Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Advertisements

Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Orientering fra bestyrelsen
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Red Barnets frivillignet
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Introduktionskursus for frivillige
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Repræsentantskabsmøde 2008 Foreningudvikling. Foreningsudvikling - Repr. møde Baggrund- Udvikling ”En naturbestemt, indefra betinget eller.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Den røde tråd fra vision til handling
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Velkommen Regionsmøder forår 2015
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
På vej mod fremtidens Scleroseforeningen 11. DAGSORDEN Oplæg ved Jens Holst Gruppedrøftelse: Motivation og udfordringer Fælles drøftelse 2.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Formandsmøde i Middelfart 5. september Først skal vi tale om vores ”ståsted”, -dernæst strategi Mange ord, derfor lægger vi en pause ind midtvejs.
Ole Dreyer Velkommen Møde i Landsdelsforum 6. oktober 2014.
Regionsmøder forår 2016 Nyt fra frivilligafdelingen.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.
Hjerteforeningens frivilligindsats v/afdelingschef Betina Egede Jensen.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.
30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Hjerteforeningens frivilligindsats
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Overenskomst-forhandlinger 2018
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at.
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Handlingsplan 2015.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
[klik og indsæt kommunenavn]
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Administrativ organisering
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Præsentationens transcript:

Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh

Status på politik og strategiproces juni/juli 2014 Udvikle udkast politik og indsatsområder September Hovedbesty- relsesmøde Status og oplæg til regionsmøder Oktober Regions- møder Diskussion af politik og indsatsområder November Frivilligråd Udkast til frivilligpolitik til "behandling" December Hovedbesty- relsesmøde Status på proces og udkast til frivilligpolitik til "behandling" Januar 2015 Formands- møder Diskussion af udkast til frivilligpolitik og diskussion af struktur, rekruttering, kompetenceudv. kommunikation Marts Hovedbesty- relsesmøde Diskussion af samlet udkast til politik og strategi. Marts Regions- møder Diskussion af samlet udkast til politik og strategi april Frivilligråd Opsamling og endeligt udkast til "godkendelse" Hovedbesty- relse Vedtage frivilligpolitik og - strategi Maj 2015 Rep./lands- seminar præsentation endelig politik og strategi samt diskussion af implementering

Frivilligpolitik Frivilligpolitik definerer vi som et sæt spilleregler, som fordeler roller, ansvar og forpligtelser mellem frivillige og organisationen

Baggrund Hjerteforeningens over frivillige udgør en solid og vigtig grundpille. Flere rammes af hjerte-kar-sygdomme, så der er et stigende behov for forebyggelse og patientstøtte og dermed også for flere frivillige i Hjerteforeningen. Civilsamfundet får en mere fremtrædende rolle, og der satses på det frivillige område i patientorganisationerne og kommunerne for at imødekomme det øgede behov for forebyggelse og patientstøtte. Det er afgørende for Hjerteforeningen -At vi har en åben og inkluderende tilgang til frivillige -At vi etablerer en mangfoldighed af muligheder for at gøre en indsats -At vi anerkender og værdsætter såvel mindre som større indsatser, kort eller lang involvering

Frivilligpolitik Skrevet på baggrund af de mange gode input på efterårets regionsmøder Nuværende udgave er revideret jf. kommentarer i frivilligråd og på formandsmøderne Regionsmøde midt

Hjerteforeningens frivilligpolitik skaber et fælles fundament for alle frivillige i foreningen. Politikken formidler, hvad vi kan forvente af hinanden og sikrer en fælles forståelse for vigtigheden af – og rammerne for – den frivillige indsats Vigtigt:

Indhold i frivilligpolitikken Mangfoldigheden Den frivillige indsats bygger på Hjerteforeningens vedtægter og mål I Hjerteforeningen lægger vi vægt på en åben og anerkendende tilgang til hinanden, og vi ser det som en styrke, at alle frivillige bidrager med forskellige baggrunde og kompetencer. Nogle typer af opgaver stiller særlige krav til personlige og faglige kompetencer. Hvad kan du som frivillig forvente af Hjerteforeningen, herunder Konsulentstøtte Hvad forventer Hjerteforeningen af dig som frivillig? Behandling af uoverensstemmelser Definition på frivillig indsats

Frivilligpolitik Punkter, der blev rejst på formandsmøderne, som bl.a. er revideret i politikken: Det skal være sjovt at være frivillig Præcisering af forsikringsvilkår Tilføje forventningen om synliggørelse lokalt Omformulere sætningen vedr. lokal fundraising Omformulere afsnittet behandling af uoverensstemmelse (tidligere afsked med frivillige) Derudover er frivilligpolitikken gennemskrevet for at sikre et imødekommende sprog.

Frivilligstrategi Strategi definerer vi som en plan for hvordan vi når foreningens overordnede vision og mål.

Udfordringer og potentialer Rekruttering: Blandt befolkningen generelt Medlemmer (0,8% i HF) Deltagere på fx hjertemotion Relevante studerende og fagpersoner

Udfordringer og potentialer Organisering:

Udfordringer og potentialer Kompetenceudvikling: Fokus på: Udgangspunkt: Kompetencer hos den enkelte frivillige Fokus på kenskab til foreningens grundlag og etik, og vores konkrete aktiviteter Langt de fleste kurser vil være åbne for alle, andre vil kræve særlige tillidsposter eller en specifik faglighed. Kompetenceudvikling for formænd og bestyrelser skal styrkes Åbning Rådgivning Ringsted

Udfordringer og potentialer Kerneaktiviteter Stor mangfoldighed i lokale aktiviteter – det skal fortsætte Behov for at definere en række kerneaktiviteter for at sikre udvikling af materialer og kurser, der er målrettet disse. Kerneaktiviteter giver mulighed for at kommunikere bredt ud landsdækkende vedr. Hjerteforeningens tilbud.

Samarbejde Samarbejde på tværs styrkes: organisationer inden for fx idrætten, det sociale område eller andre sygdomsbekæmpende foreninger. Kommuner, regioner og stat

Strategiske indsatser A Hjerteforeningen skal sikre professionel understøttelse af foreningens frivillige Målsætning: 95 % af Hjerteforeningens frivillige vurderer, at de er tilfredse med at være frivillige i foreningen

Herunder er følgende mål: Rekruttering: Hjerteforeningen har ved udgangen af 2020: frivillige, herunder kernefrivillige, aktivitetsfrivillige, tilkaldefrivillige og indsamlingsfrivillige. Organisering: Hjerteforeningen har ved udgangen af 2020 grupper af kernefrivillige, aktivitetsfrivillige, tilkaldefrivillige og/eller indsamlingsfrivillige i alle landets kommuner Kompetenceudvikling: Der er etableret kursusstruktur herunder formands- og bestyrelseskurser Udvikling af værktøjer: 90 % af Hjerteforeningens bestyrelser bruger frivillignettet og vurderer, at det er nemt at finde værktøjer til frivilligindsatsen

Strategiske indsatser B Hjerteforeningens frivillignetværk bidrager til øget forebyggelse og patientstøtte lokalt Målsætning: Hjerteforeningens frivillignetværk gennemfører aktiviteter inden for Hjerteforeningens formålsbestemte indsats i alle landets kommuner.

Herunder er følgende mål: Forebyggelses – og patientstøtteaktiviteter: I alle kommuner tilbyder Hjerteforeningens frivillignetværk motions-, kost- og/eller netværksaktiviteter (herunder den nuværende patientrådgivning) Livreddende førstehjælp: Der udarbejdes koncept for den frivillige indsats med livreddende førstehjælp herunder etablering af en gruppe af frivillige med relevant faglig baggrund, der i hver region kan undervise i livreddende førstehjælp.

Hjertebørn, -unge og søskende: I alle regioner tilbydes aktiviteter for hjertebørn, -unge og søskende af Hjerteforeningens Børneklub. Indsamling og kampagner til fordel for Hjerteforeningens formålsbestemte indsats: der gennemføres landsindsamling via frivillige indsamlingsledere og indsamlingsfrivillige i alle landets kommuner