Den nationale faggruppe

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overordnet målsætning:
Advertisements

Portfolioeksamen Studieområde 2
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Undervisning i ”Relation”
5 IT-didaktiske principper
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Undervisningsplanlægning
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
KOMpetenceMål i PraksIS
Fagets formål, fokus og fagmål
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Læreplaner i Højvangen
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Redegørelser for litteratur i matematikfaget – en delundersøgelse i rapporten “Læreruddannelsens faglige kvalitet” Oplæg ved Ellen Silleborg for SeMat,
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Tidsplan for eksamen 40s umd
Madkamp - DM i madkundskab
Fagdidaktisk kursus i biologi
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Årsplan – en kort en lang
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Ny læreruddannelse og Learning Museum Niels Grønbæk Nielsen.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Mundtlig matematik eksamen
Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen.
SKOLEBESTYRELSEN på Gilleleje Skole
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Censormøde
Målstyret undervisning
Censormøde i Odense tirsdag den 29
Digital Didaktisk Design
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Uddannelsesplaner Praktiklærerforeningens forårskursus 2016.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Temadag for TR.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
At bedømme en klasseleder (og lidt praktik-didaktik)
Studieordninger og specialiseringer i uddannelserne
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Velkommen til fagligt samspil
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Julie Dalgaard Guldager
Dagsorden Kristendomskundskab / Religion
Prøven i Natur/teknologi
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Den nationale faggruppe Kompetencemål Den nationale faggruppe

Hvem er vi? Kaj Nedergård Jepsen UCSyd Mette Hjelmborg UCL Kaj Østergård VIAUC Anette Skipper-Jørgensen UCN Bent Lindhardt UCSJ (formand) Thomas Kaas Charlotte Krog Skott 2- årig ansættelse – formodentlige dette og næste studieår ud.

Kommissorium varetage udformningen af de nationale moduler varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen i tråd med aftaleteksten for ny læreruddannelse. styrke systematisk basering af undervisningen på praksisrelevant og evidensbaseret viden. styrke ­grundigere bedømmelse og skærpede eksamenskrav. sikre at it er indarbejdet som pædagogisk redskab i de forskellige fagområder. overveje mulighederne for at indarbejde entreprenørskab i de forskellige fagområde.

Der er kompetenceområder Kompetenceområde 1 er Matematiske emner Kompetenceområde 2 er Matematiske arbejds- og tænkemåder Kompetenceområde 3 er Matematikdidaktik Kompetenceområde 4 er Matematiklærerens praksis.

Der er kompetencemål planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle matematikundervisning, hvor de matematiske emner gennem indsigt i videnskabsfaget, dets anvendelse og historiske udvikling relateres til elever, undervisning og læreplaner

Der er videns- og færdighedsmål

Principper fra ledernetværket Det skal fremgå, hvilke kompetencemål det enkelte modul handler om. Det kan godt være, at et kompetencemål går igen i flere moduler. Kompetencemålene kan ikke formuleres om eller deles yderligere op. videns- og færdighedsmål kopieres direkte fra kompetencemålsbeskrivelserne men ordlyden kan dog godt deles op, hvis det forekommer hensigtsmæssigt (hvis der fx nævnes flere vidensområder under et vidensmål). Det skal være tydeligt og præcist, hvilke kompetencemål og videns- og færdighedsmål den studerende har arbejdet med i et modul, dels af hensyn til evaluering/prøve i modulet, dels af hensyn til registrering og meritgivning ved overflytning mv.

Overordnede principper Modulerne skal indeholde elementer fra alle fire kompetenceområder. Udformningen af de to nationale moduler skal sikre, at der kan formuleres to ”sammenhængende” lokale moduler. Hvert kompetence- og vidensmål indgår kun i et nationalt modul. Lokalt kan man tage stilling til gentagelser. Med hensyn til de matematiske kompetencer skriver vi, at der fx er specielt fokus på repræsentationskompetence. Formuleringen af modulerne tager udgangspunkt i kompetenceområde 3 og 4 inspireret af KOM rapportens Matematiklærerfaglighed Den teoretiske undervisning på læreruddannelsen skal så vidt muligt kunne kædes sammen med praksis i skolen. ”Så lidt så det er nok” – undgå et censorat