Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger."— Præsentationens transcript:

1 Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Hvordan løser vi opgaven i Odder? Personlig assistance Hjælpemidler Hvad er udfordringerne?

2 De kompenserende ordninger
Personlig assistance Arbejdspladsindretning Hjælpemidler Fortrinsadgang Isbryderordningen (for nyuddannede med handicap Mentorordningen

3 Hvordan informere vi om ordningerne?
Information til virksomhederne fra virksomhedskonsulenterne. Information til borgerne fra sagsbehandlere og jobkonsulenter i mødet med borgerne. Brug af ordningerne er stigende.

4 Personlig assistance Personlig assistance i beskæftigelse er med til at sikre, at mennesker med funktionsnedsættelse har samme muligheder som andre på arbejdsmarkedet. Der kan søges om personlig assistance til både fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Det skal være arbejdsrelaterede opgaver og ansøgeren skal selv kunne udføre de indholdsmæssige arbejdsopgaver.

5 Personlig assistance Praktisk bistand Sekretærbistand Tolkebistand
Særlig personlig støtte Ved 37 timer gives maksimalt 20 timer. Enhver form for ansættelse, praktik eller lign. (Dog ikke beskyttet beskæftigelse)

6 Personlig assistance. Hvordan gør vi?
Ansøgning er ’delt’ mellem arbejdsgiver og borger En ansøgning om personlig assistance udløser som hovedregel et virksomhedsbesøg. Hovedformål: uddybning af behovet og fastsættelse af timetal Vi har brug for dokumentation, f.eks lægelige oplysninger, for at behandle ansøgningen. Bevilling sendes til både arbejdsgiver og borger Der bevilges for et år ad gangen.

7 Arbejdspladsindretning/hjælpemidler
Arbejdsredskaber Undervisningsmaterialer

8 Arbejdspladsindretning/Hjælpemidler
Betingelser for bevilling af hjælpemidler: at arbejdsredskabet ikke er almindeligt forekommende (eks. Hæve-sænkebord). Har afgørende betydning for fastholdelse af job At undervisningsmaterialet er en nødvendig følge af tilbud eller af en nedsat funktionsevne (eks. IT-rygsæk) Kompensering af en begrænsning i arbejdsevnen

9 Hvordan gør vi? Behandling af ansøgning
Eventuel kontakt med borger/virksomhed Eventuel virksomhedsbesøg Der kan være behov for indhentning af dokumentation. Bevilling sendes til både arbejdsgiver og borger

10 Udfordringerne! Det må aldrig blot blive en ’administrativ ekspeditionssag’. Men: Vi er et lille jobcenter med relativ få sager. Omfanget er altid en ukendt størrelse. Vilkår som et lille jobcenter kan være en hindring for en smidig opgaveløsning.


Download ppt "Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google