Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart"— Præsentationens transcript:

1 Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
KKR har besluttet, at nyt fokusområde i rammeaftale 2017, er ”proces for fornyet politisk grundlag for rammeaftale 2018”. Man ønsker at skabe et nyt politisk grundlag og nyt politisk ejerskab til rammeaftalen. Fokus på tidlig politisk involvering Opstart: Kick off seminar 25/11 i to dele: Formiddag med politisk drøftelse – direktører deltager som observatører Eftermiddag med administrativ/embedsmænds drøftelse – direktørerne drøfter resultaterne af politikernes drøftelser og hvordan der arbejdes videre med disse Kick off seminaret lægger op til en åben debat om politiske problemstillinger, som efterfølgende bearbejdes administrativt.

2 Rammeaftale 2018 – Baggrund og dagsordener
Vi har i kommunerne behov for større samarbejde Økonomisk pres med flere og tungere brugere betyder øget behov for at løse problemerne i fællesskab Nationale krav betyder øget behov for samarbejde Samarbejde om det mest specialiserede Mulige dagsordener: Er effektiviseringsdagsordenen den vigtigste jf. KORA-analysen – effektivitet og styring Pres fra det nationale niveau jf. Socialstyrelsens udvidede rolle ift. kommunerne og senest udmeldingen af 31 målgrupper indenfor national koordination. En mulig udvikling er at kommunerne skal etablere tilbud til disse målgrupper Samarbejde om effekt og evidens – metoder indenfor socialområdet mv.

3 Rammeaftale 2018 – Temaer og proces
Mulige temaer: Hjerneskade Misbrug Socialt udsatte/hjemløshed Psykiatri og samarbejde mellem kommuner og region Økonomi- effektivitet – styring Samarbejde ift. økonomisk pres, nationale krav og faglig kvalitet Proces: Kickoffmøde/seminar ultimo november med deltagelse af politikere og parallelt forløb med embedsmænd som arbejder videre med input fra politikerne Drøftelse af temaer med Det Regionale Dialogforum Embedsmænd inddrager det nationale niveau via KL, ministeriet og Socialstyrelsen Forberedelsesarbejdet drøftes på politikermøde i april og indgår efterfølgende i rammeaftale 2018 som behandles i styregruppe, K17 og KKr Maj-juni og i kommunerne i august


Download ppt "Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google