Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Advertisements

Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Konklusion på Workshop om sindslidende
Workshop 5.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Tirsdag d. 20. august 2013 Reformer på arbejdsmarkedsområdet.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Medborgerskab – på sporet
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Socialpsykiatrien i forandring - Høje Taastrup
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Socialpsykiatrien i ny organisering Velkommen til Dialogmøde i Socialpsykiatrien HTK.
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Hvad ved vi og hvad ved vi ikke?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Dialogmøde om 2020 mål Flere borgere skal hjælpes ud af hjemløshed
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Praktiske hverdagserfaringer fra en almen psykiatrisk afdeling
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
Maj 2017 Statens styring af kommunerne i dag - udvikling og dilemmaer frem mod 2027 Martin Præstegaard.
…………Skal blive så dygtige som de kan
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Nærvær i Hverdagen.
SUF - gevinstrealisering
Hvad er Recovery? Snak sammen to & to.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Resultater VC generation 2 Jobcenter Aalborg
JobFirst seminar om virksomhedsrettet indsats
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Hvad er recovery og peerstøtte?
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Præsentationens transcript:

Ønsker og forventninger til den beskyttede beskæftigelse – bestilleren har ordet! Afdelingschef Susanne Lorentzen Borger- og Socialservice Hillerød Kommune Beskæftigelsesnetværket d. 26. nov. 2015 30-12-2018

Fra ”Beskyttet Beskæftigelse” til ”Beskæftigelse – beskyttet og udviklende” Personkredsen har ændret sig, lever længere og har flere og komplekse udfordringer. Reformernes indtog - med ændrede forventninger til beskæftigelse til denne gruppe borgere. 30-12-2018

Ændret personkreds og reformernes indtog Førtidspensionsreformen, fleks- og kontanthjælpsreformen, samt refusionsreformen der træder i kraft ved årsskiftet. Særligt den sidste reform kan med årene ændre på væsentlige vilkår for gruppen af førtidspen-sionister og dermed også til jer. Ressourceforløb Det stigende antal flygtninge Sætter ændrede dagsordener for jer – forventninger om indsatser mod job i en eller anden form. 30-12-2018

Ny udvikling og teknologi Ny viden omkring særligt borgere med sindslidelser. Velfærdsteknologi og øget fokus på retten til at kommunikere og blive forstået. 30-12-2018

Ny udvikling og teknologi Dokumentation og effekt – udvikling og mulighed for reel karriere. Metodeudvikling – borgeren for bordenden, indsatserne tilrettelægges så både borger og bestiller enkelt og kontinuerligt kan følge sin udvikling og progression. Recovery – fastholde håbet og troen på, at man kan komme sig, få det bedre og at der er skjulte talenter, drømme og evner der kan vækkes til live. 30-12-2018

Samarbejde og koordinering Samarbejde og koordinering med bo-støtter, psykiatrien; - kunne man forestille sig at en borger var indlagt på psykiatrisk afdeling og stadig delvist passede sit arbejde? 30-12-2018

Så hvad kan I med gavn gøre: Udnyt jeres unikke position, hvor I tilbyder borgere med forskellige funktionsnedsættelser et alternativ og supplement til deres identitet. Vær initiativtager i forhold til kommunerne - i forhold til hvad I kan tilbyde andre borgere, der med gavn kunne deltage i kortere eller længere forløb hos jer. 30-12-2018

Hvad kan I med gavn gøre: Hold indædt fast på recovery tanken og troen på de skjulte talenter og drømme hos borgerne. Tag velfærdsteknologi og IKT hjælpemidler ind i jeres praksis. Stop indsatser der ikke giver den ønskede effekt. 30-12-2018