsfag Forskning i faglig og tværfaglig ledelse Finansieret kompetenceudvikling, OK At høre mere fra de yngste i faget

Tak for opmærksomheden