Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt"— Præsentationens transcript:

1 Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Odense d.27 september 2018

2 Dagsorden Velkommen! Oplæg vedr. toning af HTX profilen i det skriftlige arbejde og input om B-niveau på tværs af de ungdomsgymnasiale uddannelser, v. fagkonsulent, Jonas Rasmussen Ændringer i opgaveformatet, v. opgavekommissionen Fælles diskussion og Q&A Opsamling på plenumdiskussion Afslutning

3 Toning Aftaleteksten i forligskredsen Læs mere:
Alle tre ungdomsgymnasiale uddannelser giver eleverne studiekompetence, og uddannelserne er således ligeværdige, selv om de er målrettet forskellige fagområder og giver adgang til forskellige typer videregående uddannelse I formålsparagrafferne uddybes det, at de fire uddannelser har hver sin selvstændige profil Læs mere: uddannelser/gymnasieaftalen/implementering

4 Formålsparagraf - HTX §3 i Lov om gymnasiale uddannelser (forkortet form): I uddannelsen er fagligheden nært forbundet med teknologiske, naturvidenskabelige og erhvervsrettede dannelsesperspektiver Uddannelsens formål, jf. § 1, realiseres inden for teknologiske og naturvidenskabelige fagområder i kombination med almene fag. Disse elementer skal være tydelige på den ene eller anden måde ift. fx opgavegenre og temaer!

5 Faglige mål og udfordrende praksis
Eleverne skal (fremhævet ift. toning og progression i opgaverne): skrive klare, detaljerede og sammenhængende tekster på engelsk med forskellige formål om almene og faglige emner med en relativ høj grad af grammatisk korrekthed analysere og beskrive engelsk sprog med anvendelse af relevant faglig terminologi gøre rede for indhold, synspunkter og sproglige særtræk i engelsksprogede tekster analysere og fortolke tekster med anvendelse af relevant faglig terminologi og metode perspektivere tekster teknologisk, naturvidenskabeligt, kulturelt, samfundsmæssigt og historisk orientere sig i et engelsksproget stof, herunder udøve kildekritik og dokumentere brugen af forskellige informationskilder Eleverne testes således bredt ift. deres kommunikative kompetence!

6 Formålet med vejledende opgavesæt
Styrke fagligheden (jf. intentionen i gymnasiereformen)! Afdække i hvor høj grad eleverne besidder et solidt fundament af viden, kundskaber og færdigheder (Kommissorium 2017) Krav som følger gymnasieaftalen Opgaverne skal forenkles og fornyes Opdateres ift. fagenes indhold og mål i de nye læreplaner Der skal være klar sammenhæng mellem hvad eleverne skal kunne, og hvad de bliver evalueret i til eksamen!

7 Målbarhed De digitale prøver skal bidrage til en faglig og pædagogisk forbedring af prøverne! Herunder at de er velegnede til at måle opfyldelsen af kravene til elevernes digitale viden, færdigheder, kompetencer og dannelse. OBS. Digitaliseringen af prøverne må ikke forsimple indholdet af prøverne.

8 Indhold og ramme Indholdet af de nye prøver skal afspejle de muligheder, der er i at overgå til et digitalt prøveformat Fx muligheden for at inddrage moderne medieformer, fx lyd, film og animationer, og større datasæt og materialesamlinger, hvor det er fagligt hensigtsmæssigt – jf. det udvidede tekstbegreb.

9 Internettet Indholdet af prøverne skal være tilpasset reglerne i den nye eksamensbekendtgørelse, som bl.a. fastlægger, at der ikke er adgang til internettet som fagligt hjælpemiddel ved de skriftlige prøver!

10 De sproglige delopgaver
De sproglige delopgaver på B-niveau – formål: Anvende Identificere Beskrive Eksplicitere …og generelt set forholde sig til syntaktiske, morfologiske og stilistiske elementer i sproget

11 Hvad arbejdes der med i UVM pt.
Meget fokus på de vejledende opgavesæt på tværs af alle fag med skriftlighed Dog særligt fokus på dansk og engelsk ift. toning og profilering Fortsat fokus på funktionel grammatik, udvikling af tasks og metode Særligt fylder AP på HHX EUX – bl.a. engelsk B på teknisk EUX Overgangsudfordringer – formalia og logistik Særligt gymnasialt fag (merkantil) vs. Htx b (teknisk) Fortsat fokus på reformimplementering og typer af spørgsmål modtaget Normalsidebegrebet Værk Det udvidede tekstbegreb Digital dannelse Vil blive et af fokuspunkterne på FIP Erfaringer og ny viden (DiDak rapport 2017)

12 Spørgsmål?


Download ppt "Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google