Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark  Etableret som 4 årigt forsøgsprojekt i 2004  Finansieret af SATS puljen- statsmidler  Evalueret.
Advertisements

Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Evaluering af Projekt Unge
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Konklusion på Workshop om sindslidende
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Vigtig diagnoseforståelse i pædagogisk arbejde:
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Afdeling for Specialfunktioner
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Tværsektoriel kompetenceudvikling på hjerteområdet.
NICE guidelines ALKOHOLMÅLSÆTNING OG TIDSAFGRÆNSET BEHANDLING
Ved sous- chef Said Akrim
Siunnersuisarfik PPR-Syd Box 520 Tlf.:
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Handicap & Psykiatri.
Specialsektoren Hele løsninger I gode hænder hos Specialsektoren
mangfoldighedens søgelys
Platangårdens Ungdomscenter VISO – leverandør
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
Program Klinik for selvmordsforebyggelse (rammerne, henvisning, patientforløb) Vurdering af selvmordsrisiko (generel, udvidet, risikohåndtering) m. film.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Tilbud på RCF Behandling efter sundhedsloven Forrevalideringsforløb
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Sygeplejerske - Alkoholbehandler
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
DANSKE OMSORGSHJEM Serviceloven § 107 § 108 Stenild Omsorgshjem 12 4
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Ib Hansen - sept Hvad gør vi? FAB-Ungeafdelingen ”Grundstene”  Helhedsorienteret  Udgangspunkt i den enkelte  Frivillighed.
Det Sociale Kapitel
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Psykologisk- og social rådgivning og terapiforløb for studerende og borgere i Piareersarfik-forløb Arnaq Grønvold Projektleder Center for National vejledning.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
Introduktion til Region Hovedstaden - Handicap Introseminar den 6. april 2010 v/Direktør Søren Torpegaard Bech.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Psykiatrien i Viborg Amt1 Præsentation af psykiatrien i Viborg Amt Program Opbygning af psykiatrien i Viborg Amt –Værdigrundlaget for organiseringen –Organiseringen.
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.
Oplæg omkring Østerskoven
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Om Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) Lægeforeningens generalforsamling 4. november 2011.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
DIALOGMØDE Socialudvalget, Brugerrepræsentanter samt ledere og konsulenter på det specialiserede socialområde for voksne Tirsdag
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Fokus på den primære opgave Hvem er vi: Specialiseret behandlings organisation med intern skole, som arbejder med at udvikle tilbud til sårbare og psykisk.
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
Unge & psykiske sygdomme
Oplæg omkring Østerskoven
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Flere gode år på arbejdsmarkedet
PPR og Familieindsatser
Økonomiske overvejelser
Progressionsmålinger og realkompetencevurderinger
Præsentationens transcript:

Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter

Platangårdens Ungdomscenter er et specialiseret socialpsykiatrisk og socialpædagogisk behandlingstilbud i Region Sjælland med hovedsæde i Vordingborg og lokale afdelinger i regionens større byer.

Målgruppen Platangårdens Ungdomscenters målgruppe er unge i aldersgruppen 15 –25 år, som er belastede af svære sociale og personlige problemstillinger og/eller en egentlig psykiatrisk lidelse. De psykiske lidelser kan være debuterende eller kronisk skizofreni, dobbeltdiagnoser, angst, spiseforstyrrelser, selvskadende adfærd, personlighedsforstyrrelser og ADHD. PUC har desuden kompetence i forhold til unge med misbrug og unge med erhvervet hjerneskade.

Tilbuddene Platanhusene Støtteboligerne Individuelt tilbud til unge med en dobbeltdiagnose Spiseforstyrrelsestilbud Ambulant behandling Dagbehandling og afklaring til arbejde STU – særligt tilrettelagte uddannelsesforløb Rådgivning

Platanhuse 13 Døgnpladser fordelt i to huse på Platangården i Vordingborg. Der arbejdes efter miljøterapeutiske principper. De unge indgår i dagbehandlings- og erhvervsafklaringsforløb eller gør brug af samfundets almindelige tilbud om undervisning eller arbejde.

Støtteboliger 22 Døgnpladser fordelt i 4 støtteboliger beliggende i de større byer i Region Sjælland. Støtteboligerne tilbyder et overskueligt og trygt miljø til unge, som er i stand til at være i beskæftigelse eller under uddannelse. Støtteboligophold kan også kombineres med et dagtilbud på Platangården. Der arbejdes med en gruppemetodisk tilgang.

Individuelt tilbud til unge med en dobbeltdiagnose De unge bor og modtager støtte i eget hjem. Der arbejdes ud fra kognitive principper. Kapacitet: 306 støttetimer om ugen.

Spiseforstyrrelsestilbud 5 døgnpladser og 6 dagbehandlingspladser på Platangården i Vordingborg. 9 ambulante pladser og kombinationspladser. Der arbejdes efter principperne i Åben Dialog.

Ambulant behandling Ambulant socialpsykiatrisk behandling og udredning af unge, der bor hjemme, i andet tilbud eller i egen bolig. Individuelle samtaleforløb - evt. med inddragelse af den unges familie, øvrige netværk og uddannelse og arbejdsliv. Motiverende samtaler i forbindelse med indslusning i andre af PUC´s tilbud eller efterbehandling ved udslusning. Der arbejdes efter kognitive principper.

Dagbehandling og erhvervsafklaring Dagbehandling er et modulopbygget tilbud til unge, som har behov for psykologisk og psykiatrisk udredning og stabilisering, og som har behov et individuelt tilrettelagt dagtilbud. Erhvervsafklaring tilbyder afklaring og praktisk afprøvning af arbejdsevne samt erhvervsvejledning. Den praktiske afprøvning kan foregå på et eller flere af Platangårdens Ungdomscenters værksteder eller i en privat virksomhed. Værksteder Undervisning Krop & kompetence Tilbud til unge med erhvervet hjerneskadede

Værksteder Gartneri Køkken Atelier Træværksted

Undervisningstilbud Skoletest Individuel undervisning IT understøttet undervisning

Krop & kompetence Individuelt tilrettelagt styrke- og konditionstræning. Udvikling af kropsbevidsthed for sindslidende unge. Tilbud til interne og eksterne brugere.

Tilbud til unge med erhvervet hjerneskadede Tilbuddet er knyttet til Platangårdens afdeling for dagbehandling og afklaring til arbejde og tilbyder: Tværfaglig udredning af erhvervsevne. Træning til forbedring af hukommelse, koncentration, overblik og planlægning. Fysisk træning af styrke og udholdenhed samt balance- og gangtræning. Arbejdsprøvning på virksomheder.

STU – særligt tilrettelagte uddannelsesforløb Heldagstilbud med mentorordning for unge med psykosociale vanskeligheder. Individuelt forløb med afsæt i personlige mål og kompetencer. Kompetencepapir ved uddannelses afslutning dokumenterer de opnåede kompetencer. Tilbuddet kan kombineres med et botræningsforløb i Platangårdens støtteboliger.

Rådgivning Praksis- og evidensbaseret rådgivning vedrørende unge med psykiske lidelser og/eller misbrug. Fra analyse og udredning til nøglefærdige løsninger. Platangårdens rådgivning arbejder både som en del af Servicestyrelsens VISO-ordning og som uafhængige konsulenter på almindelige markedsvilkår.

Faglige kompetencer Udover det pædagogiske personale inddrages, efter behov, følgende faglige kompetencer i tilbuddene: Skoletest og undervisning. Psykologisk vurdering (udredning, individuelle samtaler). Fysioterapi, kropsterapi. Kostvejledning (diætist). Psykiatrisk og lægefaglig vurdering. Medarbejderne får lægefaglig sparring af psykiatrisk lægekonsulent samt sparring og supervision fra egne psykologer.

Andre aktiviteter Leverandør for VISO: Uddannelseskarrusellen: Udredning og rådgivning i forhold til socialpsykiatri, misbrug og senhjerneskade. Uddannelseskarrusellen: En foredragsrække om ungdomsproblemer for medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere. Platancaféen: Brugerstyret musikcafé på Platangården i Vordingborg.

Læs mere om os på www.platangaarden.dk