Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og."— Præsentationens transcript:

1 Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL

2 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Anne Vang, det grønne flag til Læreruddannelsen Zahle. Forinden talte Friluftsrådets direktør Jan Eriksen og uddannelsesleder Lis Madsen. Mens flaget gik til tops bød studerende på økologisk kage. Hvad kan vi gøre sammen med de studerende i projektet Grønt Flag Grøn Læreruddannelse?: Baggrund:

3 Vi deltog i Pilotprojekt 1: Som handlede om at udvikle et koncept for Grønt Flag Grøn Læreruddannelse Vi fik flaget fordi vi i studieåret 2009/2010 opfyldte nogle krav – fx: • Etablering af et miljøråd på skolen Rådets opgave er at planlægge Grønt Flag arbejdet. Rådet har ansvaret for i samarbejde med resten af skolen at udarbejde en miljøhandlingsplan og miljøordensregler samt meget mere….. • Udarbejdelse af miljøhandlingsplanen • Studerende fra naturfaglige linjefag deltog i projektet – med forskellige temaer • Udarbejdelse af miljøordensregler

4 Hvad gjorde vi IKKE (helt godt nok) i 2009/2010? Opfyldelse af alle ”Nationale krav” De nationale krav er kravene til, hvordan skolen skal arbejde med de enkelte temaer. Kravene omfatter: Undersøgelse Ud af skolen Gør noget Den praktiske del Formidling

5 Vi er med i Pilotprojekt 2 i studieåret 2010/2011 Vi skal implementere vores ideer fra pilotprojekt 1 Vi skal udvikle nye ideer til Zahles arbejde med GFGL – generelt og på holdene Vi skal inddrage andre fag end de naturfaglige.

6 Vi skal huske: Miljøundervisning handler om miljøproblemer – forstået som problemer i forhold til menneskers brug af naturen og ressourcerne, altså som samfundsproblemer Naturfagene er derfor deltagere blandt mange andre fag i arbejdet med miljøproblemer. Moderne miljøundervisning handler om udvikling af handlekompetence – ikke om adfærdsregulering og løftede pegefingre.

7 Hvad? Det handler om miljøproblemer forstået som samfundsproblemer. Hvorfor? Målet er udvikling af handlekompetence. (Det er f.eks. Ikke et primært mål at nedsætte Zahles vand / strøm / papirforbrug – men at så mange som muligt arbejder med viden, vilje …og samarbejder om at søge løsningsmuligheder i fællesskab). Hvordan? Praktisk, teoretisk, kreativt, undersøgende, handlingsorienteret og synliggjort udfra opstillet problemstilling.

8 Eksempler fra Handleplan 2010/2011 : Tema Handling, undersøgelse, aktivitet DeltagereBesøg ud af husetMålsætning Dokumentation / synlighed Klima Gennemføre en CO 2 - neutral, økologisk fredagsbar Et hold, der står for fredagsbar. Randi Maya tager det med til DSR. -studerende og ansatte bliver bevidste om hvad der ligger i begrebet CO2 neutralt, og økologisk. Og hvad man kan gøre. Fredagsbar på Zahle/ med info-sedler om begreberne ”CO 2 - neutral” og Økologi” Hjemmeside Økologisk produktion Iværksætte økologisk maddag i kantine. Helstegt pattegrise ved fællesarrabgemnet Linjefagshold biologi 2/3. årgang Besøg økologisk svineproduktion -studerende og ansatte bliver bevidste om begrundelse for og imod produktion af økologiske fødevarer Kantine-tema / info- sedler om produktion af økologiske fødevarer. Hjemmeside Alle temaerKan miljøbudskaber formidles som GO- CARDS? Fremstilling af kort. Linjefagsstuderende i natur/teknik 1. årgang 2010/2011 Lægge GO-CARDS rundt om i byens caféer m.m. -studerende udarbejder "GO- CARD-postkort" som kan "fortælle en historie" om en miljøudfordring som vi i øjeblikket er optaget af. Kort kan ses rundt om i byen. Hjemmeside

9

10

11

12

13 MEN Der deltager for få hold / studerende. Det er ikke synligt, hvad der foregår. Miljørådet har brug for jeres hjælp!

14 Opgave 1: Vi skal lave en event-dag på Zahle - med miljø og bæredygtighed som tema. Vi skal i samarbejde med de studerende arbejde med små, synlige projekter. Opgave 2: Vi skal arbejde med nogle gennemgående miljøaktiviteter på tværs på Zahle – hvor miljø / bæredygtighed og miljøundervisning bliver synligt. • Skriv stikord / ideer m.m. på tavlen, uden uddybende forklaringer. Stikord og ideer uddybes, og der spørges nærmere ind til dem. (ca. 15 min) • Idéerne italesættes, systematiseres, analyseres, prioriteres. I vælger, hvad I ønsker at gå videre med (én ting kan være nok). (ca. 15 min) • Den gennemtænkte og værdifulde løsning omsættes til et helt konkret forslag – skriv det ned! (ca. 20 min)


Download ppt "Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google