Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere."— Præsentationens transcript:

1 Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere som en årlig afrapportering om socialtilsynets virke og resultater i forhold til de opgaver og rammer, som er stillet i lov om socialtilsyn Socialtilsynets årsrapport skal indeholde kvantitative opgørelser om godkendelser, tilbagekaldte godkendelser og lign. generelle og kvalitative overvejelser om kvaliteten i tilbuddene. socialtilsynets overvejelser om udvalgte fokuspunkter. Medarbejdersammensætning og kompetencer Pr. 31. december 2015 var der i alt 86 ansatte fordelt på følgende stillinger: 1 tilsynschef 3 afdelingsledere 69 tilsynskonsulenter 13 stabsmedarbejdere Demografisk fordeler antallet af ansatte sig på 69 kvinder og 17 mænd Tilsynskonsulenter De fleste tilsynskonsulenter er enten uddannede socialrådgivere eller socialpædagoger. Alle med videreuddannelser, der eks. Kan være diplom-, leder- og masteruddannelser Staben Seks af medarbejderne er ACer, to medarbejdere har en diplomuddannelse, og fem medarbejdere er kontoruddannede 18. september 2018

2 Indhold Årsrapporten Hovedfund Konklusion Anbefalinger Evaluering af lov om socialtilsyn, revideret lov pr. 1. januar 2017

3 Opgave porteføjle

4 Udvikling – omsætning af indsatsmål
Her er udvilkingen for tre indikatorer der beskriver udviklingen fra 2014 til 2015 i omsætningen af indsatsmål (handleplaner). For de tre udvalgte indikatorer er der flere tilbud og plejefamilier der får en højere bedømmelse og færre får en lav bedømmelse. Dermed konkluderes - en styrkelse af arbejdet med indsatsmål (handleplaner).

5 Udvikling - magtanvendelser
Disse grafer viser udviklingen fra 2014 til 2015 i bedømmelsen af tilbuddenes arbejde med magtanvendelser. Færre bedømmes lavt og flere bedømmes højt.

6 Socialtilsyn Østs virke
Alle sociale tilbud og plejefamilier, blev re-godkendt inden udgangen af 2015. 2.144 tilsyn. Tilsynsbesøg i samtlige tilbud og afdelinger i Region Sjælland og Hjørring Kommune. 7 afgørelser om skærpede tilsyn – samlet 41 påbud. 15 afgørelser med iværksatte påbud - samlet 63 påbud. 67 ansøgninger om væsentlige ændringer – 20 har resulteret i godkendelse. 127 afgørelse om godkendelse med vilkår – samlet 173 vilkår. Ny-ansøgninger har fyldt meget. Modtaget 230 henvendelser om bekymrende forhold. Skærpet tilsyn De hyppigste temaer for de skærpede tilsyn er organisation og ledelse, kompetencer, økonomiske forhold og målgrupper, metoder og resultater. Påbud De hyppigste temaer for de iværksatte påbud er økonomiske forhold, organisation og ledelse, kompetencer og målgrupper, metoder og resultater. Ny-ansøgninger Har fyldt meget bl.a. pga. påbegyndt sagsbehandling for ansøgninger fra mange tilbud og især plejefamilier, der selv valgte at trække deres ansøgning tilbage. Bekymrende forhold 32 på plejefamilieområdet 67 på børne- og ungeområdet 87 på voksenområdet 44 vedr. kombinerede tilbud

7 Overordnet konklusion
Generelt en høj kvalitet. Tilbuddene er blevet mere opsøgende for at få kommunerne til at opstille indsatmål. Tilbuddene fortsætter det målrettede og professionelle arbejde både med indsatsmålene og dokumentationen af resultaterne. Kommet en udvidet forståelse af magtanvendelsesbegrebet - især på børne- og ungeområdet Kvalitetsmodellen har skabt en øget bevidsthed om selve opgaven med at være plejefamilie. Udfordringerne i forhold til de juridiske konstruktioner og grundlag har som altovervejende udgangspunkt ikke indflydelse på kvaliteten i de indsatser, der ydes i tilbuddene, men derimod er af mere formel betydning i forhold til sikringen af overholdelsen af den gældende lovgivning på området. En lav bedømmelse er ikke det samme som, at kvaliteten generelt er dårlig. En høj bedømmelse er ikke det samme som, at kvaliteten er perfekt. Høj kvalitet Vedr. de udvalgte fokuspunkter Øget bevidsthed Omkring fagligheden, hvilke krav de kan stille til kommunerne mm. Magtanvendelser Hvilket betyder, at der er kommet større fokus på blandt andet gråzoner – magt eller omsorg? Kvalitetsmodel – plejefamilier Tilsynskonsulenterne erfarer, at plejefamilierne tager ansvar og er bevidste om pligter og rettigheder

8 Socialtilsyn Øst anbefaler
At tilbuddene sætter særlig fokus på en passende størrelse af medarbejderstab og en realistisk budgettering i forhold til kompetenceudvikling. At kommunerne arbejder med færre sagsbehandlerskift af hensyn til stabiliteten i anbringelsen. At kommunerne fortsætter den positive udvikling i forhold til arbejdet med indsatsmål for borgerne. At omfanget af de manglende handleplaner og årsagerne hertil undersøges eventuelt i et samarbejde med Socialtilsyn Øst og KKR. At der arbejdes med ensartet praksis, eventuelt i samarbejde med Socialtilsyn Øst og KKR i forhold til tilkøbsydelser på magtanvendelsesområdet. At tilbuddene fortsætter den positive udvikling i forhold til at dokumentere og følge op på magtanvendelser med henblik på løbende læring og forbedring af indsatsen.

9 Evaluering af lov om socialtilsyn -justeret lovgivning pr. 1
Evaluering af lov om socialtilsyn -justeret lovgivning pr. 1. januar 2017 Loven 1. behandles i folketinget d. 14. oktober 2016 Der vil være en række rettelser, ligesom kvalitetsmodellerne vil blive justeret (slanket). Vi ved med sikkerhed at temaet økonomi får en anden form/placering efter nytår. Det tyder på, at der bliver nye deadlines for indlevering af budgetter til socialtilsynet. 1. oktober for private og 15. november for offentlige tilbud. Der bliver også ændret på hvor tilsynet har tilsynskompetence – ændringer ift. efterskoler, botilbudslignende tilbud mv.


Download ppt "Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google