Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Advertisements

Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Referencegruppemøde om den nye skolereform 26. November 2013 Annette Ohm – FIR.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Eva Thune Jacobsen, strategisk sundhedskonsulent Lasse Rye Rasmussen, idrætskonsulent Borgermødet på Tibberupskolen 16. marts 2011 Børn, bevægelse og læring.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Et børneliv i tryghed og trivsel Konference Rådet for Bedre Hygiejne 2016 Center for Børneliv.
At styrke barnets selvstændighed
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Find trafikpolitikken her: (skriv URL)
Projektplan – pesto med ramsløg og skvalderkål
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Alle rettigheder forbeholdes
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
- Legende aktiviteter i en fagdidaktisk undervisning
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Bevægelse og læring Jeg hører det – jeg glemmer det
Kropslig læring - oplæg UCC. Mikael Lytzen
Klasseven for nyankomne elever
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Informationsmøde Førskolen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
VELKOMMEN TIL B-BOX! Arbejdsark.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Find trafikpolitikken her: (skriv url)
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Velkommen.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
[klik og indsæt kommunenavn]
Innovation i humanistiske fag
Alle rettigheder forbeholdes
Velkommen til Risskov Skole
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Alle rettigheder forbeholdes
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Skypemøde for badminton-medarbejdere den 27. marts 2019
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Præsentationens transcript:

Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer succes(kon, 2011) Jeg hører det – jeg glemmer det Jeg ser det – jeg husker det Jeg gør det – jeg forstår det (kinesisk ordsprog) Jeg hører det – jeg glemmer det (kinesisk ordsprog) Bevægelse og læring - TLY

Baggrunden for bevægelse i skolen - Hvad siger forskningen? Tid: Indhold: Form: 15 min Baggrunden for bevægelse i skolen - Hvad siger forskningen?   Oplæg + aktivitet(Bevæg svaret) 25 min Bevægelse på Tibberup - Hvad gør vi allerede? - Hvad er bevægelse? Oplæg + aktivitet(Sticky-løbet) 40 min Bevægelse i alle fag - Mål og bevægelse(pæd. Idræt) - Afprøvning af 2 aktiviteter Oplæg + aktiviteter(4-på-stribe og ”Formel-1” 10 min Afrunding - hvad virker i praksis i eget fag? Gruppearbejde Bevægelse og læring - TLY

Baggrunden for bevægelse i skolen? 45 min i gennemsnit/dag Konsensusrapport(fysiske, kognitive, psykologiske og sociale aspekter af fysisk aktivitet Kilder: http://kroppeniundervisn ingen.dk/wp- content/uploads/2013/0 2/2016_Bevaegelse_Boer n_Konsensus_NEXS.pdf https://skoleidraet.dk/su ndeboernbevaegerskolen/ inspiration-og- materialer/gevinster-ved- fysisk-aktivitet/ Bevægelse og læring - TLY

Bevæg svarene(BIU1) Bevægelse og læring - TLY

Hvad er BIU1? Bevægelse og læring - TLY

Hvad gør vi? BIU(udskoling!) Brain breaks Idrætsundervisning Stævner Aktiv transport Ugeplan og forældremøder Åben hal og pauserne Sparring Bevægelses-materialer Bevægelse på tværs Bevægelseskasser? Andet? Bevægelse og læring - TLY

Skolens tekst om bevægelse.. Bevægelse før, under og efter skole fremmer elevers præstation i skolen Bevægelse er gavnlig for hjernens funktion, samt for kognitive funktioner hos eleverne Vi ønsker overordnet, at: Sikre at eleverne bevæger sig mindst 45 min dagligt Integrere bevægelse i undervisningen såvel som i hele skolens dagligdag Skabe en målrettet indsats ved at arbejde med de fysiske, psykiske, kognitive og sociale områder i forhold til bevægelsesaktiviteterne Bevægelse og læring - TLY

Fortsat….. Vi opfylder det på elevniveau ved, at: Mindst at bruge 5 min af hver lektion på bevægelse Fokusere på aktiv transport til ud-af-huset arrangementer Have ”åben hal”, hvor eleverne i pausen tilbydes div. aktiviteter i Espergærdehallen Have ”bevægelse-på-tværs”, hvor eleverne på tværs af klassetrin skal deltage i div. aktiviteter Vi opfylder det på forældreniveau ved, at: Synliggøre idrætsfagets vigtighed på forældremøder og generelt Gøre det klar at bevægelse af en del af skolens kultur i den daglige undervisning Tydeliggøre vigtigheden af aktiv transport Bevægelse og læring - TLY

Sticky-løbet 4 grupper – gå til jeres hjørne i firkanten Der skrives 10 sticky-notes pr. gruppe(forskellige farver) Der skal stå 1 ord på hver seddel til: Hvad er bevægelse? Beskrivelse af aktivitet: Løb ud i par med en SN på ryggen pr. par. Fang de andres og pas på egne Fanger du en, så bring den tilbage til dit hold – og hæng den op Du har helle, når du har fanget en anden SN Fortsæt indtil, der ikke er flere af jeres egne SN tilbage på holdet Bevægelse og læring - TLY

Bevægelse i alle fag - 2 eksempler 4-på-stribe Formel-1 Bevægelse og læring - TLY

Læringsperspektivet - 4 fokuspunkter Fysisk Socialt Psykisk Kognitivt Der tages udgangspunkt i barnet før aktiviteten Der er et mål med idrætten/bevægelsen Pæd. bagdør(melde til og fra) Bevægelse og læring - TLY

Bevægelse og læring - TLY

Afrunding Hvordan kan jeg arbejde med aktiviteterne i mine fag? Hvad er udfordringerne? Hvordan kan jeg bruge viden i dag til det videre arbejde? - Andre refleksioner? Bevægelse og læring - TLY

Bevægelse og læring – krop før hoved Kropslige færdigheder og læring hænger sammen(M. Hansen) Børn der er motorisk usikker vil ofte få en usikker personlighed”(B. Koch) Intelligens er ikke noget vi har. Det er noget vi gør. Børn tænker med hele kroppen(K. Fredens) Man bliver aldrig for gammel til at lege , men man bliver gammel, når man holder op med at lege Selvværd styrkes og mobning reduceres Mentale, sociale og emotionelle processer udvikles(Kon, 2011) Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer succes(kon, 2011) Bevægelse og læring - TLY

Didaktiske refleksioner Trygt læringsrum Italesætte en sund og anerkendende bevægelseskultur Klare rammer for, hvad en aktivitet indeholder, skal tydeliggøres inden man går i gang Hvor meget skal forklares ved tavlen inden opstart? Hvad skal forklares i en cirkel? Hvordan står eleverne opstillet ved instruktioner? Hvor meget skal læreren blande sig undervejs? Hvad skal siges og til hvem? Hvilke elever sættes sammen? Hvilke tidspunkt placeres aktiviteten på dagen/i lektionen? Når I instruerer børnene, er det en god idé, at illustrere øvelserne med jeres egen krop. Så bliver de også visuelt stimuleret – og de får nemmere ved at koncentrere sig om det, du viser. Det er en god idé, hvis de voksne leger med (de er rollemodeller). Det er vigtigt, at reglerne ikke er for komplicerede, når de bliver introduceret for legen første gang. Start med få og simple regler, og når de er blevet mere fortrolige med legen, kan det gøres mere kompliceret med flere regler og variationer. Det er godt, hvis eleverne er med til at forberede øvelserne Skemalæg bevægelsen Bevægelse og læring - TLY

Links – bevægelse og læring www.trivselogbevægelse.dk www.kroppeniundervisningen.dk - se materialer her www.skoleidraet.dk www.saetskolenibevaegelse.dk www.fdf.dk/inspiration/moedeaktiviteter/legedatabasen www.mapop.dk www.moveatschool.kk.dk Bevægelse og læring - TLY