”Blog som læringsplatform”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danmark 3.0.
Advertisements

på seminariet Tankegange og indhold
Multimodalitet i danskfaget med hjemmesider som eksempel
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
Digitalisering og medialisering
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Undervisers hjemmeside som læringsplatform Presenteret af Johnni Olsen, underviser i samfundsvidenskab på socialrådgiveruddannelsen i UCSJ, Nykøbing F.,
Individuel uddannelsesplan
Didaktisk design – digitale medier den
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Mediepædagogik – i et vejlederperspektiv
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Lærerprofessionen - en definition.
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
E- undervisning Videreuddannelse for fysioterapeuter Diplomuddannelse.
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Unge og undervisningens medialisering
5. Mediepædagogisk vejledning - tre eksempler
Mediepædagogik og didaktik
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Forskningsperspektiver på læremidler
Ressourcer og læremidler i et didaktisk perspektiv Læring og Læringsressourcer,
Læremiddelkultur I Folkeskolen
Unge og undervisningens medialisering
Undervisningens medialisering Hørsholm,
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Digitalisering og medialisering
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Glud og Marstrand a/s, Hedensted.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Digitale biblioteker og web 2.0
Læring og viden Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
Børn og pædagoger i en digital verden
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Sunds skole Evaluering
Dansk på mellemtrinnet Blåvandshuk Skole 2014
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Planlægning, proces og evaluering
Mediepædagogik og didaktik – i teori og i en pædagogisk praksis 13. marts 2012.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
SkoleIntra og faghæfte 48
Inspireret af 4 F’er: Foretagsomhed, Fusk, Fordybelse, Finjustering Et projekt om selvstudieaktivitet af: Mia Andersen og Eva Thestrup Overvad, VIA Viborg/Midt-vest.
Inspireret af 4 F’er: Foretagsomhed, Fusk, Fordybelse, Finjustering
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Hvor er vi? Hvem er vi? Vores uddannelse Hvad bliver vi uddannet til? Demokrati Ligeværd Faglighed CKF’er Alsidig udvikling Almen dannelse Pædagogik.
Uddannelsen i almen medicin Introkursus i almen medicin Region Sjælland, 10. maj 2010 Gunver Lillevang.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM.
Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højre klik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis tegne- hjælpelinjer på.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Fra praktik til universitetsopgave Kapitel 12. Agenda At koble teori og praksis Mål for praktikopgaven Typiske krav til praktikopgaven Hierarkiet for.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
It i folkeskolens matematikundervisning
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Projekt: Koncept til formidling
– hvordan får vi de ansatte med?
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Refleksion over projektuge
Præsentationens transcript:

”Blog som læringsplatform” Ide: At undersøge hvordan en læringsplatform kan være med til at synliggøre og udvikle de studerendes læreprocesser og refleksion over den pædagogiske praksis Virtual learning enviroment (VLE)

Målovervejelser: At holdet afprøver og udvikler en læringsplatform (Bloggen) med henblik på at arbejde med blogs i folkeskolen. At bruge læringsplatformen til at skabe refleksion og dialog om brug af (ny) teknologi i undervisningen At de studeredne forholder sig indbyrdes til hinandens oplevelser og erfaringer under praktikken At holdet og underviser i fællesskab får indblik i konkrete problemstillinger i praktikken, der kan arbejdes videre med i undervisningen

(ny) teknologi i undervisningen Bloggen (i undervisningen – efter undervisningen) Todaysmeet.com Padlet.com Fotostory Book Creator – produktion af Ibooks. Aflevering i showbie… Dartfish – en mediabook – videoproduktion og analyse

Praktik i andre skoleformer Et indlæg på bloggen 1

Praktik i andre skoleformer Et indlæg på bloggen 2

Midtvejsevaluering En fortsat udviklingen af bloggen. Hvordan kan vi kvalificere den fremadrettet? Det er en udfordring, at få de studerende til at kommentere på hinandens indlæg – efter undervisnig. Hvordan kan de studerende bruge underviserens opsamling på bloggen? Hvordan kan en drøftelse af faglige problemstillinger på bloggen danne udgangspunkt for arbejdet med den faglige pædagogiske opgave/og eller eksamensopgaven i pædagogik og almen didaktik? Vi mangler en fortsat refleksion over hvordan (ny) teknologi kan skabe nye eller andre dimensioner i læreprocessen både i forhold til de studerendes læreprocesser og med henblik på skolens praksis

Bloggen i undervisningen Begrebs afklaring/forståelse – spørgemål – problemstillinger…synliggøres på bloggen …. Kommentar – refleksion ….

Evaluering af arbejdet med bloggen i den første praktik (praktik i andre skoleformer) Udfordringer: Praktik er krævende, man er distanceret til Zahle De studerende synes ikke, at de har overskud til at reflektere midt i praktikken De studerende mener, at de er ikke er så kendt med at bruge bloggen som medie De studerende skriver indlæg på bloggen i form af cases/fortællinger fra praksis, men de kommenterer ikke på hinandens indlæg Ideer til fremadrettet brug af bloggen: De studerende vil gerne have tid i undervisningen til at skrive på bloggen De efterspørger konkrete og bundne opgaver Faste feedback grupper – der skal kommentere på hinandens indlæg Det skal være en praktikgruppeopgave i den næste praktik og ikke en individuel opgave Det skal være en bundne opgave – SKAL opgave

Praktik 2 En obligatorisk del Tvang  Hvordan mon det går …..

21st century learning skills Kollaboration Fælles ansvar Fælles beslutningstagning Indbyrdes afhængig Videnskonstruktion Vidensudvikling via fortolkning, analyse, syntesearbejde og vurdering Anvendelse af viden i en ny sammenhæng Tværfaglighed Problemløsning Problemer fra den virkelige verden Nytænkende og implementerer eller kommunikerer deres idéer ud til verden udenfor skolen Sponsoreret af Microsoft Partners in Learning

21st century learning skills Brug af digitale værktøjer (ICT) i undervisningen til videnskonstruktion Anvendelse af digitale værktøjer til at lære eller udføre grundlæggende færdigheder eller gengive information Anvender digitale værktøjer til at understøtte videnskonstruktion Produktion og design af digitale værktøjer til virkelige brugere Selvevaluering Langvarige læringsaktiviteter Arbejder ud fra undervisningsmål og mestringsmål Mulighed for planlægge eget arbejde Mulighed for at revidere eget arbejde på baggrund af feedback Kompetent kommunikation Fremstilling af omfattende eller multimodal kommunikation Idéer understøttes med facts eller eksempler Kommunikationen målrettes en specifik modtager Sponsoreret af Microsoft Partners in Learning

Didaktech – se blog … www.didaktech.tumblr.com