Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

NYCOMED Fra himmelstormere til hele mennesker. NYCOMED En del af Trampolin. EU-støttet Et antal netværk arbejdede med temaet køn og ledelse EQ, netværket.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "NYCOMED Fra himmelstormere til hele mennesker. NYCOMED En del af Trampolin. EU-støttet Et antal netværk arbejdede med temaet køn og ledelse EQ, netværket."— Præsentationens transcript:

1 NYCOMED Fra himmelstormere til hele mennesker

2 NYCOMED En del af Trampolin. EU-støttet Et antal netværk arbejdede med temaet køn og ledelse EQ, netværket etableres (HR-Top) EQ valgte at fokusere på køn og karriere Baggrunden for projektet

3 NYCOMED Hvorfor ”en køn karriere” Hypotese:  Forskelle i karriereopfattelsen påvirker kønsfordelingen af M/K på lederposter!

4 NYCOMED Metode  Etablering af ”undergruppen”: Voxeværket Defineret som:  Unge medarbejdere med lyst til at beskæftige sig med køn og ledelse  En støttegruppe til EQ netværket  Nysgerrighed og vide-begærlighed i forhold til emnet “Køn og karriere” f.eks. via interviews og cafémøder

5 NYCOMED Begrundelsen for metodevalg  At få udfordret egne antagelser  At få mulighed for at skifte position gennem en yngre generation forståelse  At få mulighed for at forholde sig til egen ”objektivitet”

6 NYCOMED Voxeværket

7 NYCOMED Hovedbudskaber  Krav om balance mellem arbejdsliv og privatliv  Behov for gode rollemodeller  Redefinering af lederrollen?

8 NYCOMED Resultater  Ingen forskel i mænd og kvinders ønsker for deres karriere  Ønsket om en balanceret karriere  Ønsket om et udfordrende arbejdsliv, mulighed for at have det sjovt og gøre en forskel  Kun ¼ peger på et lederjob som deres drømmekarriere

9 NYCOMED Resultaternes dilemmaer  Fokus på lederrollen – er den nuværende rolle attraktiv?  Udvikle lederrollen så den bliver attraktiv – hvordan?  Findes der rollemodeller internt i virksomhederne?

10 NYCOMED Anbefalinger  Vær opmærksom på, at der ikke er forskel i ønsket om at gøre karriere  Skab et miljø i egen organisationen som fremmer begge køns lyst til karriere  Stil redskaber til rådighed, som øger mangfoldighed i ledergrupper og brug forskelligheden til at skabe synergi  Fokus på en individualisering af ledernes vilkår (f.eks. arbejdstid, bonus, fleksibilitet)  Udfordre egen objektivitet i rekruttering og ved identifikation af talenter


Download ppt "NYCOMED Fra himmelstormere til hele mennesker. NYCOMED En del af Trampolin. EU-støttet Et antal netværk arbejdede med temaet køn og ledelse EQ, netværket."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google