Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Rådet for Etniske Minoriteter
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Introkursus for frivillige
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større samfundsmæssigt.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Fælles Rådgivende Organ 18. januar 2011 Information om opgaver m.v.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Arbejde i temagrupper Metode:
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle.
Organisering. Det er jer Carsten Pedersen Inger Birkebæk Madsen Hanne Laursen (Thorbjørn Sørensen) (Peter Saabye) Anni Berndsen Thorbjørn Sørensen Peter.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Sundhedsaftale III status
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Godkendte visioner og målsætninger Lejerbo Frederiksberg Maj 2015.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Overordnede bestemmelser
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Udvikling af nye dialogformer
Hjertecafèer - tilbageblik
Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Rehabilitering og hjemmehjælp
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Orientering omkring Budget
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Princip for kontaktforældre
Kravredaktion Arbejdsgrundlag for Kravredaktion OS2kravmotor
Bevidstgørelser og bekæmpelse af diskrimination
Inspirationsmodellen
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte Oplæg om arbejdet i Udsatterådet i Holstebro kommune - Her er vi alle ”udsatte-eksperter”

Organisering om bruger- pårørende råd: Kommunalt nedsatte og rådgivende politiske råd: Handicap råd Udsatteråd Lokalt nedsatte brugerpårørende råd: - Hvert tilbud har eget bruger pårørenderåd. Andre organiseringer: Støtteforeninger af bruger pårørende til tilbud Venne-foreninger af aktive medborgere til tilbud Frivilligehedsforeninger f.eks SAND, SIND osv 22-09-2018

Udsatteråd i Holstebro kommune: Dobbelt rolle Formål: § 1. Udsatterådet i Holstebro Kommune har til formål at rådgive byrådet omkring udsatteområdet og være et samlet talerør for udsatte grupper i Kommunen Stk. 2. Byrådet kan igennem Udsatterådet få adgang til erfaringer og specialviden omkring udsatteområdet og dermed få et mere kvalificeret grundlag for at træffe beslutninger på. Udsatterådet i Holstebro Kommune giver udsatte gruppen en kommunikationskanal til byrådet og kommunens administration, hvorigennem der kan rejses spørgsmål, samt bringes forslag til initiativer frem. Dobbelt funktion Ønsket om to-vejs dialog gennemgående i formål og funktion

Valg og Sammensætning: Valgperiode til Udsatteråd følger den kommunale valgperiode Medlemmer udpeges/vælges blandt efter indstillinger fra bruger- og interesseorganisationer i Holstebro Kommune Den nuværende sammensætning: Alle aktive medborgere enten med bruger baggrund eller som frivillig med lyst til at gøre en forskel for Socialt udsatte. 22-09-2018

Mødefrekvens og rammer for møder Planlagt mindst 4 møder årlig – reelt et månedsmøde Møder afholdes på og ved tilbud for socialt udsatte (væresteder og §110 tilbud ) Sekretærbistand til: Udarbejdelse af dagsorden i samarbejde med formand Udsendelse af mødeindkaldelser Planlægning af møder Udsendelse af referater Udfærdige udkast til høringssvar. Generel praktisk ”medhjælper” i forbindelse med afholdelse af øvrige arrangementer. 22-09-2018

Aktiviteter: Produktion af høringsmateriale: Budgetforslag Forholde sig til budgetmæssige reduktioner /omlægninger ( beskrivelse af konsekvenser/komme med alternative løsninger). Eksempler på hørningssvar: - Omlægning af §110 indsats over mod Housing first principper Reduktioner og omlægninger på beskæftigelsesområdet Gennerelle budgettilpasninger for budget 2016 22-09-2018

Øvrige Aktiviteter: Deltagelse i socialt tilsynsbesøg på det sociale område. Aktivt medlem af diverse styregrupper i Socialafdeling F.eks. Værestedsprojekt – fremskudt behandling Uddeling af Udsatterådspris En pris til en person eller gruppe, som har gjort en særlig indsat for målgruppen. Årlig dialogmøde med det politiske udvalg. Arrangere årlig Udsattedag En fælles markedsdag, hvor der gøres opmærksom på vilkår og tilbud for socialt udsatte. 22-09-2018

Her er vi alle eksperter: Hvordan tilrettelægges arbejdet i rådet? Dialog og tæt samarbejde. Det svære ved den aktuelle sammensætning Møderne skal indpasses efter øvrige personlige aktiviteter – det er tidsmæssigt ressourcekrævende at sidde i rådet. Gennemskuelighed i det administrative og politiske bureaukratiske system – hvorfor skal systemet være så kompleks for almindelige mennesker? Fordele ved den aktuelle sammensætning Naturlig og personlig indgang til området Nem og hurtig kontakt til gruppen, som rådet repræsenteres Første håndsvidner til virkninger af politiske indgreb. 22-09-2018