Gymnasieskolernes Lærerforening Vesterbrogade 16 1620 København V Tlf. 33 29 09 00

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Præsentation af resultater for projekt ”Analyse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland, Jord og Råstoffer” Jord-ERFA-Midt,
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Informationsmøder om rengøring
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen
Temadag om undervisningsmiljø
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Arbejdspladsudvikling
BGs evalueringsstrategi
Organisering af NV 2005 •Arbejdsgruppe nedsat efteråret 2004 •Arbejdsgruppen skal –udarbejde oplæg til organisering af NV –lave forslag til indhold af.
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Grænser for rummelighed
Den gode forandringsproces
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
ArbejdsPladsVurdering (APV)
Praksis Matrix Evalueringsundersøgelse
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Innovation i AT/SO.
Sikkerhedsrepræsentantens arbejde set med 3Fs øjne
BAR Jord til Bord Psykisk arbejdsmiljø i landbrug, skovbrug og anlægsgartnerier Undersøgelsen er gennemført for Bar Jord til Bord i perioden september.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Undervisningsmiljøvurdering 2014 EUX hovedforløb Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Hvad er en APV og en arbejdspladsbrugsanvisning?
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Undervisningsmiljøvurdering 2014 HG Ikast Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
Undervisningsmiljøvurdering 2014 De gymnasiale uddannelser Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Undervisningsmiljøvurdering 2013 HTX Herningsholm Erhvervsskole Evaluering af det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
MTU og APV 2015 Sct. Knuds Gymnasium. Generelt om undersøgelsen Data er indsamlet i perioden marts 2015 Der er tale om anonyme besvarelser Resultatet.
Opfølgning på personalemøde Input fra runden med dilemma-kort.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Dagplejepædagogernes årsmøde den 14. september 2010 Hvad kan du selv gøre for at få et godt arbejdsmiljø i dagplejeformidlingen?
 1 REP 24. april 2006 Psykisk arbejdsmiljø Temperaturmåling Foreløbige resultater April 2006.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Læring gennem registrering og indberetning
Behovsundersøgelse Blandt håndboldklubber – opsummeret resultater, identificerede behov og mulige udviklingstiltag.
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Gymnasieskolernes Lærerforening Vesterbrogade København V Tlf

DUS-konference om stress Jakob Dalskov Haderslev Katedralskole Kemi/Idræt Sikkerhedsrepræsentant Medlem af GL´s hovedbestyrelse og APU (TR, SR, arbejdsmiljø m.m.)

DUS-konference om stress Hvordan er det at arbejde som SR på et gymnasium?  Sikkerhedsarbejdet er udadtil ikke synligt i hverdagen.  Fra forskellig side stilles der spørgsmål ved nødvendigheden af arbejdet.  ”Der sker jo ikke noget farligt på et gymnasium”  Det er meget forskelligt fra fag til fag, om der er situationer, hvor SR bør/skal inddrages.  Kemilæreren har styr på kemikalier, idrætslærerne på boldene osv.

DUS-konference om stress Hvordan er arbejdet som SR ….?(fortsat)  Behandling af sager, der måtte opstå.  Det sker, at en lærer kommer til skade!  Gennemlæsning af tilsendt materiale fra forskellige interessenter.  Samarbejde med TR i GL-klubbens bestyrelse  Deltagelse i GL´s årlige SR-seminar og et årligt regionalmøde med SR fra gymnasier i ”Sønderjyllands Amt”

DUS-konference om stress De årlige SR-regionalmøder:  De 5 SR´ere fra de sønderjyske almene gymnasier  På skift mellem skolerne  Fast punkt på dagsordenen: ”Siden sidst”  Drøftelse af andre temaer, der har været aktuelle i løbet af året.  APV-modeller, inddragelse af psykisk arbejdsmiljø i APV, mulige stressnedsættende tiltag på skolerne, mærkning af kemikalier, nye/ændrede AT-vejledninger osv.

DUS-konference om stress Genkomne opgaver.  Udarbejdelse af APV i 2004 og igen i år.  2004: Spørgeskema med en rubrik til definition af problemer og en til mulige løsningsforslag. Selvstændig side omhandlende tilfredshedsgraden med det psykiske arbejdsmiljø, med mulighed for skriftlig kommentar.  2007: Mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø.  Udfordringer ved APV:  At få så stor en svarprocent som muligt.  Få prioriteret de indkomne problemfelter omkring fysiske forhold.  Få udarbejdet realistiske handlingsplaner for løsning af problemer.  Få inddraget det psykiske arbejdsmiljø.  Medvirken til undersøgelse af elevernes undervisningsmiljø

DUS-konference om stress Problemer ifb. fysiske forhold fra APV  Svarene peger i alle retninger (For koldt, for varmt, elevernes støjniveau, volumen af ringetone, rengøring osv.)  Mange af de indkomne løsningsforslag er ukonkrete eller omhandlede ting, som var pålagt skolen udefra.  Muligheder for løsning af problemerne indenfor en stram økonomisk ramme?!

DUS-konference om stress Inddragelse af det psykiske arbejdsmiljø i APV  Sidste side i APV´en, hvor kollegerne kunne tilkendegive tilfredshedsgraden omkring det psykiske arbejdsmiljø.  Disse fordelte sig således (51 besvarelser, 2 ugyldige)  Meget tilfreds (8)  Tilfreds (28)  Utilfreds (4)  Meget utilfreds (1)  Ubesvaret (8)  Ca. halvdelen af det samlede antal ansatte havde svaret - med en overvældende grad af tilfredshed. Hvad gør man så?

DUS-konference om stress Fokus på psykisk arbejdsmiljø ifb. gymnasiereformen.  Hvad er det, der skaber stressen:  Gymnasiereformen er døbt ”Den største reform i 100 år”  Store forandringer i mange fag  ”Kan jeg bruge det, jeg har i forvejen??”  ”Kan jeg slå til som underviser??”  Omfattende bekendtgørelser, læreplaner og vejledninger til fagene - udsendt meget sent!  ”Temperaturmåling – psykisk arbejdsmiljø i de gymnasiale uddannelser 2006/2007”)

DUS-konference om stress Tiltag på Haderslev Katedralskole:  Oplæg om stress v. konsulent fra JobLiv Danmark  GL´s temperaturmåling blev foretaget lokalt.  Tilbagemeldingerne kunne umiddelbart sammenlignes med svarene for gymnasielærere generelt og fra danske lønmodtagere (AMI).

DUS-konference om stress  Opfølgning:  Tjaa…resultatet af temperaturmålingen fremlagt på sidste PR-møde inden sommerferien (lignede svarene for gymnasielærere generelt!).  Efter sommerferien….. et nyt skoleår trængte sig på, med mange nye opgaver ifb. reformen  Svært at komme igennem med tiltag.

DUS-konference om stress Hvad skete der så:  Stressspørgsmålet bliver løbende debatteret på MED-møder (”Dagens arbejdsmiljø spørgsmål”) og mellem SR og ledelse.  Udarbejdelse af en SOS-seddel  Skolens Oplysningspapir om Stress  Hvor kan jeg søge oplysninger om stress  Henvendelsesmuligheder v. stress (Rektor, Konrektor, ÅL, TR, SR)  Hvordan opdager vi en stresset kollega  Forebygnings-, afhjælpnings- og genstartsmuligheder

DUS-konference om stress Hvad skete der så…(fortsat)  Indkøb af hæftet ”Stress i skolen” til skolens ansatte.  SR-oplæg om muligheder for det videre forløb..  Hel eller halv personaledag om stress med udgangspunkt i ”Stress i skolen”?  Andre muligheder?? BAR´ens ”Handlingsspillet” m.m.  Så blev der igen svært at være SR…

DUS-konference om stress Hvad skete der så…(fortsat)  Temmelig ophidset stemning på et GL-klubmøde.  ”Årsagerne til det forhøjede stressniveau er udefrakommende”  ”Jeg skal ikke selv løse mit stressproblem – det skal ledelsen/andre…”  Det var tydeligt, at hæftet ”Stress i skolen” ikke var gennemlæst!  Mine overvejelser om fremtiden som SR.

DUS-konference om stress Det videre forløb:  Valg af yderligere en SR for lærerne (AT-afgørelse om antallet af SR på gymnasium).  Udarbejdelse af spørgeskema på baggrund af udmeldingerne på GL-klubmødet.  Formål: Når de foreslåede tiltag ikke blev godt modtaget, må det videre arbejde bygge på kollegernes ønsker!  Få kolleger til at tage ansvar for arbejdet ”hvad vil du selv gøre…”

DUS-konference om stress Fortsættelse følger efter 30/4….