Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:"— Præsentationens transcript:

1 FDF-PÆDAGOGIK

2 PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs: kaffepause

3 FDF PÆDAGOGIK – ET UDVIKLINGSMÅL Delmål fællesskab mellem børn FDF skal være et frirum for alle. Vi vil arbejde for, at FDF opleves som et trygt frirum for alle børn og unge ved bl.a. at sætte fokus på anerkendelse og anti- mobning. Omverdenen skal forstå fællesskabets betydning. Vi vil arbejde for at udbrede vores holdning til vigtigheden af gode relationer og fællesskab for børn og unge.

4 FDF PÆDAGOGIK – ET UDVIKLINGSMÅL Delmål relationer – børn og ledere FDF-pædagogikken skal i fokus. Vi vil styrke forståelsen og udbredelsen af FDFs pædagogiske praksis og understøtte lederne med konkrete handle- muligheder og uddannelse til at udfylde lederrollen. Ny viden om relationer og pædagogik skal inspirere os.

5 HVORDAN GÅR DET? Overvej sammen med din sidemand, hvordan børnekulturen er i kredsen lige nu. Hvordan er det at være barn her? Hvordan er vi sammen? Hvad gør, at børnene kommer hver uge for at være sammen med hinanden og med jer?

6 ANERKENDELSE I BØRNEHØJDE Ikke en opskrift men en tankegang Anerkendelse: at opleve sig som en værdifuld del af fællesskabet.

7 DET STARTER MED ET ”HEJ” Børnene - og lederne – bærer hverdagen med sig ind i kredshuset. Hvad har de oplevet, hvem har de været sammen med? Et godt møde starter med et hej – med øjenkontakt og måske en high five. Er nogen blevet klippet? Fortalte de noget sidst, der skal følges op på?

8 DET GÆLDER OGSÅ VOKSNE Hvordan taler vi til hinanden som ledere? ”Årh, din idiot – kan du ikke få gang i det bål?!” ”Du har heller aldrig været for skarp” ”Bamse” – eller andre øgenavne. Ledere er rollemodeller. Børn mærker ikke nødvendigvis, om I laver sjov – de kan kun mærke, hvordan det virker på dem selv. Er der nogen, vi ikke taler med?

9 FINGEREN I JORDEN Noter på tavlen 1.Hvad skal vi fortsætte med, som vi allerede gør 2. Hvad skal vi gøre mere af? 3. Hvad skal vi gøre mindre af? 4. Hvad skal vi holde op med?

10 KAFFEPAUSE INDEN DE PRAKTISKE TIPS OG TRICKS

11 KLASSERUMSLEDELSE – SKAB RO Før mødet Opstarten Under mødet Efter mødet Skab tryghed og forebyg konflikter

12 FØR MØDET Hav materialerne klar, når børnene kommer. Hvem ”er den”? Formen på mødet. Hvordan starter vi? Hvordan slutter vi? Tag imod børnene i døren. Minimum 1 leder.

13 OPSTARTEN Fortæl historien, sæt rammen. Opstart: 1 minut pr. leveår. Tovet – alle er med, alle kan se. De andre ledere er rollemodeller. Skab ro –Kaninører –En hånd på hovedet. –Klappeøvelse

14 UNDER MØDET – NÅR TOGET KØRER Vær klar på aftaler – hvad vil vi acceptere? Støj er en hyggedræber. Kan du holde niveauet? Holddeling med ”frikvarter”. Positiv opmærksomhed er selvforstærkende.

15 AFSLUTNING Rundkreds. Alle kan se, alle kan høre. Hvem er ”på”? Hvornår er det slut? Hvad med forældrene? Send dem afsted med en forventning. ”Tak for en god aften. Næste gang skal vi…”

16 FINGEREN I JORDEN Noter på easy-flip 1.Hvad skal vi fortsætte med, som vi allerede gør 2. Hvad skal vi gøre mere af? 3. Hvad skal vi gøre mindre af? 4. Hvad skal vi holde op med?

17 TAK FOR I DAG!


Download ppt "FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google