Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet."— Præsentationens transcript:

1 Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet

2 Dias 2 Institut for Idræt Hvem er jeg, hvad er mit forskningsområde, og hvordan forsker jeg? Jeg har siden 2005 været ansat på Institut for Idræt, Københavns Universitet. Pt. som studieadjunkt Jeg underviser. I dette semester har jeg et mastermodul, der hedder ”idræt i velfærdssamfundet”. Arbejder med af evaluere et projekt under Københavns Kommune, der hedder ”Klar, Parat Husum”, der handler om mere idræt og fysisk aktivitet til børn og unge i Husum, som jeg følger indtil ultimo 2013. Jeg arbejder sociologisk, og indsamler primært mine data ved hjælp af observationer og interviews.

3 Dias 3 Institut for Idræt Mit oplæg tager udgangspunkt i følgende undersøgelser

4 Institut for Idræt Partnerskaber med kommuner Opmærksomhedspunkter: Hvorfor samarbejde og hvad indebærer et samarbejde? Hvilke aktører er involveret? Hvem er I som forening/klub og hvad kan I?

5 Dias 5 Institut for Idræt Hvorfor fokus på partnerskaber mellem det kommunale og foreningslivet? Årsag i samfundsmæssige forandringer: Mindre fysisk arbejde – større behov for fysisk aktiv fritid Kommunerne fik med kommunalreformen udvidet deres ansvarsområder, blandt andet forebyggelse og sundhedsfremme Velfærdsstaten får flere og flere opgaver, har behov for civilsamfundet medvirker til løsning af eksempelvis integration, fysisk inaktivitet og socialt udsatte grupper Vi lever i øjeblikket i en projektkultur!

6 Dias 6 Institut for Idræt Når vi taler om at indgår kommunale partnerskaber, hvilke aktørerne er så involveret? Foreninger/klubber kommuneNye målgrupper

7 Dias 7 Institut for Idræt Samarbejde med kommunen Foreninger/klubberKommune

8 Dias 8 Institut for Idræt Nye målgrupperForeninger/klubber Samarbejdet om og med nye målgrupper

9 Dias 9 Institut for Idræt Foreninger/klubber kommuneNye målgrupper

10 Dias 10 Institut for Idræt Foreningsanalyse Hvilken type forening/klub er I? Hvad kan I? Hvad vil I?

11 Dias 11 Institut for Idræt Hvilken type forening/klub er I? Det handler om at forstå hvilke logikker klubben bygget op omkring: Rangorden: præstation og konkurrence Idræt som leg og rekreation Idræt som oplevelse Klubben som et socialt meningsbærende fællesskab Ect.

12 Dias 12 Institut for Idræt Hvad kan I? Det handler om ressourcer og kapitaler: Økonomiske. Skal der søges projektmidler? Personlige. Hvilke kompetencer ligger I inde med af menneskelige og faglige kompetencer eksempelvis pædagogiske kompetencer eller administrative kompetencer Kulturelle. Hvordan er jeres klubkultur, ønsker I værne om de værdier i har bygget op eller er der plads til forandring, udvikling og input udefra. Sociale. Hvordan er det sociale liv I klubben, hvilke værdier ligger i vægt på? Er der plads til at lukke nye værdier ind eller må nye medlemmer tilpasse sig?

13 Dias 13 Institut for Idræt Hvad vil I? Hvor er jeres styrker og hvor er jeres svagheder i forhold til det kommunale samarbejde og nye målgrupper.

14 Dias 14 Projekter som forandringsmarkører Fortællingen om en fodboldklub, der fik hel med sit ”projekt”, at integrere børn af anden etnisk baggrund fra et socialt belastet boligområde, der ligger i klubbens nærmiljø. Men som mistede sine ”almindelige børn og ungdomsmedlemmer” til den konkurrerende fodboldklub Institut for Idræt


Download ppt "Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google