Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt."— Præsentationens transcript:

1 Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt undervisning om aftenen til arrangement med forældre De 46 lektioner dækker et spor fra 7.-9. klasse

2 Vejledning og undervisning Hovedindtryk er at skolelederne er tilfredse med at sætte vejledernes kompetencer i spil. Både skole og vejleder er glade for den ekstra synlighed – bedre relationer! Der efterlyses mere fleksibilitet, fx andre moduler, og tættere samarbejde med lærerne.

3 Vejledning og undervisning Tilkøbsordningen bliver permanent med reduktion fra 46 til 36 lektioner á 45 minutter Fordeles med 10 lektioner i 7. klasse, 18 lektioner i 8. klasse og 8 lektioner i 9. klasse. Indhold og placering aftales mellem vejleder og skole fra april. UUVs moduler betragtes som en ”tilbudsliste”, andet kan aftales. UUVs vejleder erstatter en lærer i lektionerne

4 Vejledning og undervisning Vejledningen bygger på de kundskaber og færdigheder, som eleverne blandt andet har tilegnet sig i det obligatoriske emne uddannelse og job. Undervisningen i emnet skal tilrettelæggelses i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning, og vejledere fra Ungdommens Uddannelsesvejledning kan inddrages i gennemførelse af undervisningen. (§ 5 Stk. 2, Bekendtgørelse om vejledning om valg af ungdomsuddannelse og erhverv)

5 Undersøgelse af UEA 2012 undersøgelse fra UVM maj 2012 18 % af skolerne har afsat en ramme for brug af timer til UEA-undervisningen på udskolingsniveau. UEA-undervisningen finder primært sted i dansktimer og i klassens tid. I de ældre klasser dog også i en vis grad i samfundsfagstimer. Det er primært klasselæreren, der forestår undervisningen i UEA (36%). Men det sker også ofte i form af samarbejde mellem lærere - suppleret af UU- vejledere (25%). Både skoleledere og UU-ledere peger på behov for kompetenceudvikling hos lærerne i forhold til at løfte UEA-undervisningen lokalt.

6 Uddannelse og Job Fagformål Eleverne skal i emnet uddannelse og job opnå kompetencer til at træffe karrierevalg på baggrund af egne ønsker og forudsætninger, forståelse for betydningen af livslang læring samt alsidig viden om uddannelses- og erhvervsmuligheder. Emnet uddannelse og job skal udfordre de unge på deres uddannelsesvalg.


Download ppt "Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google