Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt."— Præsentationens transcript:

1 Hvordan forbygger vi mobning: Bilag 3 Vi skal have en fælles holdning på skolen og i teamet.
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt. Fortællekredsen. Klassemødet. Selvværdsstyrkende aktiviteter. Trin for Trin. Mobbeland. Taktilmassage. Frikvartersbold.

2 Hvordan forbygger vi mobning:
Tilsyn i frikvartererne. Tydelige voksne, mere indblanding. Forældremøder om klassens trivsel. Fælles fodslaw. Pædagogerne skal have timer i 4., 5. og 6. kl. Vi skal have et sted til rundkreds. Lave klasseregler. Klasserne kunne fortælle andre klasser om sine klasseregler.

3 Hvordan forbygger vi mobning:
De store laver en kampagne/antimobbedag for de små. ”Det er sejt at sige nej til mobning” Samarbejde med fritteren.

4 I hvilke klasser skal de arbejdes forebyggende med/mod mobning.
Alle klasser.

5 Der skal laves en social årsplan for hele skolen.
Skal der være en fælles form for, hvordan vi arbejder med social trivsel? Der skal laves en social årsplan for hele skolen. Noget skal være fælles. Fx en gang om året laves klasseregler. Noget skal være op til det enkelte team. Vi skal være enige om nogle rammer, som fremgår af den fælles sociale årsplan.

6 Skal arbejdet med social trivsel skemalægges?
Ja

7 Hvordan involverer vi eleverne?
Eleverne skal være med til at lave klasseregler. Social årsplan laves sammen med børnene. Små og store sammen. Legedag, læse sammen, osv Venskabsklasser. Trivselsundersøgelse. Børnene giver hinanden glimmergrammer. Det skal sparkes ordentligt i gang. Af en PROF Børnene skal have ejerskab til mobepolitikken.

8 Hvordan involverer vi elevrådet?
Elevrådet er for ungt. Måske vi kunne lave et mobberåd. Elevrådet skal være med, når vi definerer mobning.

9 Hvordan involverer vi forældrene?
2. forældremøde handler meget om social trivsel. På forældremøder laves en runde med ”hvordan har mit barn det”. Forældre skal kende vigtigheden af, at deres børn laver legeaftaler på kryds og tværs. Åbenhed blandt forældrene. Måske kunne vi få en til at holde foredrag om emnet, som startskud. Når vi har lavet en mobbepolitik, skal forældrene have et eksemplar. Måske en ”mobbefolder”.


Download ppt "Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google