Analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Balanced Scorecard i Dansk Landbrugsrådgivning
Samarbejde med frivillige Hovedudvalgets rolle. •14. december Samarbejde med frivillige drøftes på HU- mødet •4. januar tilrettelæggelse.
Hændelsesanalyse - kort beskrivelse af metoden
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Date :31 1.
Patientsikkerhed
Klare mål og ansvar for resultater - Et praktisk eksempel.
Sanna Dragholm projektleder
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Kommunale sygeplejersker i ældreplejen. Udfordringer og Vilkår.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Strategi for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri v. Louise Holm, programleder for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri.
Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Anamarie Søgaard, Risk Manager, RN, SD, MI, Kvalitetssekretariatet, Rigshospitalet.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
TRIVSELOP Handicap, 1. november 2010.
Patientsikkerhed Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder.
LEDERFORUM 18. januar december Fokuseringerne i 2009 har vi samlet i 5 punkter :  Service- og kvalitetspolitik anvendes  Effektivisering.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Hvordan inddrages praksissektoren, og hvorfor er det vigtigt? Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen Kvalitet og Sundhedsdata.
Hvordan inddrages praksissektoren bedst, og hvorfor er det vigtigt? Patientsikkerhed i speciallægepraksis Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Den 21. oktober 2009Jytte Kruckow. Arbejdsmiljøkonsulent. Psykolog. Tlf.: Idé café 5 Strategi og tiltag over.
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Region Hovedstaden Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds ved Vis tegnehjælpelinjer.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Hvordan forenes sundhedsfagligt arbejde med kvalitetsudvikling? Inspirationen til temaet for Kvalitetsdag 2016 #kvalitetsdag_2016.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
5 veje til produktivitet og bedre bundlinje (Dansk Byggeri og 3F, 2011)
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Præsentation for SUND d.26. september 2017
det nationale kvalitetsprogram på sundhedsområdet
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Vidensbaseret praksis i botilbud
De pårørende i beslutningsrummet
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Sundhedsaftale
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Ned med tvang – op med forebyggelse
Markedsmodning, proces
Analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Administrativ organisering
Præsentationens transcript:

Analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet Præsentation for Sundhedsudvalget d. 28. november 2017

Formål og baggrund Tværgående analyse af diagnosticering af meningitis og meningokoksygdom identificerede eksempler på uhensigtsmæssig kultur om læring af fejl, som krævede nærmere afdækning. Region Hovedstadens forretningsudvalg ønskede, at der blev set på risikomanagerens rolle i patientsikkerhedsarbejdet. Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet

Team Direktionsrepræsentanter fra hver virksomhed Kvalitetschefer og risikomanagere, Ledende overlæger og oversygeplejersker Klinikere Pårørende Center fra HR/CAMES Konsulent fra Implement. Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet Navn (Sidehoved/fod)

Analyseprocessen Formøde med risiko- managerne d. 24.8 2017 1. analysemøde 1. 9 2017 EKP besøger virksom-hederne Grupperne mødes 2. analysemøde 31.10 2017 Analyse-teamet godkender analysen Afrapportering til Koncern- ledelsen og det politiske niveau november og december 2017 Opfølgning efter 6, 9 , 12 og 24 måneder Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet Navn (Sidehoved/fod)

Resultatet

Overordnet er der fem store temaer i analysen Fokus på ledelse og anerkendende læringskultur Kompetenceudvikling, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet Medarbejderdrevet patientsikkerhed Involvering af patienter og pårørende Højere kvalitet og nytænkning af analysemetoder Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet Navn (Sidehoved/fod)

Overblik over handlinger Lokale handlinger Anerkendende læringskultur (1.B) Patientsikkerhed højere på dagsordenen (2) Sikre klare tydelige roller (3) Forbedringsprojekt Sikre medarbejder, patienter og pårørende drevet patientsikkerhed (5) Tværgående projekter Kompetenceudvikling (4) Analysemetoder og modeller ( 6,7,8,9) Udvikling af indikatorer for måling af læringskultur (1.A) Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet Navn (Sidehoved/fod)

Videre proces Opfølgning Sundhedsudvalget d. 28. november Forretningsudvalget d.12. december Regionsrådsmøde d. 19. december Opfølgning Forankring i Forum for Kvalitet - møde 7.12 Opfølgning i KL efter 6, 9, 12 og 24 måneder Statusmøde i analyseteamet ultimo januar 2018 Opfølgning i politiske fora Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet

Budgetaftalen for Region Hovedstaden 2018 – Politisk opbakning ”Det er afgørende, at der bliver fulgt op på utilsigtede hændelser, som vi bl.a. har set i forbindelse med nogle ulykkelige sager om meningitis. Vi er enige om at afsætte 6,0 mio. kr. i 2018 og 5,5 mio. kr. i 2019 til opfølgning på den handleplan om styrkelse af patientsikkerhedsarbejdet – og læring i forhold til hurtigere diagnosticering, som bliver forelagt sundhedsudvalget og regionsrådet i efteråret 2017.” Tværgående analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet

Udmøntningsplan (I mio. kr.) 2018 2019 Læringskoncept om meningitis og meningokoksygdom ved brug af e-læring 0,36 0,01 Simulationstræning i håndtering af patienter med uafklaret diagnose  2,67 4,49 Forbedringsprojekter om henholdsvis meningitis og læringskultur 0,8 - Kompetenceudvikling for risikomanagere   2,17 1,0 I alt 6,0 5,5 Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod)