Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller."— Præsentationens transcript:

1

2 Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller Opsamling Motion/Tilmelding til idrætsdagen Afholdelse af kontaktlærersamtaler undervejs!

3 At du får større indsigt i, hvad der motiverer dig til at handle og lære – hvordan opnår jeg mine mål? At du får større indsigt i, hvilke grundlæggende behov vi som mennesker har. At du bliver mere bevidst om, hvordan du som kommende SSH´er kan bidrage til at motivere borgere. At du kan udvise motivation, engagement og ansvarlighed i samarbejdet med elevkammerater.

4 Drivkraften, der får os til at handle som vi gør ↓ Handler for at opnå noget ↓ Der skal være noget der motiverer os for, at vi får lyst til at lære

5 Medfødt drift Alle har lyst MEN Motivation ikke nødvendigvis den samme Forskelligt hvad der ligger til grund for motivation Påvirket af motivationsfaktorer

6 Nysgerrighed Interesse Selvtillid Behov for anerkendelse

7 Belønning Straf Konkurrence Spændende undervisningsmiljø

8 Selvrefleksionsopgave. Skriv gerne stikord ned. 10 min. Tænk tilbage på sidste gang, du var meget motiveret for noget. Hvad var det? Hvilken form for motivation drev dig? Drøft dine overvejelser 2:2 imens i går rundt på skolen/udenfor

9 Arbejd selvstændigt med udleveret oplæg omhandlende Torben Kellers foredrag. Skriv gerne stikord ned. Drøft dine overvejelser i grupper af 3-4 personer

10 Gennemgå e-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Tegn en tom Maslows behovspyramide og skriv om dig selv under de forskellige behov Beskriv derefter, om der er nogle behov, som du ikke får opfyldt eller gerne vil have mere fokus på? Hvad skal der til, for at behovet bliver opfyldt, eller du får mere fokus på det?

11 Hvad har jeg lært i dag? Hvad tænker du om de forskellige læringsstile, som du har skullet gøre brug af i dag? Hvordan kan du bruge dagens viden i arbejdet med mennesker? Spørgsmål til dagens tema

12

13 For at ændre en vane, kan man gå gennem følgende faser: Før overvejelsesfasen. Overvejelsesfasen. Forberedelsesfasen. Handlingsfasen. Vedligeholdelsesfasen. Tilbagefaldsfasen.

14 Her er man ikke engang begyndt at overveje en forandring. I denne fase, kan man informere om sundhed, motion og helbred, uden at hentyde til den andens person og de tænkelige sundhedsmæssige problemer personen er i. sundhedsprofilen

15 Man får øjnene op for sin ageren/adfærd/kropslige problemer og overvejer potentielle forandringer. Fx, gennem jeres sundhedstest. I fik resultater for jeres fysiske sundhedsprofil. Kost, motion, rygning, alkohol (sundhedstesten)

16 Man vil nu have et ønske om at ændre sin adfærd i den nærmeste fremtid. Der skal udarbejdes realistiske mål for en fx motionsform. Man kan tale om muligheder for motion og ulemperne ved de forskellige former.

17 Nu begynder selve omlægningen af vanen. Så denne fase kan være en langvarig proces, der går fra begyndelse af omlægningen til at omlægningen er blevet den nye vane. Venner og familie kan her hjælpe gennem interesse for omlægningen. Høre om hvordan det går, spørge ind til hvordan det opleves for personen osv. Man kan hjælpe med at strukturerer hverdagen, så den nye handling passer ind i det gamle liv.

18 Her er den nye adfærd blevet en så stor del af ens hverdag, at denne nu er den nye vane. Her kan man tale om, hvad der motiverede i første omgang til at ændre livsstil. Samtidig kan man fortsat vise interesse for den andens nye livsstil. Hvorfor er det en god ide, at tale om hvad der motiverede til at ændre vane?

19 Man falder tilbage til gamle vaner. Hvis denne fase opstår, kan man indlede samtaler med personen der ønsker at ændre en vane, hvad der gik godt første gang og hvad der kan gøres for at tilbagefald ikke sker igen? Kilde: Bevægelse og idræt, kap.1 Det er vigtigt at man udviser interesse, støtte og vejledning i denne fase.

20 Vane:Ændre vanenIkke ændre vanen Fordele Ulemper

21 Vane:Ændre vanenIkke ændre vanen FordeleFå pæne negle man kan smøre neglelak på. Ingen ømme fingerspidser. Kan bruge neglene til at åbne dåser med Skal ikke tænke på det. Kan fortsætte med en hyggelig vane. UlemperSkal finde noget andet at gøre når man er nervøs keder sig Bliver ved med at have grimme ”korte” fingre. Kan næsten ikke få neglelak på. Det gør nogen gange ondt.

22 Du skal nu finde en vane/livsstilsændring du oprigtigt gerne vil ændre på. Udfyld dit eget dilemmaskema på et stykke papir Gå sammen 2 & 2, og fortæl om fordele og ulemperne ved at fortsætte vanen eller ændre den. Vi drøfter på klassen.

23 Du skal nu igen, finde dit papir med dilemmaskemaet frem. Hvilken form for motivation har du for at ændre vanen/livsstilen?: Lyst? Vækst? Angst? Ydre? Indre?


Download ppt "Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google