Prøven i Natur/teknologi

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Advertisements

Progression i samfundsfag
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Undervisningsplanlægning
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Evaluering.
HISTORIE Den mundtlige prøve
Tværfagligt undervisningsforløb
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Almen sTudieforberedelse - AT
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Synopsis VIP3/2012.
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af et undervisningsforløb.
Formalia ved opgaveskrivning
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Synopsis VIP13 HH3.
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Studie rapport opbygning
Læring, kommunikation og samarbejde
Bæredygtighed – Naturfag
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Tak til Danmarks Lærerforening for samarbejdet
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Planlægning, proces og evaluering
Mundtlig matematik eksamen
Folkeskolens afgangsprøve
Censormøde
Censormøde i Odense tirsdag den 29
Sprogbaseret læring i naturfag
Fælles undervisning frem mod fælles prøve
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 10. MARTS 2016 BIG BANG 2016 LEKTOR EMERITA HELENE SØRENSEN AARHUS UNIVERSITET AU HVAD KAN PISA BRUGES.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Historie i udskolingen Gyldendal 8. april 2015 FFM – historie – historie.gyldendal.dk v/Jens Aage Poulsen
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
FAGDIDAKTIK i teknologihistorie og idehistorie Workshop om problemorienteret arbejde i idehistorie.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Laboratorium for didaktik, dokumentation og planlægning
Fagdidaktisk kursus i biologi
Naturfag.
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Bænkebidere Et forløb for 2. klasse.
LU Madkundskab 18. og 19. april Kl. 15:15 – 17:15
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Flerfagligt Forløb 4/SRO
SRO 2018 hHx.
Om prøveformen Filosofi C.
SRO SKRIV!.
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Prøven i Natur/teknologi

Natur/teknologi omhandle tematikker indenfor naturfag og teknologi, som er relevante for almendannende undervisning af folkeskolens elever i 1- 6. klasse. Helt centralt i faget står udvikling af evnen til at arbejde med målstyret og kompetencebaseret undervisning, og evnen og viljen til at varetage egen og undervisningsfagets fortsatte faglige udvikling. Undervisningsfaget er et integreret naturfag og baseres på oplevelser, aktiviteter og undersøgelser, der egner sig som udgangspunkt for eftertanke, dialog, og udvikling af lærerfaglig viden, kunnen og handlen Kompetenceområde 1: Naturfagsdidaktik med henblik på elevers læring og almendannelse i natur/teknologi Kompetenceområde 2: Natur/teknologiundervisning i et kompetenceperspektiv Kompetenceområde 3: Undervisning i natur/teknologis kerneområder (1): Mennesket, sundhed og levevilkår, teknologifrembringelse og -anvendelse og menneskets interageren med naturgrundlaget Kompetenceområde 4: Undervisning i natur/teknologis kerneområder (2): Universets, Jordens og livets opståen, udvikling og beskrivelse Kompetencemål: Den studerende kan begrundet anvende naturfagsdidaktisk viden og færdigheder til at planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle undervisning i natur/teknologi. Kompetencemål: Den studerende kan begrundet planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle natur/teknologi-undervisning med henblik på at udvikle elevernes naturfaglige kompetencer. Kompetencemål: Den studerende kan begrundet planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle undervisning om menneskets samspil med naturen og anvendelse af teknologi Kompetencemål: Den studerende kan begrundet planlægge, gennemføre, evaluere samt udvikle undervisning i natur/teknologi, der styrker elevernes evne til at forstå og forholde sig til de naturgivne og teknologiske udviklingsprocesser fra universets tilblivelse og til nutiden både på mikroplanet og på makroplanet

Skriftlige prøveprodukter Prøven består af 2 delprøver. Der gives en samlet karakter for de to delprøver. 4 skriftlige prøveprodukter. Hvert prøveprodukt skal omhandle en lærerfaglig problemstilling, der er relateret til et eller flere af fagets kompetenceområder. Det enkelte prøveprodukt skal belyse og diskutere principielle fagdidaktiske forhold knyttet til undervisning i natur/teknologi i grundskolen. I prøveproduktet kan der indgå multimodale elementer, der eksemplificerer centrale pointer i problemstillingen. Hvis der er tale om billed- eller lydoptagelser svarer 1 min. optagelser til en normalside. Der kan maksimalt vedlægges 2 min.

Opgavens opbygning Kort indledning og problemstilling (ca. ½ side) Faglige begreber og fagfaglig afgrænsning med gode henvisninger til litteratur (ca. 1 side) Fagdidaktisk fokus i undervisningsforløbet (ca. 1 side) Almendidaktisk planlægning inklusiv uddrag af uv-forløb, brug gerne en didaktisk model forløbet må rigtig gerne være afprøvet. Husk også fælles mål (ca. 2 sider) Kort opsummering og afrunding gerne med noget perspektivering (ca. ½ side) En rigtig god litteraturliste med udvalgte sider eller kapitler fra litteratur på et UC fagligt niveau. Samt evt. undervisningsmateriale fra natur/teknologiundervisningen i folkeskolen

Eksaminationstider ved mundtlige gruppeprøver: En normalside er 2.600 anslag inkl. tegn, mellemrum, illustrationer, tabeller, fodnoter mm. Illustrationer i form af billeder og modeller fylder anslagsmæssigt det antal anslag, som normal tekst ville udgøre på samme areal, som illustrationen fylder. Forside, indholdsfortegnelse samt litteraturliste er ikke medregnet heri. Eksaminationstider ved mundtlige gruppeprøver: Det maksimale sidetal i skriftlige arbejder

Fra censor rapporten 2016