Orienteringsmøde 11. november 2010. Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Kreativitet og innovation i ALT
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Hvad er det der sker, når der ingenting sker?
E – styret ( 68 ) ESTJ ( 26 ) ESTP ( 7 ) ENTP( 13 ) ENTJ ( 5 )
Lærerprofessionen.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Evaluering.
Forældremøde X årgang.
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Fagdidaktisk kursus i religion
Hvordan opdage og forebygge indlæringsvanskeligheder hos børn med CP?
Brug af progressionstræ i fagteam og netværk Martin K. Sillasen
IT i undervisningen.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Dansen omkring handicapbegrebet
M ÅLGRUPPEANALYSE EgoTrap. Maj: Interaktivitet Charlotte: Elevforudsætninger Kristian: Lærerne som gatekeepers Jesper: Konceptforslag.
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
AKT på Dybbøl Skolen.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Vision mission værdier handleplaner
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Parentesmetoden - en måde at tænke flere dynamikker ind i ”mobbesager” – til brug for intervention ( Emma) Formålet er at finde flere veje til at forbedre.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Sundhedspædagogisk forum - for ledende tandlæger DPU 1. marts 2010
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Ansvarlig.
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Orienteringsmøde 11. november 2010

Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør

Fremtidens krav Turde prøve – rent konkret Turde fejle Tåle omgivelsernes forundring Gå fra ”brain-storm” til ”try-storm”

Eksekutive funktioner Det drejer sig om at kunne: - få en idé - planlægge med fastholdelse af mål i organiserede sekvenser - udføre målrettet med hæmning af irrelevante impulser og under hensyntagen til egne behov og situationens krav - vurdere løbende i forhold til mål og foretage eventuelle justeringer

Eksekutive funktioner Særligt vigtige ved aktiviteter præget af: Kompleksitet Problemløsning Relativ grad af nyhed Og når det handler om: Kognitive funktioner Sociale og emotionelle funktioner

Nye 7. klasser Beslutning: Hvert år dannes der fire nye 7. klasser ved overgangen til udskolingen

Baggrund Vi opfatter læring som noget der primært etableres i relationer mellem mennesker. Nye relationer vil generelt give mulighed for at se ting i et nyt lys At lære nyt består i både at koble nye input med gamle og at sætte allerede lært ind i nye sammenhænge. At koble informationer til ny viden vil være en kernekompetence i fremtiden

Hvad vil vi opnå? Vi ønsker at den enkelte elev oplever : at blive udfordret på sine faglige kompetencer og sociale egenskaber at komme i en ny klasse med en anden dynamik at få en ny rolle og blive set på en ny måde at bryde gamle vaner og kendte rammer at blive bedre til at samarbejde og få flere valgmuligheder at søge udfordringen mere end trygheden at leve op til krav om selvstændighed og personligt ansvar at få flere venner

Hvordan dannes de nye klasser? Lærerteamet i 6. klasse, ledelsen og AKT- medarbejderne foretager klassedannelsen på baggrund af: En resurseprofil på hver elev både fagligt og socialt. En samtale med hver enkelt elev om forventninger og ønsker til en ny klasse.

udfordring ved dannelse af de nye klasser At forandre elevernes frygt for det nye til frugtbar nysgerrighed At sikre alle voksne aktørers medvirken i denne proces