Digital dannelse i gymnasiet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Advertisements

Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Grundlæggende IT, niveau G
Lærerprofessionen.
Kladde til informationsdias
Digital produktion - leg og læring på begyndertrinnet
Fagets formål, fokus og fagmål
Lærerprofessionen - en definition.
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
At udforske sin egen praksis
IT i undervisningen.
Læremiddelkultur I Folkeskolen
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
Dannelse og kompetencer
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Lærerprofessionen.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Velkommen til forældremøde
1. April 2014.
Mundtlig matematik eksamen
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
Velkommen til forældremøde
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
KOMPIS Årsmøde april 2010 Årsplaner Med udgangspunkt i situationer Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Aarhus.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
”Filmen er et af vor tids vigtigste kulturelle udtryk
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Produktionsskoleseminar Nuuk, august 2017
Hvordan motiverer vi de unge?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
It i folkeskolens matematikundervisning
Styrkede gymnasiale uddannelser
Læringsglemsel – en vejledningsopgave
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Spansk IT efter reformen.
Velkommen til fagligt samspil
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Projekt: Koncept til formidling
Informationskompetencer
Innovation i Naturfaglige fag
Innovation i Naturfaglige fag
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
– hvordan får vi de ansatte med?
professionsideal for lærere
Præsentationens transcript:

Digital dannelse i gymnasiet 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Lov om de gymnasiale uddannelser §29. Stk. 6 Eleverne skal opnå digitale kompetencer, så de lærer at anlægge et kritisk blik på digitale medier og at indgå i digitale fællesskaber. I fagene skal eleverne lære at søge information og forholde sig kildekritisk, når de søger viden gennem digitale medier, og gennem undervisningen skal eleverne opnå erfaring med digitale fællesskaber og arbejde med skabelsen af digitale produkter. https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=186027 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/love-og-regler/vejledning-lovgrundlag 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/love-og-regler/vejledning-lovgrundlag 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Det anbefales, at det i en progressionsplan for skolen tydeligt fremgår, at de konkrete fag dermed er forpligtet på at arbejde med elevernes digitale kompetencer indenfor disse områder og måske også i bestemte forløb, således at lærerne ved, hvad de kan forvente af eleverne i den daglige undervisning og de enkelte fag forpligtes på dette arbejde. https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/love-og-regler/vejledning-lovgrundlag 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Arbejdet med de digitale kompetencer og digital dannelse skal primært foregå i fagene. Dansk: ...bidrager til elevernes digitale dannelse ved at arbejde med digitale analyseobjekter… Matematik: … at eleverne skal opnå forståelse af og lære at bruge digitale matematiske hjælpemidler samt at anvendelse af it skal ske ud fra en kritisk stillingtagen. https://digitaldannelse.org/vidensbase/hvad-betyder-digital-dannelse/ 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Digital dannelse handler kort sagt om at kunne begå sig socialt og etisk i den virtuelle virkelighed. Digitale færdigheder Simple færdigheder på computer og mobil ved f.eks. at chatte, blogge, købe og sælge, oprette profil, lave festinvitationer, interessegrupper etc. Avancerede færdigheder når man programmerer fx. applikationer, hjemmesider, databaser eller laver billed- og videomanipulationer. 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Ligning: Digital dannelse + Digitale færdigheder = Digitale kompetencer 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Såvel nationale som internationale publikationer afslører, at der ikke findes en fasttømret definition af digital dannelse eller kategorisering af digitale kompetencer. https://digitaldannelse.org/vidensbase/hvad-betyder-digital-dannelse/ 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Jeppe Bundsgaard (professor DPU) definerer digital dannelse som: at kunne anvende og opføre sig ordentligt med teknologi, erkende teknologiens rolle i vores fælles liv, forholde sig til udfordringer og deltage engageret i at forstå og handle i forhold til de muligheder og udfordringer teknologier giver for os i vores fællesskaber, i vores samfund og som individer. 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Jesper Tække og Michael Paulsen: (Århus hhv Aalborg Universitet) at opvoksende generationer ikke blot skal lære at anvende digitale medier til dit og dat. Derimod skal de støttes til at bruge it til at udvide deres horisont og til at forholde sig til den samlede globale situation. Ultimativt er idealet at kultivere et engagement i hele den nye samfundsmæssige mediesituation. 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Forsker i klasserumsledelse Dorte Ågård: “Elevernes koncentrationsevne er ved at blive undermineret, fordi de ikke kommer mere end en millimeter ned i stoffet, før de bliver afbrudt af Instagram, og de er ved at miste evnen til at holde opmærksomheden – selv når de gerne vil”. Forsker i klasserumsledelse Dorte Ågård mener, at de digitale medier afleder elevernes opmærksomhed fra deres læring. Ifølge Dorte Ågård er god klasseledelse med tydelige spilleregler for brugen af it i undervisningen en afgørende forud- sætning for, at det overhovedet er muligt at udvikle elevernes digitale dannelse. 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet EVA-rapporten “It og digital dannelse i gymnasiet” arbejder med fire kompetenceområder: informationskompetencer operationelle kompetencer (at vælge og anvende digitale teknologier) deltagelseskompetence (samarbejde og kommunikere) produktive kompetencer (bidrage kreativt til digitale produktioner). Hver kompetence omfatter på det laveste niveau instrumentelle færdigheder og på det højeste niveau evnen til kritisk at reflektere over, hvordan de digitale muligheder kan anvendes på en hensigtsmæssig måde. 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Vincent Hendricks – professor i filosofi https://video.ku.dk/vincent-hendricks-om-digital-uddannelse-og 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Supplerende stof (ingen procenttal på): Lav et forløb omkring digital dannelse i jeres klasser. Enten som fagligt samspil med andre fag eller som anvendelse indenfor eller i forlængelse af kernestofsområdet. 31-12-2018

Digital dannelse i gymnasiet Gruppearbejde – evt walk and talk. I skal være tilbage 15.20 Sæt jer sammen i grupper og diskuter hvordan I vil udarbejde et forløb med digital dannelse. Er der opgaver/projekter fra D.U.D.E I umiddelbart mener I kan anvende? Gruppeopsamling kl 15.20 31-12-2018