INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

Psykoedukation for patienter med skizofreni
CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
ET SPORTSPSYKOLOGISK PERSPEKTIV BEDST NÅR DET GÆLDER…
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Erfaringer med RKV. Hvad er RKV? Real Kompetence Vurdering Alle kurser, uddannelser, erhvervserfaringer, frivilligt arbejde, foreningsarbejde osv. tæller.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
CEB REVA afd. Herning Kommune. § 104 Udslusning af brugere der var i aktivitets og samværs tilbud § 103 Omplacering af de brugere der var mindst arbejdsmarkedsparate.
Trivsel i hverdagen. Redskaber til positive samspil Børnestyret leg Coaching Ros Belønning Problemløsning Klare beskeder Rutiner Regler Ignorering Afledning.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
MEDARBEJDERAFKLARING. EJER - MEDARBEJDERAFKLARING 2... Hvad er mit job? Hvordan klarer jeg mig? Er nogen interesseret? Hvordan klarer min enhed sig? Hvor.
Integrationsrådskonference 24. marts 2012 Demokratisk Medborgerskab.
Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Guidet egen-beslutning Usikre unge: -Der er rigtig mange muligheder -Personlig usikkerhed - lavt selvværd -Høje forventninger til sig selv - præstation.
MOTIVATION OG VEDVARENDE VANER. HVORFOR GØR VI IKKE DET VI ”BURDE” GØRE?
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Ungdommens Folkemøde
Præsentation af resultaterne fra
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Antal besvarelser: 52.
DUBU Superbrugerrollen
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Behov, motivation og mestring
Uddannelsesplanen.
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
SYNerGAIA Innovation - Psykoedukations projektet
Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
- Spot på snusepraktikker
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Anerkendende pædagogik
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
3. november 2015.
Sprog og praktik på virksomheden
Formelle krav til Rehab-Team…
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Netværksmøder - Drejebog
Introduktion til kurset
Tendenser i forældresamarbejdet
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
1. Relationel kommunikation
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Formålet med kommunikationsstrategien
Dialogen med klubben SPØRGEGUIDE UNDERVISNINGSMETODER
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Introduktion af CV og ansøgnings kurset
Personaletræf Brogården 2018
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Introduktion til Jobsøgning & Kommunikation kurset
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Vejbelysning – med og uden LED
Præsentationens transcript:

INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage Nyt forløb udviklet på baggrund af erfaringer, forskning og samarbejde med andre aktører

MÅLGRUPPEN Hvad har de unge brug for? Mangel på positive erfaringer Ringe motivation Fagligt svage Misbrug og sygdom Lavt selvværd og selvtillid og lav grad af selvrefleksion Aktivitets- eller uddannelsesparate Hvad har de unge brug for? Tryghed og anerkendende miljø Positive erfaringer med læring og uddannelse Opbygge selvværd og selvtillid Spejling i andre unge og styrke evnen til reflektion og kommunikation Styrket bevidsthed om tanker og adfærd Træning af motivation

Formål med intensiv gruppevejledning Afklaring til uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet Styrke motivation for uddannelse via personlig læring og udvikling Tage udgangspunkt i karrierelæring: At anerkende og bruge sine ressourcer til at træffe karrieremæssige beslutninger og håndtere spørgsmål i forhold til arbejds- og privatliv Metode: Korte oplæg Øvelser i grupper Fælles refleksion

Kursets mål og midler Mål med kurset: Plan om : Uddannelse Praktik/beskæftigelse Forberedende aktiviteter Midler: Ressource- og barrierebeskrivelse på hver enkelt ung Uddannelses- /praktikplan Samtale og plan lavet sammen med rådgiver

Trin 10: Uddannelses- og ressource og barriereplan & overlevering til Jobcentret Trin 9: Karrierelæring Trin 8: Motivation Trin 7: Bliv aktør i eget liv Trin 6: Vilje til forandring Trin 5: Værdien af uddannelse Trin 4: Valgkompetence Trin 3: Uddannelsessystemet Trin 2: Den unges styrker og barrierer De 10 trin Trin 1: Etablering af gruppe

Trin 3: Uddannelsessystemet Formål: At lære at navigere i uddannelsessystemet, finde nye muligheder og alternative veje Produkt: Læring om uddannelsessystemet Metode til at orientere sig i uddannelsessystemet Uddannelsesønsker A,B,C Oversigt over de veje der kan føre til ønsket uddannelse Tidsplan for forløbet frem til uddannelse Overblik over økonomien i forbindelse med uddannelse Evt. en SPOR/SELEKT test

Trin 8: Motivation Formål: at lære egen motivationsorientering at kende, og at anvende den i et lærings- og uddannelsesperspektiv Produkt: Kendskab til de 5 motivationsorienteringer Klarhed over hvad der motiverer den unge Læring om hvordan motivation i en kontekst kan transformeres til en anden kontekst Oversigt over hvilke uddannelser og jobs der bedst opfylder den unges motivationsorienteringer Lære at forstå og udskyde behov og sætte det lange lys på

Trin 9: Karrierelæring Formål: At få erfaring med arbejds- og uddannelseslivet og sammen med andre at reflektere over disse Produkt: Læring om forskellige jobfunktioner og uddannelsesmiljøer i praksis C.V. Funktionsbeskrivelse Praktikudtalelse