Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at."— Præsentationens transcript:

1 Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh
Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at byde jer alle et varmt velkommen. Og hvor er det dog dejligt at se så mange samlet her i dag. Det er jo første gang, Hjerteforeningen inviterer sine faglige netværk og andre fagpersoner på hjerte-kar-området til én stor fælles sundhedskonference ét sted i landet – så det glæder mig at se en så stor interesse og opbakning.

2 Dagens program Hjerterehabilitering Når postnummeret bliver vigtigere end kolesteroltallet Hjertesvigt Forekomst, symptomer og nyeste behandlingsmetoder Personlig risikovurdering Fremtidens muligheder og dilemmaer Paneldebat Dagen i dag byder på et spændende program; formiddagen er spækket med oplæg med eksperter. Vi skal bl.a. høre om social ulighed i hjerterehabilitering, have den nyeste viden om hjertesvigt og blive klogere på fremtidens muligheder og dilemmaer ved personlig risikovurdering. Og i eftermiddag har I valgt at deltage i sessioner inden for områder, som interesserer netop Jer. Det er vores klare forhåbning, at I går hjem med ny og berigende viden. For det er vores ambition, at Hjerteforeningen er et centralt vidensfundament i jeres hverdag – et af de steder, I går hen for at holde jer fagligt opdaterede. I skal opleve værdi ved at være en del af Hjerteforeningens netværk. Dét ligger os meget på sinde, og jeg vil om lidt løfte sløret for en ny model for Hjerteforenings Faglige Netværk, som vi arbejder på. Parallelsessioner Rehabilitering - Kost - Motion

3 Hjerteforeningens vision
”Sammen vinder vi et sundere og bedre liv for alle” Men først et par ord om Hjerteforeningens vision – og hvilken betydning I har ift. vores drømme. I Hjerteforeningen vil vi forbedre alle danskeres sundhed, og det vi drømmer om er at opnå et sundere og et bedre liv for alle. Det mener vi at vi kun kan opnå i fællesskab med andre. Hvad enten I er sygeplejersker, diætister, fysioterapeuter eller på anden vis arbejder inden for hjerte-kar-området, så har I en stor og betydningsfuld rolle, og kun sammen med jer, og andre vi deler vision med, vil vi lykkes På forskellig vis bidrager I i jeres ofte travle hverdage til opnåelsen af denne drøm – det gør I blandt andet gennem jeres arbejde med forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdom. Og det skaber værdi for hele befolkningen. Netop fordi I spiller denne store rolle, er jeres faglighed vigtig for os i Hjerteforeningen. Derfor arbejder vi nu på udvikling og lancering af en ny model for Hjerteforeningens faglige netværk.

4 En ny model for Hjerteforeningens Faglige Netværk
? ? Subsite med Brugerprofiler Kompetence-udvikling Konferencer Nyhedsbreve Med den nye model ønsker vi i endnu højere grad at bidrage til en styrket praksis. Og vi vil styrke praksis ved at styrke jer. Her ser I et par eksempler på elementer i den nye model. Vi vil gøre den nyeste faglige viden let tilgængelig for jer. I skal bl.a. have adgang til spændende videnskabelige studier, relevante artikler og interviews. Og vi ønsker også at lægge et større fokus på kompetenceudvikling. Vi arbejder desuden på at udvikle en hjemmeside under Hjerteforeningen.dk specielt for JER - vores Faglige Netværk. Herfra får I adgang til de nye tiltag så som nyhedsbreve, videointerviews med førende forskere, overblik over vigtige nye publikationer og resultater og en masse andet. Med den nye hjemmeside kommer I til engang i ganske nær fremtid at skulle oprette en profil, så I fremadrettet selv opdaterer jeres oplysninger – og vi altid har de rigtige kontaktoplysninger. Den nye hjemmeside er for alle med interesse i området, så spred gerne det glade budskab. Siden forventes at gå i luften 1. december i år.

5 Forebyggelse- og patientstøttestrategi
INDIVID FOKUS-OMRÅDER KOMMUNER PARTNER- SKABER Jeg vil også benytte lejligheden til kort at fortælle, hvor Hjerteforeningen bevæger sig hen på forebyggelsesområdet. Jeg vil dog begrænse mig til at fortælle om tre af de primære spor i forebyggelse- og patientstøttestrategien: Et individrettet spor Et kommunalt spor Samt et fokus på partnerskaber.

6 Rådgivning- og patientstøtte
TILGÆNGELIGHED OG SYNLIGHED På det individorienterede niveau arbejder vi strategisk for at nedbringe social og geografisk ulighed i sundhed. Det er en af vores helt store hjertesager! Det bidrager vi til bl.a. ved at tilbyde rådgivning og patientstøtte til alle danskere – i hele Danmark. Vi serverer vores få professionelle og specialiserede ressourcer på den mest effektive måde – for det skylder vi landets hjerte-kar-patienter og deres pårørende – at vi er synlige og tilgængelige. Med et større fokus på digitale og telefoniske løsninger har vi styrket tilgængeligheden at vores rådgivningstilbud. Eksempelvis kan man uanset, hvor i landet man bor, få en online videosamtale, og man kan altid benytte sig af vores telefoniske rådgivningslinje Hjertelinjen. Desuden arbejder vi målrettet på at styrke synligheden af vores rådgivnings- og patientstøttetilbud. Vi vil gerne sikre, at alle med hjerte-kar-sygdomme inde på livet kender til Hjerteforeningens tilbud, som kan udgøre et vigtigt supplement til de tilbud, der findes i det etablerede sundhedssystem. Og vigtigt er det for mig at tilføje her – at I også på dette område – har uvurderlig betydning – idet I har den daglige kontakt til borgerne. Men om nogen ved vi jo også, hvor travlt I har i hverdagen – og jeg vil understrege, at vi med Hjerteforeningens Rådgivning forsøger at være et supplement til jer. Og netop tid er noget, vi i Hjerteforeningens rådgivning, kan bidrage med – vi har mulighed for at tage os den nødvendige tid til brugerne.

7 Et styrket kommunalt samarbejde
På kommunalt niveau arbejder vi i Hjerteforeningen på at styrke samarbejdet med landets kommuner. Fokus på dette område er kompetenceudvikling af fagpersoner, patientrettede tilbud og udvikling af nye aktiviteter. Dette fokus skal altså også ses i tæt forlængelse af vores vision – at vi tror på, at vi i fællesskab kan forbedre alle danskeres sundhed. Og så ser vi i Hjerteforeningen kommunerne som en vigtig spiller for fremtidens forebyggelse og patientstøtte. Sammen og lokalt kan vi gøre indsats for borgerne. En indsats med fokus på sundhed, livskvalitet og specifikke målgrupper.

8 Partnerskaber En vej til strukturel forebyggelse
Og i tæt forlængelse – så tror vi i Hjerteforeningen også på, at partnerskaber kan bringe forebyggelse på hjerte-kar-området til det næste niveau. Vi har et stort fokus på partnerskaber og strukturel forebyggelse, og Hjerteforeningen påtager sig både rollen som igangsætter og facilitator af nye partnerskaber. Vi prioriterer i særdeleshed partnerskaber, der giver adgang til arenaer, viden, ressourcer, kompetencer, og som har særligt stort potentiale til at påvirke beslutningstagere og relevante aktører. Nedbringelse af social ulighed i sundhed er også et mål for vores partnerskabssamarbejde.

9 Afslutningsvis vil jeg gerne reklamere lidt for vore stande, som I har mulighed for at besøge ude i forhallen i løbet af dagen. Her kan I blive klogere på Hjerteforeningens arbejde inden for: Rådgivning Forebyggelse Forskning og dokumentation Frivillige forebyggelse- og patientstøtteaktiviteter Fundraising

10 Tak for opmærksomheden
Tak for opmærksomheden og rigtig god konferencedag!


Download ppt "Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google