Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Advertisements

Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
1 NTS - visionen og knasterne…? Science-kommune-konference Horsens den marts 2010 Peter Norrild
GNU - Grænseoverskridende Nordisk Undervisning Opstartsmøde for danske professionsforskere 22. september 2011.
Grønt flag grøn læreruddannelse
Folkeskole-reformen August 2014.
Miljøråd på Læreruddannelsen Zahle (Kommissorium) Der oprettes et miljøråd på Læreruddannelsen Zahle i forbindelse med deltagelse i projektet Grønt Flag.
Lærerprofessionen.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Verdens vigtigste profession * Navn * Læreruddannelsen * Linjefag * Årgang.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Lærerprofessionen - en definition.
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
SKOLE – HJEM samarbejde
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
IT i undervisningen.
Planlægningsmodeller i det ny AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen.
- Hvad kan I forvente som forældre?
1plan&miljø Plan og Miljø udannelsen Censorkontaktmøde 25. April 2003.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Grønt Flag Grøn Skole Undervisning om miljø og bæredygtighed Grønt Flag Grøn Skole handler om virkelige miljøspørgsmål og spørgsmål om bæredygtighed innovation.
Uddannelsesafklarende samtaler
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Lærerprofessionen.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Indsamle, udvikle, dokumentere og formidle viden om indholdet i undervisning tilrettelagt efter principperne i CL med særlig vægt på matematik Udvikling.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Faglig udviklingsskole Videncenter Læremiddel.dk og faglige udviklingsskoler Oplæg skoleledermøde Odense Kommune d. 17. januar 2008 Thomas Illum Hansen.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Ny nordisk skole Mandag den 2. februar 2015
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Ny læreruddannelse og Learning Museum Niels Grønbæk Nielsen.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
indbyggere 7 folkeskoler 1 specialskole elever Centerchef 3 konsulenter.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
Samarbejde om Udlandsophold. Internationalisering Hvorfor samarbejde – Kan man mere sammen end alene ? – Fordele for eleverne ? Hvordan samarbejde – Organisatorisk.
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
1 Regionernes bidrag til Europa 2020 benchmark af den danske vækstmodel Konference – Regionernes Hus – Mandag den 4. april 2011 Claus Kondrup Generaldirektoratet.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
ATV temamøde Den Danske Fødevaresektor – globale og fremtidige muligheder 10. december 2012 Flemming Nør-Pedersen Direktør, Landbrug & Fødevarer.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
i VIA University College og University College Nordjylland
Det handler om eleverne
Fra visitator til borgerkonsulent
Kvalitet i uddannelsen
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse Integration af miljø og bæredygtighed i undervisningen på Læreruddannelsen i Odense

Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse er en mulighed for at kvalificere lærerstuderende til at gennemføre grønne projekter i deres kommende job. Projektet på læreruddannelsen skal give et fælles udgangspunkt for de studerende, på tværs af linjefag til at undervise i miljø og bæredygtighed ud fra Friluftsrådets koncept ”Grønt Flag – Grøn Skole” Baggrunden for konceptet er FNs tiår for bæredygtig udvikling som er udmøntet i en europæisk strategi, hvor de deltagende lande, herunder Danmark, har forpligtiget sig på at øge indsatsen i undervisning for bæredygtig udvikling. Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse er derfor et væsentligt bidrag til Danmarks deltagelse i den globale indsats for at fremme bæredygtig udvikling . Hvad?

om nuværende og fremtidige problemer med miljøet og ressourcer Der er en øget interesse i samfundet på konsekvenserne af ressourceforbrug og industriel produktion. Den teknologiske udvikling er fulgt af forudsigelser og advarsler om nuværende og fremtidige problemer med miljøet og ressourcer Hvorfor? ”Læreruddannelsen på University College Lillebælt vil stimulere de studerendes udvikling af viden, læring og kompetencer, så de udvikler sig fagligt og personligt, og så omverdenens krav og forventninger kommer i centrum i et dynamisk samspil med de skiftende behov i samfundet.” Citat: Studieordning 2009 ”uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling og forbedre menneskers evne til at løse miljø- og udviklingsproblemer.” Citat: Slutdokumentet fra FNs konference i Rio De Janeiro

Hvordan? Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse skal være en kursusuge hvor de studerende arbejder projektorienteret med miljø og bæredygtighed i folkeskolen…

Rammepapir for ”Grønt flag – Grøn læreruddannelse” 3. årgang i efterårssemesteret forankret i linjefag Miljøråd: Seminariets placering i projektet Udvælgelse af tema Revision Flaghejsning Koordinationsgruppen: Planlægning og koordinering af forløbet.

Rammepapir for ”Grønt flag – Grøn læreruddannelse” Mål: - Erfaring og viden om Grønt flag som læremiddel Inddrage trin- og slutmål i linjefag Indhold: Gør noget Undersøg Praktisk Formidling Undervisningsplaner

Rammepapir for ”Grønt flag – Grøn læreruddannelse” Organisering: Deltagelse Tidspunkt Varighed Ikke valgfrit Kursusbevis: Der udstedes kursusbevis 80% fremmøde Evaluering: Koordinationsgruppen Tværfaglighed: - Formel og funktionel