DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN Unge på tværs Børnerådet og DE Konference 25. november 2010 Annette Vittrup HR-partner, Dansk Supermarked 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 November 2002 Skanska Danmark A/S Ledelse af innovation - Entreprenøren Udviklingschef Niels Falk.
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Præsentation af mig selv
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Bootcamp II Human Shojaee Tryg 22. November 2012.
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Forældremøde X årgang.
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Rekruttering af unge til landbruget.
Dansk Svømmeunions politiske program
PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.
Velkommen til valgmøde
• Diplom- eksamensprojekt, • SAM 24. marts 2010 • Eksamensprojektstuderende: Karsten Sørensen Karsten Sørensen.
Gennem værdier og selvledelse til Danmarks bedste arbejdsplads
Lederskab København.
© Copyright IBM Corporation 2007 Sådan får du drømmejobbet IBM Danmark  Anita Jacobsen – AMS Sector manager - Public.
Skolebestyrelsesmøde Den nye folkeskolereform
Workshop EUD – Oplagt fødekæde til Erhvervsakademiuddannelserne
Arlette Bentzen Rør dig! Sune Smith-Nielsen Dyrk talenterne med glæde.
Medarbejder i Undervisningsministeriet
Tillid Temadag for AMIR
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Praksisnær offentlig ledelse i Syddanmark Erhvervsakademi Sydvest, Esbjerg og Sønderborg.
25. FEBRUAR 2011 AARHUS UNIVERSITET Aarhus Universitets strategi AARHUS UNIVERSITET.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
vi eksperimenterer, afprøver, fejler og triumferer. Undervejs skaber vi traditioner vi løfter i fællesskab og bakker hinanden op. Vi fejrer vores successer.
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Folkeskolereform Version 1.0
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
NYCOMED Fra himmelstormere til hele mennesker. NYCOMED En del af Trampolin. EU-støttet Et antal netværk arbejdede med temaet køn og ledelse EQ, netværket.
Rosborg Sciencegymnasium Danske Sciencegymnasier 10. marts 2006.
Forceret proces Introduktion til design og facilitering af netværk samt workshop 6. november 2008, Science kommuner Tore Wanscher Partner, Wanscher og.
Kan arbejdsmarked rumme unge med ADHD?
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Et fagligt løft af folkeskolen.
Ungebasen.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Den attraktive arbejdsplads!
Tredje generetions APV Systematik er vigtigere end metode 3. november 2009.
Karriereveje fra grundskolen til energibranchen Torben Andresen Lindhardt, Dansk Metal.
organisatoriske kompetencer
Birkerød Gymnasium Bred vifte af tilbud på en stor skole med 1100 elever: "Når andre går hjem, starter vi en ny form for arbejde"
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
7. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITET Aarhus Universitets strategi AARHUS UNIVERSITET.
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Inklusion og Specialviden
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kompetenceudviklingsproces Merkantil
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Præsentationens transcript:

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN Unge på tværs Børnerådet og DE Konference 25. november 2010 Annette Vittrup HR-partner, Dansk Supermarked 1

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN 2 Unge på tværs DS er en de danske virksomheder med flest unge medarbejdere Ca unge deltidsmedarbejdere Ca elever, heraf ca. 700 ansat i 2010

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN 3 Unge på tværs Hvorfor er DS attraktive ? Vi gør som alle andre Vi har to hemmeligheder !

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN 4 Unge på tværs Vi gør som alle andre Moderne personalepolitik MUS-samtaler Barometerundersøgelse Kompetenceudvikling E-læring Karriereveje Dygtige ledere Fejre vores succeser – fx føtex’ jubilæumsfest i lørdags ! Mangfoldig og rummelighed Osv., osv.

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN 5 Unge på tværs Første hemmelighed Vi tager de unge mennesker, som de er! Vi deler ikke de unge op i vindere og tabere, X og Y-generationer, indlæringssvage o. lign. Vi synes, de unge er dygtige og aktive. Og vi elsker, at de hele tiden udfordrer os - derigennem er de med til at udvikle vores virksomhed. Vi gennemfører et utal af målrettede træningsforløb for de unge. Og vi elsker de unge mennesker!

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN 6 Unge på tværs Anden hemmelighed Vi giver alle unge medarbejdere et selvstændigt ansvar fra første dag! Vi synliggør ansvaret – helst som omsætning og indtjening Det kan være et meget afgrænset område, man er ansvarlig for, fx flaskeautomat eller én hyldemeter med støvsugerposer Og de unge elsker det!

DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN Unge på tværs Vi er dog opmærksomme på: -Ordblinde -Socialt udsatte -Bogligt svage Men uanset problemstillingen giver vi de unge ansvar og viser tillid – så løser vi sammen de problemer, den enkelte måtte have. 7