Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til temadag Forår 2015. Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til temadag Forår 2015. Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til temadag Forår 2015

2 Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen for borgere med fysisk, psykisk eller kognitive begrænsninger ? ”Selvbooking” og ”Job-log” - Hvilke udfordringer ser vi for borgerne ? Kan vi være på forkant og forberedt? Hvordan tackler vi de kompensationsbehov, reformens uddannelsesaktiviteter afføder.

3 Case 1. – Jens Bevilger I stolen? Hvordan vil I begrunde/argumentere i jeres skriftlige afgørelse? Hvilke overvejelser har I med hensyn til bevilling af kontorstole? Hvordan kan jobcentret udrede om kontorstolen, som Jens søger om, er almindeligt forekommende? Skal der bruges sund fornuft - eller ekspertudredning? Ideer til, hvor kan man hente hjælp? Jens søger om bærbar PC - Hvilke overvejelser er der i den forbindelse? Hvilken afgørelse træffer I – og begrunder/argumenterer I i afgørelsen? Jens søger om et ortopædiske korset, udelukkende til arbejdsbrug. Kan det bevilges ? Hvad vil I lægge til grund i jeres skriftlige afgørelse? Har I andre ideer til, hvordan Jens kan fastholdes i sit job?

4 Forskelle & LighederSELLAB Afgrænsning i forbindelse med beskæftigelse Hvis nødvendigt for i det hele taget at kunne arbejde – i ethvert job Formål..normal og selvstændig tilværelse som muligt - i størst mulig grad uafhængig af andres bistand i dagligdagen - sikre mulighed for at få eller bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet Understøtte, at personen kan få og deltage i tilbud Opnå eller fastholde ordinær ansættelse Kriterier for bevilling 1) i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne, 2) i væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet eller 3) er nødvendigt for, at den pågældende kan udøve et erhverv. afgørende betydning for ansættelsen eller beskæftigelsen i egen virksomhed kompenserer for personens eventuelle begrænsning i arbejdsevnen. Krav om Varighed ?JaKrav om varighed fremgår ikke af lovtekst mv. Bevilling & ejerforholdDer bevilges til borgerenDer bevilges til virksomheden, så den kan rumme borgeren.. Bevilling af hjælpemidler

5 Tak for i dag!


Download ppt "Velkommen til temadag Forår 2015. Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google