Projekt Tidlig Indsats Analyseværksteder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Advertisements

Medarbejderudviklingssamtalen
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Usability og interaktionsdesign i en mindre IT virksomhed Infinit 13
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Sanna Dragholm projektleder
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Praksisnær offentlig ledelse i Syddanmark Erhvervsakademi Sydvest, Esbjerg og Sønderborg.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
AMO - på rette vej? eller snarere – hvilken vej? Refleksioner fra CAVI
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Velkommen til Grundkursus Tema 1
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
H. Lundbeck A/S20-Nov-141 Hvorfor og hvordan Lundbeck, Lumsås, har arbejdet med sikkerhedskulturen. Winnie Løfquist H. Lundbeck A/S.
Det Sociale Kapitel
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
”De bedste arbejdspladser” kan rekruttere, fastholde og kompetenceudvikle tilfredse medarbejdere – men hvordan? Personalepolitisk Messe 2010 – Bella Center.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR SEMINAR 1 Seminar 2Tirsdag 8. marts Seminar 3Onsdag 6. april.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Odense Kommune 2007 v. Jørgen Clausen, Stadsdirektør
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
De Bedste Arbejdspladser Personalepolitisk Messe 2010 Direktør Lars Mathiesen.
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
TRIVSELOP Handicap, 1. november 2010.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Arbejdsmiljøorganisationen StoreMEDdag, den 29. april 2014.
Rehabiliteringsteamets arbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Temamøde om vold og trusler den 1. februar 2017
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Mere MOST - mindre fravær
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
Dagens program 8.30 Morgenkaffe 8.45
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Info-møde for NAVN PÅ AFDELING d. xx. xxxx
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Statens HR – Implementeringskoncept
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Det kompetente Nordjylland
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

Projekt Tidlig Indsats Analyseværksteder Temadag i ArbejdsmiljøNET d. 21. september 2010

Program Region Nordjylland - hvem er vi og hvad laver vi? Hvordan arbejder vi med ulykker? Baggrunden for projektet Projektindholdet – de 3 delindsatser Tidsplan Planlægning og afvikling af analyseværksteder Nuværende erfaringer Det kommende arbejde

Regionens opgaver

Region Nordjylland som virksomhed Region Nordjylland er en stor arbejdsplads med ca. 14.500 medarbejdere. Opgjort i årsværk Sygehuse + psykiatri 10.611 Specialsektoren 1.594 Regionshuset 793 I alt 12.998

Sygehusenes placering

De psykiatriske sygehuses placering Brønderslev Psykiatriske Sygehus Brønderslev + Frederikshavn Døgnhuset i Thisted Aalborg Psykiatriske Sygehus Mølleparkvej + Brandevej

Specialsektorens områder Handicapområdet, 3 institutioner Hjerneskadeområdet, 3 institutioner Kommunikationsområdet, 3 institutioner Misbrugsområdet, 2 institutioner Socialpsykiatriområdet, 9 institutioner

Arbejdsmiljøfunktionen i Region Nordjylland En sikkerhedsleder ansat i alle sektorer Kontor for Arbejdsmiljø og Medindflydelse under HR-afdelingen med 14 personer ansat som konsulenter med særlige områder. Et samarbejdsorgan kaldet Arbejdsmiljøfunktionen, hvor alle konsulenter og sikkerhedsledere har månedlige møder.

Hvordan arbejder vi med ulykker? Fælles retningslinje for arbejdsulykker og tilløb til ulykker udkom november 2008 Fælles Arbejdsskadesystem, hvor alle vores arbejdsulykker registreres og sagsbehandles Redskab til ulykkesanalyse Statistik 4 gange årligt med beregning af ulykkesfrekvens

Ulykkesanalyse http://www.pinfo.rn.dk/NR/rdonlyres/96648360-0164-4C1D-8B81-BD93160D0618/0/Ulykkesanalyse.pdf

Implementering – ikke helt ligetil

Hvor gode er jeres lokale arbejdsmiljøgrupper til at analysere arbejdsulykker?

Projekt Tidlig Indsats

Baggrund for projektet Af handleplan for Arbejdsmiljøarbejdet 2008/2009 fremgår at hovedudvalget har bestilt en indsats med henblik på at nedbringe fravær og gener ved arbejdsulykker. Opgaven skal løses i regi af Arbejdsmiljøfunktionen Projekt var på dagsorden til møde med Arbejdsmiljøfunktionen d. 11. juni 2009. Arbejdsgruppe nedsat

Konklusion på det indledende arbejde: Hvad vil vi? Arbejdsgruppen har indhentet erfaringer fra lignende projekter og sparret med ledelsen undervejs Konklusion på det indledende arbejde: Fokus skal være arbejdsmiljø på afsnits- og organisationsplan Fokus skal være analyse og forebyggelse af arbejdsulykker Fokus på behov for støtte til AM-grupper Fokus på at kvalificere arbejdspladserne til ”at gøre selv”

At der laves en indsats, som understøtter de Formål med projektet At der laves en indsats, som understøtter de allerede eksisterende tiltag i forhold til analyse og forebyggelse af arbejdsulykker

Analyseværksteder Første indsats i Projekt Tidlig Indsats bliver etablering og implementering af analyseværksteder på alle matrikler Mål: At støtte arbejdsmiljøgrupperne i arbejdet med analyse og forebyggelse og give mulighed for at anmelde og analysere en arbejdsulykke tidsmæssigt forskudt fra hinanden

Hvad er et analyseværksted?? AM-grupperne inviteres ca. 1 gang pr. måned af sikkerhedslederen Analyseværkstederne foregår matrikelopdelt og evt. på tværs af sektorer Tidsrum på 2-4 timer og man (AM-gruppen, skadelidte, vidner) kan deltage i det omfang man selv finder nødvendigt Der sørges for mødelokale med tavle/PC Tilstede kan være sikkerhedsleder, relevant konsulent fra Arbejdsmiljø og Medindflydelse, velfærdsterapeut eller forflytningsvejleder/koordinator, pædagogisk konsulent

Støttende aktiviteter før opstart Gentagne drøftelser af oplæg og planer på møder i Arbejdsmiljøfunktionen Undervisning af sikkerhedslederne, konsulenter og velfærdsterapeuter i Arbejdsskadesystemet og analyseredskabet. Efter behov afviklet møder med sikkerhedslederne Givet oplæg for forstandergruppen i Specialsektoren

Udarbejdet minievaluering, der skal anvendes på alle afholdte analyseværksteder Opsamling af data fra afholdte analyseværksteder ____________________________________________________________________ Dato for afholdelse __________ Analyseværksted nr. _____________ Hvor afholdes mødet /sektor __________________________________________ Antal fremmødte arbejdsmiljøgrupper: ___________ Antal analyser udarbejdet på værkstedet: ____________ Hvem deltager (AMR, AML, skadelidte, vidner, eksperter, proceskonsulenter etc.):_____________ ________________________________________________________________________________ Sikkerhedslederen beskriver oplevelsen (metodevalg, engagement, udbytte)___________________ Konsulent beskriver oplevelsen_______________________________________________________ Tilbagemeldinger fra AM-grupperne – hvordan har det været at deltage? _____________________ Har der været emner som sikkerhedsleder eller konsulenter umiddelbart bringer videre – hvilke og til hvem? ________________________________________________________________________ Ansvarlig sikkerhedsleders underskrift ___________________________________________ Afd. ____ Har det været værd at være her? 1(nej) 2 3 4 5 (meget) Har du tænkt dig at komme igen? 1(nej) 2 3 4 5 (meget)

Planlægning og koordinering Projektleder modtager ønsker fra sektorerne om afholdelse af analyseværksteder. Der koordineres i forhold til sektorer på samme matrikler Deltagelse af konsulenter fra Arbejdsmiljø og Medindflydelse – indtil videre er 4 sat i spil

Hvor langt er vi? Planlagt 39 værksteder fra juni 2010- året ud - 6 afviklet med succes - 4 holdt åbne uden deltagelse - 3 aflyste Planlagt 5 værksteder primo 2011

Forventet effekt af at arbejdsmiljøgrupperne deltager i analyseværksteder at analysere i rammer, hvor driften ikke er forstyrrende at arbejdsmiljøgrupperne inspirerer hinanden at arbejdsmiljøgrupperne får støtte og vejledning fra sikkerhedsledere og konsulenter for Arbejdsmiljø og Medindflydelse at arbejdsmiljøgrupperne på sigt bliver mere sikre i den dybdegående analyse og dermed også mere kompetente til at lave handleplaner med forebyggende tiltag.

Tilbagemelding fra arbejdsmiljøgrupper På spørgsmålene Har det været værd at være her? Har du tænkt dig at komme igen? udelukkende afgivet kryds i 4 eller 5( =meget) :

Tilbagemeldinger fra arbejdsmiljøgrupper ”god oplevelse, som dels har givet flere idéer ift. skaden, og dels lyst til at arbejde med analysemetoden” ”givende, men også synlig, at det er nødvendigt at både skadelidte og hele arbejdsmiljøgruppen deltager” ” et vældig godt initiativ mht. analyseværkstedet, og håber, at det er kommet for at blive”

Tilbagemeldinger fra sikkerhedsledere og konsulenter ”Godt værktøj til at komme langt omkring og dybt ned i en problematik. Godt engagement. Fordrer god processtyrer.” ”En god oplevelse, behovet er tilstede og vi kan høste mange erfaringer via videndeling” ”God energi” ”Flot udbytte”

Vores opmærksomhedspunkter lige nu Den gode beskrivelse af hændelsesforløbet Videndeling i sektorer og på tværs Evaluering: fakta omkring antal afviklede værksteder, redskabsudvikling etc. minievalueringsskemaer fokusgruppeinterview i 2011