Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet."— Præsentationens transcript:

1 Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet andet, er ønsket om selvstændighed og at føle sig uafhængig det centrale. Derfor er vores mål i Ældre- og Handicapforvaltningen : At støtte voksne mennesker i at leve et uafhængigt og selvstændigt liv. HVAD ER DET, VI VIL?

2 VI ER PÅ VEJ MOD EN FORVALTNING, DER SÆTTER BORGERENS MÅL FORREST Kompenserende tilbud, og borgere, der blev svagere over tid Alene fagligt fastlagte ydelser Trofaste kunder med lange kundeforløb Stigende procentdel efterspurgte os Enkeltstående ydelser Monofaglige miljøer Funktionsinddelte afdelinger Aktiv træning som hjælp til nye borgere Flere forløb med fokus på borgerens mål (psykiatrien) Borgeren afsluttes og dermed fald i efterspørgsel Stadig præget af ad hoc koordinering Afdelinger med monofaglige miljøer Aktive tidsafgrænsede forløb med afsæt i borgerens mål, ressourcer og motivation Samlet set er langt de fleste forløb kortere og giver større effekt Borgeren afsluttes og dermed fald i efterspørgslen Gennemsnitsprisen er faldende Rehabilitering som bærende faglige metode Tværfagligt bemandede arbejdspladser og afdelinger FørRehabilitering 1,0 Rehabilitering 2,0

3 MÅLHIERAKI Effektmål Ny virkelighed – Ny velfærd Effektmål i ÆHF Universelle indikatorer Flere funktionsdygtige ældre og handicappede Flere borgere er sunde og trives Flere kommer i uddannelse og job Der iværksættes hurtigt en effektiv indsats, der betyder, at borgerens funktionsevne forbedres væsentligt med henblik på, at borgeren bliver helt eller delvis selvhjulpen. Gennem målrettede kortere eller længerevarende indsatser forbedres og/eller bibeholdes borgerens funktionsevne. Gennem målrettede vedvarende indsatser bibeholdes borgerens funktionsevne længst muligt. Selvvurderet helbred (øges borgerens oplevelse af livskvalitet) Borgerens mål (mener borgeren at målet nås) Uafhængighed (udviklingen i pris pr. borger) Politisk fastsatte effetkmål og måltal Hvor lang tid holder effekten hos borgeren (hvornår henvender borgeren sig igen) Længde af forløb (forløbets længde i forhold til pris) Samfundsmæssig tilknytning (kommer borgeren i job eller uddannelse)

4 Borger- perspektiv Plan Indsat s Evalu- ering Udred- ning BORGERNÆR INDSATS OG ORGANISATORISK LÆRING -- ÉT SAMMENTÆNKENDE STYRINGSSYSTEM Organisa- tions- perspektiv MålingLæring Udvik- ling Indsats Læring på mikroniveau Læring på makroniveau

5 -Afklaring af registreringspraksis -IT-Understøttelse -Registrering af indikatormål -Registrering af indsats og tyngder -Data ind datavarehus -Sikring af datafangst og validitet EFFEKTSTYRING SOM UDVIKLINGSPROCES -Ledelsesinformation og rapporter til niv. 3 og 4 -Effektbaserede dialog -Øget fokus på progression og effekt -Fælles sprog og fokus i organisationen Dokument ation Refleksion o. praksis Opfølg- ning og evaluering Strategisk ledelses- redskab -Benchmarking af forløb og områder -Effektdialog ml. niv. 2 og 3. -Effektanalyser pba. af registerdata -Identifikation af indsatsområder -Skabe en evalueringskultur og evidensbaseret praksis -Effektbaserede budgetmodeller -Cost-Effectiveness analyser -Ledelsesmæssig prioritering af indsatser, investeringsområder -Behov for fokuseret understøtning mm.


Download ppt "Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google