Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
De 5 knapper DriftEventTværfagligtEnkelt fag Kort tidLang tidGruppeIndividuelInduktivDeduktiv.
Et væksthus for børn og voksne
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Det udvidede klasserum
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Fremtidens skole Gruppe 5.
Klasseledelse og cooperativ learning
1 Ledelse, samarbejde og lærerarbejdstidsaftalen Anders Balle.
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Præsentation af teorien transfer
Gruppen der har arbejdet med transfer på SSA-uddannelsen
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Hvad er læseskub? Hovedfokuspunkt: De svage læsere
D-klasserne på Borupgårdskolen.
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Fortløbende problemidentifikation og løsningsstrategier
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Danmarks Læringsfestival 2014 Projektet etableres Interventioner Løbende implementering Interventioner.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Folkeskolereform 2014.
Ekspert i undervisning Efteruddannelse af læreruddannelsens lærere.
Lærerprofessionen.
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
Obligatorisk selvvalgt opgave
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Læreruddannelse på Ilinniarfissuaq Nuuk. Ilinniarfissuaq Ilinniarfissuaq står for traditioner og fornyelse –Uddannelse af lærere i 160 år –Opstart af.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Velkommen til Hellebjerg Idrætsefterskole. Rundvisning Kaffe, information og spørgsmål.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Implementering af PALS
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
Det frie Gymnasium.
Lederseminar, Veng 16. maj 2017 v. Jens H. Lund
At gøre karriere.
Program Kl : Velkomst ved koordinator for Åben Uddannelse, Mette MARIE Gräs Kokholm kl : Oplæg ved meritlærerstuderende, Charlotte.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør

Formål Udvidet praksissamarbejde skoler i Helsingør og uddannelsesstation Helsingør At lærerstuderende på uddannelsesstation Helsingør opnår praksiserfaringer gennem en større tilknytning til skolen, og at de udvikler deres professionskompetencer i tæt samspil mellem uddannelsen og skolerne

Rammer En uddannelsesskole – tilknytning til fast lærer og klasse Grupper på 3-4 studerende knyttes til en klasse på en uddannelsesskole gennem hele første studieår. De studerende skal efterfølgende i praktik på skolen på 3. semester Observationer og deltagelse i skolens hverdag. Deltagelse i mange forskellige elementer i en skolehverdag Uddannelsesmentor; flere vejledningssamtaler Omfang: 50 lektioner fordelt på 1. og 2. semester fordelt på de dage, hvor der ikke er undervisning på læreruddannelsen. Deltagelse i uddannelsesskolens anderledes uger (årets udfordring), uge 3 og 4 2019, i et omfang på 5 arbejdsdage Mødepligt

Det vigtige samarbejde Der bliver skabt er en tydelig og klar sammenhæng mellem de studerendes arbejde på uddannelsesskolen og uddannelsesskolen ved, at der stilles specifikke opgaver de studerende skal løse på deres uddannelsesskole. Det er fx observation af relationer i klasserummet og specifikke opgaver knyttet til undervisningsfaget. Disse opgaver rammesættes, bearbejdes og bliver genstand for undervisningen på uddannelsen. De studerende er på deres uddannelsesskoler flere gange om måneden, og de deltager aktivt i forskellige undervisningsaktiviteter

Hvad har de studerende deltaget sept.-nov.? Matematik+ dansk Andre fag (fx kommende undervisningsfag) Kursusaktiviteter Lærermøde Emneuge Observation af klasseledelse i tilknytning til PL First Lego League Klassens tid ……

De studerende siger: Man får teorierne i spil i praksis; hvordan er det ude i virkeligheden. Anvendelse af teorier i praksis. Fx klasseledelse. Jeg er begyndt at tænke rigtig meget over kommunikation med eleverne; Vi har lige skrevet opgave om relationel klasseledelse. Vi ser de træk og effekterne meget tydeligere, end når vi sidder og læser en bog. Lettere at forstå teorierne Der er 700% match! Det fungerer rigtig godt, at vi ikke har faste tider, fordi vi selv kan tilrettelægge, hvornår det passer ind i vores planlægning Fint, at vi kan komme og være med i andre undervisningsaktiviteter efter aftale med vores skolementor Vigtigt at man kommer hurtigt ud på skolen, så man får et indtryk af hvad der foregår på en skole. Man finder hurtigt ud af, om lærerarbejdet er noget for en.

Vigtige forudsætninger Planlægning, koordinering, fleksibilitet og relationer er afgørende Ressourcer til samarbejdet i ”Store Team” samt LU-undervisernes deltagelse i første møde på skolen + skolementorernes deltagelse i undervisning/fremlæggelser på læreruddannelsen Løbende kontakt mellem underviserne på LU og skolementorerne om de stillede opgaver Aktive og engagerede studerende, der tager selvstændigt ansvar På sigt: Udvikle en praksis samt beskrivelser af opgavens indhold

Praksissamarbejde i praksis

BLOG Læs også her: http://uccblog.dk/lu-helsingor/