Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Klasseven for nyankomne elever

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Klasseven for nyankomne elever"— Præsentationens transcript:

1 Klasseven for nyankomne elever

2 Klasseven for en nyankommen kammerat
Du læser denne brochure, fordi du er blevet særligt udvalgt af din lærer til at være klasseven for en nyankommen kammerat. At være klasseven for en nyankommen kammerat er en vigtig og betydningsfuld opgave. Som klasseven er du nemlig med til, at din nye kammerat hurtigt falder godt til i jeres klasse, får kammerater og lærer dansk. I denne brochure får du gode idéer til, hvordan du kan være en god klasseven.

3 Sådan er du en god klasseven i skolen:
Den dag din nye kammerat starter i klassen, siger du velkommen til ham/hende sammen med din lærer. Du sidder ved siden af ham/hende i den første tid i klassen. Du viser ham rundt på skolen den første dag. Du viser fx, hvor toiletterne, vandautomaten, gymnastiksalen og boldbanen er. Du følger ham/hende hen til basisundervisningen, indtil han/hun selv kan finde vej. Når I skal skifte klasselokale fx til idræt, musik eller billedkunst, følges du med ham/hende. Du hjælper ham/hende med at prøve at forstå opgaverne i timerne. Du siger godmorgen og farvel hver dag. Du er sammen med ham/hende i pauserne.

4 Sådan er du en god klasseven udenfor skolen:
Du spørger, om han/hun vil besøge dig derhjemme. Du spørger til, hvilke fritidsinteresser han/hun har, fx om de kan lide fodbold, spejder eller synge i kor. Du spørger, om de vil med til din fritidsinteresse. Ikke fordi I skal gå til alting sammen, men så de ser, hvilke muligheder der er her i Varde.

5 Til slut Når din nye kammerat har gået et par måneder i klassen, er din vigtige opgave med at være klasseven ved at aftage. Måske er I blevet rigtig gode venner, så I stadig vil være meget sammen også udenfor skolen. Det er dog også helt i orden, hvis I nu er gode kammerater, som taler sammen her i skolen. Du har gjort en stor forskel for et andet barn, og som tak for din store og vigtige indsats får du et diplom af skolen.


Download ppt "Klasseven for nyankomne elever"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google