Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Hjerterum og opsøgende funktion
Hvad er familieklassen
Set i forældreperspektiv
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lyshøjskolen 2011 med Videncenter og resurseteam
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Bornholms Idrætsområder CAMPUS ”Fremtidens drift af idrætsanlæg” Ledernetværk Mandag, den 19. november 2012 Vingsted.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommuneqarfik Sermersooq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
Relationer – børn og voksne
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Hvordan søger man om optagelse?
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Inklusionskoordinator for Indre By og Østerbro Karen Ruth Hansen holdt i 2013 oplæg på Sommeruni om lykkelige frikvarterer. Det følgende er en forkortet.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Børns omsorgssituation og trivsel
C.f.S./ BUR-V1 Børneafdelingens håndtering af unge der har forsøgt selvmord Oplæg ved Hanne Rosenkrands Børnesygeplejerske og familieterapeut, Odense Universitetshospital,
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Trivsel og værdier - i skoletasken
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Konfliktforebyggelse
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
AKT på Dybbøl Skolen.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommune Kujalleq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
SSP ledergruppemøder april 2016
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Præsentationens transcript:

Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger, AKT-LÆRERGRUPPEN: Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger, som hver uge mødes og koordinerer AKT – indsatsen. Skolen afholder ligeledes hver uge koordineringskonference sammen med pæd. leder, leder af specialcenter, u og u vejleder, skolens psykolog, sundhedsplejerske og talepædagog samt en AKT-lærer. På disse møder drøftes tværfagligt de elever, der har problemer med adfærd, kontakt eller trivsel.

Mægling/konflikthåndtering To af lærerne i AKT- gruppen er uddannede som voksen – og børnemæglere. De mægler mellem de store elever og uddanner børnemæglere som mægler mellem elever i de mindre klasser. Samtidig giver AKT- lærerne kurser på mellemtrinnet i konflikthåndtering. Alle lærere på skolen har ligeledes et kursus I konflikthåndtering, Alle bh. - klasserne arbejder med ”Trin for trin” Og girafsprog

Skolens familieklasse er et ugentligt tilbud, hvor forældre går i skole med deres barn i 12 uger. Formålet med familieklassen er, at forbedre barnets trivsel i skolen. I erkendelse af, at det at blive en god skoleelev, er et fælles anliggende for familien, barnet og skolen, har vi siden 2007 haft stor glæde af, at kunne tilbyde eleverne og familien dette tilbud. De elever, der typisk får tilbuddet om et forløb, er elever der: Er urolige Har svært ved at koncentrere sig Har svært ved at organisere og planlægge Har svært ved at begå sig med jævnaldrende Har svært ved at følge skolens regler Målet med et ophold i familieklassen er at bevare barnets tilknytning til sin klasse, samt at give forældrene mulighed for medansvar for barnets forandring i skolen. Der arbejdes løbende med evaluerebare mål.

I alle klasser er det obligatorisk at arbejde med organiseret Klassemødet: I alle klasser er det obligatorisk at arbejde med organiseret klassemøde. Det betyder at der i hver klasse er skemalagt et ugentligt klassemøde. Der kan arbejdes med det åbne klassemøde, hvor fortællekredsen er i fokus, eller der kan arbejdes med det problemløsende klassemøde, hvor akut opståede problemer skal finde sin løsning. I forlængelse af klassemøderne indlægges der sociale lege, som er med til at udvikle elevernes sociale kompetencer.

Skolen er i 2009-20011 involveret i et meget spændende tiltag, Med i ”Åben skole. Skolen er i 2009-20011 involveret i et meget spændende tiltag, idet vi åbner skolen hver anden tirsdag til et måltid mad samt en mulighed for forældrene til at møde socialrådgiver, psykolog, folk fra frivillige organisationer i nærområdet, det lokale bibliotek samt AKT- lærere fra skolen, som tilbyder kursus i forældrerollen/opdragelse.

For alle børn er det vigtigt at blive set og hørt hver dag. Elevsamtaler: For alle børn er det vigtigt at blive set og hørt hver dag. Selv om skolens lærere gør meget for at arbejde med den enkelte elevs trivsel, møder vi flere børn, som har brug for en stille stund med en lærer, der har tid til at lytte. Derfor er elevsamtaler en meget vigtig del af arbejdet i AKT- lærergruppen

Forældresamtaler kan være hyggelige og uproblematiske, men forældresamtaler kan dog også falde ind under ”den svære samtale”. Det kan der være mange årsager til, men det vigtigste er at den bliver ført i gensidig tillid. AKT- lærerne er ofte deltagere i sådanne samtaler.

Grupper: De stille piger. De vilde piger De urolige drenge Hvad enten man er en meget stille elev, eller man er en meget udadreagerende elev, kan det være et godt tiltag, at samle disse elever i organiserede gruppeforløb. Det er altid rart, at være sammen med andre, som kender til de samme problemfelter, som én selv. Skolen har gruppeforløb for: De stille piger. De vilde piger De urolige drenge

En meget vigtig del af AKT- lærernes arbejde Obs: En meget vigtig del af AKT- lærernes arbejde er at observere i klasserne. At være en flue på væggen som observerer, hvad der sker i en klasse, for siden at mødes med de pågældende lærere og ”holde spejlet” op foran dem, kan være en rigtig god kollegasparring. Det kan ligeledes være med til, at lærerne ser med andre øjne på klassen eller på de pågældende elever. Samtidig skal det munde ud i, at lærerne får hjælp og ideer til at arbejde med problemerne på nye måder.

Kollegavejledning, sparring og vidensdeling er en meget stor del af AKT- gruppens arbejde. Det kan spænde fra et hurtigt råd i et frikvarter over akut brandslukning til etablerede supervisionsforløb.

Rådmandsgades skole arbejder ud fra: at finde muligheder frem for begrænsninger …….hvis alt er prøvet……..prøv noget nyt