Projektidé Hvordan kan man som lærer være med til at skabe sammenhæng og progression i elevernes skriftlige arbejde på tværs af fag? Projektets formål.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

Progression i samfundsfag
Kvalitet i Skriftlighed  Oversigt over workshop  Erfaringer med netværkssamarbejde  Materialeindsamling  5 forslag til forbedring  Arbejdsgrupper.
Kursusholdere: Jette Holgaard Kim Bohn Mona Dahms
Situationelle Metoder til Digitale Studier
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
2. fremmedsprog i gymnasiet
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Geografi BeskriveJorden. Geografi SamfundsfagFysikGeologiBiologiMatematikKemiHistorie.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Oversigt over artikler
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Formativ evaluering Januar Juni 2012 Karen Marie Hedegaard og Birgitte Lund Nielsen Oplæg til diskussion d. 1 juni, 2011, ved styregruppedag i Ry.
Regional strategi og kompetenceudvikling
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
Strategisk kompetenceudvikling
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Generel introduktion til EC
SMTTE-modellen Baggrundstekster til evaluering
Egå Gymnasium Skriftlighedsstrategi på Egaa Gymnasium Oplæg 26. oktober 2011 på Konference om ny skriftlighed, Odense ved Lise Hansen, Vicerektor på Egå.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Skriftlighed i biologi
Rektor Claus Jensen, Faaborg Gymnasium.  Alle skr. fag arbejder efter en gennemtænkt progression (fra det enkle til det komplicerede)  Delelementer.
Tydeliggørelse af anvendelsesdim ension i undervisningen Kvalitativ undersøgelse Vi afventer resultatet af vores undersøgelser ??? Kvantitativ undersøgelse.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
SkulpTur – et e-læringsprodukt til folkeskolen
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Skrivning i de store formater
Kompetenceudvikling af kortuddannede på Den sociale Højskole i København 1.Præsentation af Den sociale Højskole som organisation 2.Historien om hvordan.
Celle.
Skriftlig eksamen 2011: Opgavens sprogbrug Dorthe Wangs.
Digitalt understøttede læringsmål Konference den 11. september 2014
Stilladsering af det skriftlige arbejde i samfundsfag
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Studiefællesskaber videnskabsteori i almen studieforberedelse undervisning uden for klassen Favrskov Gymnasium
Strategisk kommunikationsmode, der kan fungere som isbryder og opvarmer overfor virksomhederne Udgangspunkt: En produktionsvirksomhed, der allerede har.
1 Skriftlighed på nye måder efter reformen Pædagogiske udfordringer: Bedre studiekompetence – større progression Mere fordybelse – bedre individuel vejledning.
1 Præsentation V. Brugergruppe. Muligheder - hvor giver det mening at gøre noget anderledes [Her kan I eksempelvis angive ideer til og områder, hvor det.
Celle. Arvemateriale Ukøn formering alkohol Det vil sige det handler om Dagligdags sprog Begyndende fagsprogfagsprog.
Elevproduceret materiale Mulernes Legatskole 27. marts 2014.
Opstartsmøde på Silkeborg Bibliotek Torsdag 12. februar 2015 Business 'n' Pleasure.
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
Studieområdet på hhx Præsentation af EVA’s følgeprojekt vedr. studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse på stx Konference om Studieretningsprojektet.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Forskningsdata management
Velkommen til temadagen om Trivselshjulet og SDQ
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Kompetenceudviklingsproces Merkantil
Målgrupper, genrer & medier
Møde i udviklingsgruppen Møde i udviklingsgruppen
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
Evaluering af skoleåret og planlægning af skoleåret
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Vidensinformeret Skoleledelse med Visko Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Den 10. januar 2017 Lars Hende Svenson, Skolechef.
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Udrulningsperioden er slut Kommunikation om Aula begynder
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Præsentation af projekt ”Progression i elevernes skriftlige kompetencer”

Projektidé Hvordan kan man som lærer være med til at skabe sammenhæng og progression i elevernes skriftlige arbejde på tværs af fag? Projektets formål Udkast til en kompetenceplan, der sætter lærerne (på deltagende skoler) i stand til at arbejde målrettet med elevernes skriftlighed i et samarbejde mellem fakulteter og fag. Mål: - udkast til retningslinier for progression - udkast til kompetenceplan - kompetenceudviklingsforløb/kursusrække

Projektets faser: Kompetenceplanen trin for trin 1. Progression som begreb i teori og praksis 2. Typer af skriftlighed på tværs af gymnasiets fagrække: en samlet oversigt 3. Udkast til retningslinier for progression i det skr. arbejde 4. Identifikation af evt. problemstillinger knyttet til udvikling af progressionsmodeller og deres implementering 5. Afdække behov for kompetenceudvikling af kolleger 6. Videreformidle ideer til de projektansvarlige mhp. udvikling af et kompetence/kursusforløb

Tidsplan og møder 1. møde: Mandag den 25/9-06 2. møde: November 2006 3. møde: Januar 2007 Kompetenceudviklingsforløb: Efterår 2007

Mandag den 25/9-06: Fase 1-3 Progression i teori og praksis Skriftlighed på tværs af gymnasiets fagrække: opgavetyper, genrer, responsstrategier Ideer til arbejdet med retningslinier for progression i det skr. arbejde

November 2006: Fase 3-5 Identificere evt November 2006: Fase 3-5 Identificere evt. problemstillinger knyttet til udvikling af progressionsmodeller og deres implementering Afdække og konkretisere behov for kompetenceudvikling af kolleger Videreformidle ideer til de projektansvarlige, som på baggrund heraf laver et kompetenceudviklingsforløb.

Januar 2007: Fase 5-6 Præsentation af progressionsplan (indhold, implementering, evaluering mm.) Konretisering af kompenceudviklingsforløb: Mål, indhold, form Evaluering

Hvad skal afklares? Deltagere i udviklingsgrupperne (antal pr. skole) Tværfakultær repræsentation (2 eller 3 fakulteter?) Økonomiske rammer