Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen

2 Hvorfor er det vigtigt, at vi ledere er her i dag? Vi er alle ansatte i det nære sundhedsvæsen og vi har virkelig mange vigtig opgaver: -At se borgerne som en ressource og fastholde borgernes selvbestemmelse i eget liv -At hjælpe borgerne til et aktivt liv på trods af sygdom og handicap -At hjælpe og lindre gennem pleje og behandling -Skabe mening og sammenhæng for medarbejderne -så medarbejderne kan hjælpe borgerne med livet og sig selv med arbejdslivet -Skabe mening og sammenhæng for os selv

3 Mening og sammenhæng for lederne Besparelser samtidige med en Ældrepulje? En hel ældremilliard til deling i 2014 og 2015 I Rudersdal har vi arbejdet med 12.8 mio kr. -Fremover via bloktilskud…….. Hvordan kan vi forstå det og hvad gør vi….. Udfordringer, - men også muligheder for den engagerede og ambitiøse leder………..

4 Borgerrettet forebyggelse Forholdet mellem kommune og region - er under forandring Tidlig indsats – Kronisk sygdom Rehabilitering – Patientrettet forebyggelse Opfølgning efter udskrivelse Rehabilitering Palliation I N D L Æ G G E L S E Kilde: KL ”Det nære sundhedsvæsen”

5

6 Demografi Antal ældre og deres udvikling (indeks 2013 = 100)

7

8 Vores opgave: Se det – forstå det - og led´ det Ændret efterspørgsel fra borgerne kræver ændrede tilbud Ændrede opgaver stiller større krav til kommunerne Sikre kvalificeret og tilstrækkelig arbejdskraft Flere ældre betyder uændret eller flere medarbejdere Nye opgaver kræver nye kompetencer Teknologien giver nye muligheder …..

9 ”En leder skal skabe mening og sammenhæng” Flere ældre og flere ældre ældre Opgaveflytning i sundhedsvæsenet(kortere indlæggelser – mere kommune Økonomi – smalhals, perioder medfaldende budgetter Rekruttering Øget borgerinddragelse Velfærdsteknologi Innovation og forskning Kompetenceudvikling Frivillighed

10 Ældrepuljen har åbnet for nye tiltag Vi har haft mulighed for at prøve noget af Vi har kunne gå i dybden med kendte indsatser Vi har prioriteret kompetenceudvikling Vi har kunne investere i hjælpemidler m.m. Vi har gået nye veje Vi har fået ny erfaring Ældrepuljen har gjort en forskel………..ja flere…… og f.eks. åbnet for en ny pulje om klippekort…..

11 Til sammen - skaber vi mere - end hver for sig! Derfor: Skal vi dele de gode ideer Lære af hinanden Lære nyt Undrer os sammen Udfordres Reflektere Debattere ………. Grine og have det sjovt, mens vi lærer….og udvikler…… Vores motto i Rudersdal: ”vi stjæler de gode ideer med ære ”

12 Vi har glædet os til at være sammen med jer GODT TOPMØDE !


Download ppt "Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google