Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Medarbejderudviklingssamtalen
Refleksion i kommunikationen
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Digitalisering og medialisering
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Introduktion til Sprogpakken
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Kollegial feedback på Praksisopgave 2
Roller og afgrænsninger
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
TJEK PÅ TEAMET.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Sprogpakken Praksisopgaven.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Vejlederens kommunikation
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Sprogpakkens 6-dages kursus Praksisopgave 2 4. Dag 1.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Sprogpakken Videre med praksis - fremlæggelse af observationer.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Gruppevejledning på tæt hold
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
LÆRING, DER SES!.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Digital didaktik i praksis Lise Marie Steinmüller kompetencecenter for e-læring.
Helsingør Kommune Standardskabelon Center for Politik og Organisation, Strategi, HR og Kommunikation Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole Oplæg.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
3-timersmødet 2017.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
3-timersmødet 2017.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
3-timersmødet 2018.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Trivselsbarometer Tegn kurven for dit trivselsbarometer for din frivillige indsats. Hvad fremmer og hvad hæmmer din glæde og trivsel? Tænk på en afgrænset.
Præsentationens transcript:

Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1

Indhold Om praksisopgaven –Den didaktiske trekant –Praksisopgaverne i kurset –Praksisopgave 1 –Formalia –Bearbejdning af praksisopgaverne. Forberedelse af egen praksisopgave –Processkemaet bruges til forberedelse – igangsættende spørgsmål først individuelt dernæst i grupper/reflekterende teams ved brug af ’de gratis konsulenter’. Fælles afslutning 2

Evt. didaktik i arbejdet med sprogpakken 3 Sagen: Implementering af sprogpakken Underviseren: Nøgleperson Den/de lærende: Pædagogisk personale, forældre, dagtilbudsledere, andre… Didaktisk trekant

Om praksisopgave 1 & 2 Praksisopgave 1 & 2 tager afsæt i nøglepersonens kommende rolle i forbindelse med arbejdet med sprogpakken. Det kan fx være konsulentopgaver på forskellige niveauer: Organisations-/institutionsniveau, dagtilbudsledelse, medarbejdere, børnegruppe/enkeltbarn, forældre. Det kan også være ifm. konkrete sprogunderstøttende aktiviteter/strategier. Opgaven har – med afsæt i en konkret og selvvalgt udfordring/opgave - som formål at udvikle nøglepersonens muligheder for og kompetencer mht. at understøtte dagtilbuddene i at implementere sprogpakken. Opgaven har altså et læringssigte for den enkelte nøgleperson. Som ramme for idégenerering og bearbejdning af begge opgaver anvendes processkemaet. Processkemaet er tænkt som et gennemgående redskab til at tydeliggøre egne læringsbehov, formulere praksisopgave samt bearbejde opgaven og formulere nye læringsbehov. Processkemaet anvendes til forberedelse af praksisopgaverne, bearbejdning og feedback på opgaver samt til den afsluttende evaluering. 4

Praksisopgave 1(Handling) Praksis 1 – fra sprogpakken til praksis –Første praksisopgave har fokus på at beskrive, analysere og vurdere forslag til konkrete tiltag i et dagtilbud, der går ud på at understøtte sprogarbejdet. –Opgaven kan fx være undersøgelse af en konkret udfordring i forhold til sprogarbejdet. Der tages afsæt i egen praksis. –Praksisopgave 1 har således særligt fokus på, hvad der skal ’læres og forandres’. 5

Forberedelse af praksisopgave ’Gratis konsulenter’ 1.Individuel forberedelse: brug fx spørgsmålene fra processkemaet. 2.I grupper – benyt dig af ’gratis konsulentbistand’. Du får konsulentbistand – de øvrige i gruppen er konsulenter. Hvad er lige nu din helt centrale udfordring i forhold til praksisopgaven? Præsentér din udfordring for de øvrige i gruppen (max 3 min.) –De andre, konsulenterne, gruppen lytter uden at afbryde og noterer ned. –Herefter kan de stille opklarende spørgsmål. ’Konsulenterne’ drøfter indbyrdes (max 4 min.) –Sæt dig med ryggen til. –Lyt til dine konsulenter og notér ned, hvad de kommer med af gode forslag (brug ikke energi på det, du ikke kan bruge). Fælles drøftelse (max 5 min.) –Du vender dig om og lægger ud med at fremlægge, hvad du kunne bruge fra ’konsulenterne’. –Herefter udvikler I i fællesskab gode forslag. 6