Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Når uddannelse, udvikling og god sygepleje går hånd i hånd.
Roskilde Tekniske Skole
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
The Big Why? Får I ikke svar på i dette indlæg
Et væksthus for børn og voksne
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Målrettet læring Introkursus i almen medicin
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Skriftlighed og læring
Inspiration til reformarbejdet
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Alle børn er alles ansvar
Det humanistiske fakultet – didaktiske virkemidler og metoder
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Hva er god klasseledelse ?
implementering af sprogbaseret undervisning
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
FYSIK (STX) Carsten Claussen Februar 2008.
Projektopgave Problemstilling.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Valgfri tekst FORMÅL Kan selvstændigt udvælge en relevant tekst for modulet. Kan argumentere for, hvad teksten bidrager med i forhold til modulets teoretiske.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Dalum Landbrugsskole Kompetenceudvikling af lærere sikre elever der er klar til fremtidens udfordringer:
S KOVBYSKOLEN – DEN NYE SKOLE - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde Skovbyskolen 18. marts 2015.
Den gode overgang fra modtagelsesklasse til almindelig klasse Konference om flygtningebørn gruppeoplæg 1 mandag den 23. maj 2016 Den gode overgang fra.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Det 3. læringsrum O Det 3. læringsrum: Hvordan kan virkeligheden indgå i Fysioterapeutuddannelsen? O Hvad vil vi gerne undersøge? Hvilket læringspotentiale.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
…………Skal blive så dygtige som de kan
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
OSO opgaven på Midtjysk
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Uddannelsesplanen.
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Teoretisk pædagogikum
SSO - Større skriftlig opgave
Vidensbaseret praksis i botilbud
Besøg i praksis Efterår 17.
Naturfag.
SSO - Større skriftlig opgave
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Temadag 2018.
Karakterer og læring.
Demokrati og medborgerskab
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?

Skriftelighed øger elevens refleksionsevne og styrker koblingen mellem teori og praksis Der er krav om at eleverne skal anvende logbog i under uddannelsen Der ud over kan vejlederen supplere den praktiske læring med skriftelige opgaver fx fra ”praktikbogen” 25-12-2018

Vi kender alle sammen undskyldningerne ”Jeg har glemt min logbog derhjemme” ”Jeg nåede ikke lige at skrive noget” ”Jeg fik det ikke lige gjort” ”Jeg har ikke undret mig over noget som helst” ”Min hund har spist min logbog” 25-12-2018

Vejlederens bidrag til at gøre for at elevens skriftlige opgaver/logbog en succes? At opgaven er afgrænset og overskuelig At opgaven er tilpasset elevens niveau, er eleven fx to-sproget, ordblind eller meget dygtig teoretisk? At eleven altid får feedback på det afleverede Hos de elever der har svært ved at formulere sig på skrift, er den efterfølgende mundtlige refleksion særligt vigtig, da det de udtrykker skiftligt, måske ikke afspejler det faglige niveauet eleven befinder sig på. 25-12-2018

Tydelige aftaler og forventningsafstemning: Hvor lang skal opgaven/logbognotatet ca. være? Hos nogle elever kan det være nødvendigt at aftale et minimum Hvornår skal den laves? Hvor lang tid forventes eleven at bruge? Hvornår skal den afleveres? Hvornår får eleven feedback på opgaven? Er der elementer i opgaven som eleven får særlige feedback 25-12-2018

Den motiverende spiral 25-12-2018

Sammenfatning: Tilpas opgaven til eleven Sæt tydelige rammer Disse opgaver vil minimere usikkerheder ift. opgaveløsningen og hjælpe eleven til at overskue opgaven og holde fokus på det faglige Feedback Feedback øger elevens motivation til at præstere, og øger derved deres læringsudbytte 25-12-2018