Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d. 18.5.2010 Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d. 18.5.2010 Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland."— Præsentationens transcript:

1 Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d. 18.5.2010 Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.

2 Det Regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland Jeg vil komme ind på: 1.Hvordan forholder man sig som ny i rådet, velvidende, at DH kun udgør 1 ud af 21 medlemmer? 2.Hvordan får man indflydelse ved konstitueringen af et nyt råd? 3.Hvordan skaffer man sig samarbejdspartnere i rådet? 4.Husk: Indflydelse kommer ikke af sig selv- det skal der arbejdes hårdt for at få.

3 1. Konstituering Rådet består af 21 medlemmer + 1 formand 5 fra LO, 5 fra DA, 1 fra FTF, 1 fra AC, 1 fra Ledernes Hovedorganisation, 1 fra Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgivere, 5 fra KKr, 2 fra Regionen og 1 fra DH. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at ingen af de udpegede organisationer under LO, FTF eller AC repræsenterer vore medlemmer, da vi ikke er en fagforening eller en arbejdsgiverorganisation.

4 Hvor kan man søge indflydelse? Ifølge vedtægterne: Rådet kan nedsætte faste udvalg og ad hoc udvalg. Rådet fastsætter eventuelle udvalgs sammensætning, opgaver og kompetence.

5 Indflydelse: Forretningsudvalg Forretningsudvalg består af: Formanden, 2 Arbejdsgiverrepræsentanter, 2 Arbejdstagerrepræsentanter, 2 Repræsentanter fra det offentlige, 1 Repræsentant fra Danske Handicaporganisationer

6 Indflydelse: DH er valgt til Sagsbehandlingsudvalg Rådet har nedsat et særligt sagsbehandlingsudvalg, der på Rådets vegne afgiver udtalelse til Udlændingeservice i forbindelse med ansøgninger om arbejds ‐ og opholdstilladelser. Udvalget består af 1 repræsentant fra hver af de 4 parter i Rådet samt af Rådets formand, der samtidig er formand for udvalget – i alt 5 medlemmer.

7 Indflydelse via FU Planlægning af punkter til rådsmødet Planlægning af punkter til beskæftigelseskonference Planlægning af punkter til Handicapkonferencer Deltagelse i kontraktforhandling med AMS og beskæftigelsesministeren om de mål, der skal nås det kommende år. Besøg i Jobcentre

8 Udgivelser af pjecer I forbindelse med den årlige beskæftigelseskonference udgiver rådet en pjece med rådets mål m.m. Til denne pjece interviewes de 5 parter Mit citat i 2010: Citat 1 Danske Handicaporganisationer foreslår rehabiliteringsydelse – særligt til de unge – i stedet for førtidspension. Undersøgelser viser, at funktionsevnen kan forbedres over tid f.eks. med ny behandling eller ved almindelig bedring i helbredssituationen. Derfor bør man fastholde en aktiv indsats for personer, hvor der stadig synes at være mulighed for forbedring af arbejdsevnen, selvom der skal et mere langvarigt forløb til. Det er afgørende, at såvel den handicappede som arbejdsmarkedssystemet løbende ser på hvilken indsats, der kan tilbydes. Med rehabiliteringsydelsen sikres, at personen har et godt forsørgelsesgrundlag og på den måde ikke trækkes over mod Førtidspension, før alt jobhåb er opgivet.

9 Øvrige citater: Citat 2 Fleksjob er en rigtig god mulighed for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet for personer, der har mistet en del af sin arbejdsevne. Selv et ”lille” fodfæste på arbejdsmarkedet er vigtigt for såvel den enkelte som for samfundet. Det giver samtidig det bedste grundlag for, at fleksjobberen kan udvide sin arbejdsindsats, for når man er på job, ser man de nye arbejdsopgaver og kan få indflydelse på, hvordan de løses, således at eventuelle skånehensyn fra starten tænkes ind i løsningen. Citat 3 Nogle handicappede har unikke evner, som gør dem særligt kvalificerede til nogle job. F.eks. er autister særligt gode til at teste IT programmer og nogle udviklingshæmmede særligt gode at udføre faste rutiner, f.eks. rengøring. Andre kan udnytte særlige arbejdsformer, f.eks. hjemmearbejdspladser og videokonferencer, hvis transport eller fysisk kontakt er et problem. Birgit Hagen, Danske Handicaporganisationer, medlem af Rådet

10 Samarbejde Jeg har fra starten af gjort klar for rådet, at jeg støtter alle tiltag, der kan skaffe alle i arbejde. At jeg repræsentere en meget blandet personkreds Med forskellige behov. At jeg arbejder hårdt for, at alle unge skal have en Uddannelse, der svarer til deres evner og formåen. At lille tilknytning til arbejdsmarkedet er bedre end Ingen tilknytning (Fleksjob er en god løsning for mange Personer)

11 Samarbejde At arbejdsmarkedet skal inkludere folk ikke ekskludere dem. At førtidspension for nogle er et nødvendigt forsørgelsesgrundlag, men det skal være sidste udvej. At man bruger revalidering og rehabilitering på en mere hensigtsmæssig måde Ingen af de øvrige medlemmer er uenig i disse udsagn, derfor kan jeg samarbejde med dem alle.


Download ppt "Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d. 18.5.2010 Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google