For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d.6.9.2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klasserumskultur, inklusion og fraværsbekæmpelse Sparringsklyngebesøg
Advertisements

N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.
Overordnet målsætning:
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Progression i de større skriftlige opgaver:
Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Dialog mellem Stenomuseet og 1c årgang 2011 Egaa Gymnasium
Præsentation af materialer på personalemøde
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Den Professionelle samtale Samtalen som redskab
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Intern survey uge 45.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Myten om de lugtende sko
Program – : Panel. Oplæg og debat – 11
Elevaktiverende undervisning
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Vejlederens kommunikation
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Et fagligt løft af folkeskolen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Velkommen til Udviklingsdag 2 TUP Maj 2013.
Målstyret læringsreform
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Værkstedsundervisning
Obligatorisk selvvalgt opgave
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Efteruddannelse og kompetenceudvikling. Efteruddannelse før reformen Eksterne faglige kurser Kurser for hele faggrupper Skolebaserede kurser Pædagogiske.
Workshop om fremtidens samarbejdsmodeller mellem universiteter og små- og mellemstore virksomheder Introduktion v/ Christian Nielsen.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
CLARA Projektbeskrivelse
Udkast til justering af KS
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Oplæg fra Evalueringsudvalget
Præsentationens transcript:

For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d

Formålet med (dynamo-)vejledningsprojektet  AT udvikle og afprøve redskaber, der kan styrke elevernes/kursisterne evner til at modtage vejledning i de større skriftlige opgaver og projekter (indledes i dag)  AT udvikle og afprøve redskaber, der kan styrke vejledernes evner til at give vejledning i de større skriftlige opgaver og projekter (pædagogisk dag d )  Opsamling og evaluering med henblik på:  Intern formidling + praksis (Skrivemetroen, procedurer for opgaver/projekter, vejlederpraksis)  Formidling af redskaberne til det regionale netværk

Det konkrete arbejde med redskaberne  Udgangspunktet for arbejdet:  De enkelte klasser – teamet koordinerer og samler op i relation til arbejdet med  2g: da-/hi-opgaven, SRO, AT-4, AT-5 og AT-6  2hf: SSO og kultprojekterne, herunder eksamensprojektet  Faggrupperne – faggruppemøder i november

Den interne evaluering (1) Lærerevaluering Evalueringsmøde med klassernes teamkoordinatorer. Alle har et skriftligt produkt med, der indeholder:  Hvilke redskaber, hvornår i hvilke fag?  Hvordan har I arbejdet med den konkrete progression  Hvad er lykkes og hvad er ikke lykkes i forhold til en forbedret vejledning?  Diskussion med henblik på at producere en eksemplarisk plan til skrivemetroen

Den interne evaluering (2) Elevevaluering Udfyldes i en lektion med teamkoordinator Spørgsmål (noget i retningen af):  Hvilke af følgende redskaber har du arbejdet med i forbindelse med AT, da-/hi-opgaven/SRO? /kultprojekterne og SSO?  Hvilken nytteværdi vil du tillægge de enkelte redskaber på en skala fra 1-5?  Kommentarer i øvrigt?

Dagens problemformulering Hvordan kan vi lave en progressionsplan i vores 2g-/2hf-klasse, der understøtter den gode vejledning i AT/kult samt i da-/hi-opgaven og SRO/SSO?

Program : Introduktion til dagens formål og mål v./RC : Oplæg v./ BØ om udforskende skrivning, idéer til idéudvikling og struktur : Kort pause : Oplæg om formativ evaluering v./Anne Krarup : Introduktion til workshops v./RC : Kaffepause : Klassevis idéudvikling og planlægning med BØ og Anne som konsulenter

Workshops - interessegrupper 1. Læringsspil Spillet er udviklet til at strukturere, understøtte og kvalificere elevernes feedback på hinandens tekster undervejs i processen (udkast til mindre og større tekster, herunder større skriftlige opgaver). Spillet er udviklet til universitetsstuderende, men omsættes nu til gymnasieskolen. 2. Dialogblomt – en mulig der undersøges Redskab, der træner evnen til ”at være til stede” i læringen – at være aktiv lytter, konstruktiv spørger og ”filosof” – herunder trænes den særlige evne til at indgå en en faglig fordybende dialog om et skriftlige arbejde (at komme ned i stoffet)

Spørgsmål til gruppearbejdet  Hvad skal trænes frem til/mellem AT/kult og opgaverne? og –  Hvordan kan det trænes konkret – hvordan kan vi lade os inspirere af Annes og Ulriks ideer?  Lav et forslag til en konkret plan for klassen – til lærermødet – hvem træner hvad sammen med hvem? – afleveres til teamkoordinator