At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Advertisements

NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVAD ER REFLEKSIONSKOMPETENCE? AMU EPOS, 13. AUGUST, 2015 PER FIBÆK LAURSEN.
MOTIVATION OG VEDVARENDE VANER. HVORFOR GØR VI IKKE DET VI ”BURDE” GØRE?
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
YF Trænerudvikling 2016 Opsummering Målsætning Når man arbejder med målsætninger og mål, skal man være klar over, hvilken type mål der arbejdes.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Sygeplejefaglig problemløsningsmodel -samarbejdsmodel
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Fordybelse i et projekt
Vejledning: selvbetjeningssystem
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Instruktion til mødeledere
Præsentation Flakkebjerg Efterskole. Hvad er det for et sted?
Din kreative online praksis!
Praksiseksempel fra Teater GROB
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Læring gennem registrering og indberetning
Du ser to billeder. Du skal beskrive forbindelsen mellem de to billeder med 6 sætninger. Brug naturfaglige ord i sætningerne. Regler: Første billede er.
Notatteknik.
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Portfolio IT B.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Den gode tone Lse.
Præsentationsportfolio
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Walt Disneys kreativitetsmodel
Temadag 2018.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Karl Henrik Flyums model
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
SIKKERHED ONLINE.
Sådan bruger du præsentationen
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
MUNDTLIG FREMSTILLING
Videnskabeligt projekt
Innovation i humanistiske fag
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Videnskabeligt projekt
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Projekt supervision på sengeafdeling H1
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
Personaletræf Brogården 2018
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Strategi Til markedsføring
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Præsentationens transcript:

At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016

Ordet ”logbog” stammer fra den maritime verden, hvor en logbog bruges til at optegne oplysninger om kurs, fart, meteorologiske forhold osv. ”På et skib bliver logbogen ført af skibsfører eller styrmand. Der gøres notater om skibets position, om den kurs, der er valgt, hvordan vind- og vejrforhold er undervejs, og hvorvidt den afstukne kurs følges, eller der er afdrift, som der må justeres for. Observationer, arbejder og tildragelser undervejs, der har betydning for sejladsen, indføres ligeledes. Optegnelserne i logbogen står til rådighed for de personer, der har interesse og andel i skib og last.” (Søfartsstyrelsen, Weilbach, 1990) Logbog - betydning Ida Marie Rasmussen 2016

Hvad er en logbog? Ikke en dagbog Refleksioner over daglige arbejdsopgaver og oplevelser i skolen og praktikken Ved at nedskrive tanker, får vi mulighed for at vende tilbage, videreudvikle og anvende dem som grundlag for mere nuanceret tænkning Hvad er en logbog?

Præsentationsskrivning Hvis tænke- skrivning skal ændres til præsentations- skrivning, skal du: - Sortere - Ordne - Strukturere - Bearbejde Tænkeskrivning - For mig selv - Forklare for mig selv - Mange idéer - Uorden - Spontant - Uformelt - Brainstorm - Tegning - Stikord Processen er vigtigst Præsentationsskrivning For en læser Formidle tanker Forklare for andre Følge en idé Orden Gennemtænkt Officielt sprog Produktet er vigtigst Ida Marie Rasmussen 2016

For at kunne sikre kvalitet i pleje og omsorg er det nødvendigt at kunne reflektere. At reflektere betyder tilbagekaste eller tænke over noget. Her er logbogen et godt redskab. Man kan reflektere på forskellige niveauer, og i din uddannelse kommer du til at arbejde med alle niveauer. Refleksion

At reflektere, mens man handler, og ændre på sine handlinger undervejs Refleksion i handling

Refleksion over handling Kritisk tilbageblik på handlingen efterfølgende. Hvad tænkte, følte og oplevede du? Hvad undrede dig? Vurdere eller evaluere Indhold: hvad opfatter, tænker, føler eller handler jeg ud fra? Proces: hvordan blev opgaven udført/problemet løst, hvilke metoder blev anvendt? Hvordan er det forløbet eller foregået? Refleksion over handling

Refleksion over refleksion Reflektere over egen måde at reflektere på – metarefleksion. Selviagttagelse Præmisser: Hvorfor opfatter, tænker, føler eller handler jeg, som jeg gør? Hvilket ”syn” ligger til grund for dette? Er det hensigtsmæssigt? Er der andre måder at opleve/tolke situationen på? Refleksion over refleksion

Refleksionsspørgsmål/spørg dig selv Hvad har jeg lært? Hvad har jeg undret mig over? Hvordan blev problemer løst? Hvordan blev opgaven løst? Hvilken rolle havde jeg undervejs? Hvad følte jeg? Hvad gik godt, og hvad gik mindre godt? Hvad vil jeg gøre anderledes næste gang – og hvorfor? Hvad kunne være en forklaring på de andre i gruppens synspunkter/meninger/holdninger/reaktioner? Hvilke kompetencer har jeg brug for at udvikle – teoretisk og praktisk Refleksionsspørgsmål/spørg dig selv

Mange forskellige udtryksformer kan bruges i en logbog f.eks.: Tegninger Tabeller Oversigter Fotos Interviews Udklip Digte

Hvad skal du bruge en logbog til? Dele af din logbog skal/kan være kun din, og andre dele kan du have et ønske om at vise til dem, der følger dig undervejs i din læreproces En logbog er for din egen skyld og til din egen glæde og gavn – ikke for dine underviseres Kan laves på papir eller computer, der er mange fordele ved en digital version: billeder, videoer mm. Tænk over formuleringerne Træner dit skriftsprog og dine formuleringer Træner dit fagsprog Dokumentation for din udvikling, og det du lærer Hvad skal du bruge en logbog til?

Hvad skal du bruge en logbog til? Kan bruges til at synliggøre din udvikling af kompetencer over for dig selv, tutor, lærere og praktikvejledere, dialoggrundlag mellem dig og vejledere. Kan bruges til at evaluere din læreproces og sætte nye faglige og personlige mål. Fastholde tanker, undren, idéer som du kan arbejde videre med. Må gerne laves i slutningen af skoledagen Hellere lidt og ofte – frem for meget og sjældent Lav den primært for din egen skyld Skal laves Hvad skal du bruge en logbog til?

Målsætning Hvad - er mit mål? Hvorfor – skal jeg lære det? Hvordan – skal jeg så arbejde for at nå frem til mit mål? Nåede jeg så målet? Hvordan kan jeg finde ud af, om jeg nåede målet, hvordan jeg nåede målet, og hvordan skal jeg så huske og holde fast i det, jeg har lært? Ida Marie Rasmussen 2016