Ledelse af helskoleprojekt Struktur – rammer - barrierer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Frøslev-Padborg skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Samarbejde Ringsted/Sorø - Indkøb - IT - Digitalisering
International Linje.
Vision Uddannelsesparate unge
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Velkommen til valgmøde
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Observation af din/andres undervisning –
Rammeforsøg C: Studiefællesskaber Opstartskonference 30. august 2012 Tradium Handelsgymnasiet (hhx): ”Studiefællesskaber efter varierende elevbehov” 1.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Lærermiddelkultur(er)?
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen på vores skole
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
SIP 3 Når hele skolen er med: KLAR-PARAT-STUDIERETNING
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Elevplan Implementeringserfaringer Folmer Kjær. Varedeklarationen for denne workshop I workshoppen gennemgås cases på hvordan skoler har grebet implementeringsprocessen.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Velkommen til fælles Informationsmøde
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,
LÆRING, DER SES!.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Trivselsundersøgelse 2015 Uddrag af undersøgelsen.
Doku:SENtorium Onsdag d. 27. maj Velkommen Program Siden sidst Tendenser i indsatsteorierne Succeskriterier og indsamlingsmetoder Frokost Sparring.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Studieområdet på hhx Præsentation af EVA’s følgeprojekt vedr. studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse på stx Konference om Studieretningsprojektet.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Greve Gymnasium Skemalagt elevtid Forsøg med start i skoleåret Forsøget omfatter hele skolen: -Alle fag med skriftlig dimension -Alle lærere og.
Omlagt elevtid og skemaet. Hvor mange dage er der på et år? Dage til undervisning: 174 dage Dage efter x-plan offentliggørelse (”eksamensperioden”):
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING Vores næste skridt Hvad tager vi med videre?
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Fagdidaktisk kursus i biologi
Workshop 1: Parathed til forandring Teoriramme ved Søren Bie Bogh
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
WS 4 Programudkast Indsæt note og kildehenvisning via Sidehoved og sidefod
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læsning til større faglig forståelse Status maj 2014 Mercantec.
Agenda Præsentation: Lidt mere dybegående: en læringsaktivitetsdesignskabelon Gruppearbejde: Design og præsenter jeres egen aktiviteter Feedback og evt.
Præsentationens transcript:

Ledelse af helskoleprojekt Struktur – rammer - barrierer Workshop omlagt elevtid v/Alice Giilsgaard Nielsen

Det hører vi tit: Eleverne skal blive så dygtige som de kan Lærerne skal bruge mere tid sammen med eleverne Skoleåret skal udnyttes fuldt ud Kan OS være en del af løsningen??

Kort om Learnmark Fusionsskole fra 2011 HHX og HTX flyttet sammen august 2014 Ny rektor august 2014 Ny ledelsesstruktur 1. februar 2015 Tradition for fokus på drift fremfor læring……

Struktur/proces 2014-2015: et forsøgsår – behov for erfaringsopsamling, systematisering og udvikling  Udviklingsgruppe på tværs af hhx og htx forår 2015 (3 mdr) Fællesmængde i det skriftlige arbejde Logistik og form Feedback Efteruddannelse Fysiske rammer og klasserumsledelse Arbejdsseminar for alle medarbejdere primo august 2015 (faggrupper udvikler OS) Rammedokument - Inspirationsdokumenter – OS skabelon Kollegialt supervisionsforløb 2014-2016 Fra retorisk feedback i lærerteams til udvikling af ”superlektioner”

Rammer Alle fag med elevtid på 10 timer og derover 1.g og 2.g i implementeringsfasen – frivillig i 3.g. 25% af den samlede elevtid på årgange omlægges Så vidt mulig, ingen timer efter kl. 15.05. Ledelsen har besluttet hvor meget i de enkelte fag Omregnes til lektioner, der lægges i skema. Underviser omdøber selv lektioner til OS efter behov.

Barrierer/udfordringer #1 Hjælp til læring – ikke til lektier!! Fag har forskellige skriftligheder Differentiering af omfang af OS Ikke elevtid i alle fag ”det gør vi allerede” vs. ”det behøver jeg ikke gøre” Misforståelser/ikke optimal brug af OS hos lærere Kunsten at undgå dobbeltarbejde (rette-delen) Plads i skemaet – værst i 2g. Implementering

Barrierer/udfordringer #2 Indgriben i undervisernes didaktiske frihed? Skal OS holdes adskilt fra fagtimer eller være en del af?? Hvordan gives der feedback? Hvordan sikrer vi kvaliteten? Hvornår er vi en succes?

Erfaringer indtil nu OS er rigtig for læring og samarbejde Rigtigt at inddrage medarbejderne i alle dele af processen Faggrupper arbejder forskelligt Kræver en god plan og kontinuerligt ledelsesfokus Sæt rammerne og stil rimelige krav – brug underviserne til at udvikle praksis Hent inspiration udefra - investér Spørg ind ved MUS Vær parat til evaluere og rette til.

Næste skridt Evaluering og tilpasning af OS i de enkelte fag og på årgange Opsamling på elevernes læring – virker det?? Ikke kun fornemmelser men realiteter på bordet. Strammere styring af OS timer i skemaet

Spørgsmål/fokuspunkter Hvorfor vil VI bruge OS – og hvad vil vi opnå (for eleverne, underviserne, skolen)? Hvordan vil vi inddrage medarbejderne? Hvem kan bidrage med hvad? Hvordan vil ledelse følge op på OS? Vi er en succes når ……