Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vejledning: selvbetjeningssystem

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vejledning: selvbetjeningssystem"— Præsentationens transcript:

1 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem 48001 Digital ansøgning i bygge- og miljøsager For at få overblikket over digital ansøgning i bygge- og miljøsager, må du trin for trin gennemgå denne selvbetjeningsvejledning. God arbejdslyst © Ministeriet for Børn og Undervisning. April Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jesper Skovsgaard, EUC-Nord. Materialet kan frit kopieres med angivelse af kilde. Materialet kan frit viderebearbejdes med angivelse af følgende tekst: Dette materiale indeholder Undervisningsmaterialer til anvendelse i Åbent Værksted og på ordinære plankurser til Uddannelsen ”Digital ansøgning i bygge- og miljøsager”

2 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 1. Gå ind på kommunens hjemmeside og vælg BORGER: Dernæst vælger du ikonet Byg og Bo

3 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 2. Du skal nu i venstre side vælge Byggeri og dernæst Enfamiliehus. Du kan nu på denne side hente en del af den information du skal bruge for at løse opgaven. Før man går i gang med sin byggeansøgning er det en god ide først, at kontakte de lokale myndigheder, hvilket kan spare dig for en del besvær og unødvendigt arbejde. Beskriv hvordan muligheden for at kommunikere med myndighederne er, hvordan gør man og hvad koster det? Det er vigtigt for løsning af opgaven, at du løbende tager notater! Husk at skrive ned.

4 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 3. Du skal nu skrive adressen på den påtænkte byggegrund, eller adressen på dit eget byggeprojekt og dernæst klikke på søg.

5 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 4. Her på siden ses et omrids af den valgte byggegrund, du kan også her på siden linke videre til lokal- og kommuneplaner samt linke til oplysninger om tinglysninger. Har du selv en byggegrund kan du anvende adressen på denne. Gå nu til linket. Start dit projekt her. Det er vigtigt for løsning af opgaven, at du løbende tager notater! Husk at skrive ned.

6 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 5. Du skal nu bruge dit NEM ID for at komme videre med opgaven. Du kan også her læse mere om hvordan du ansøger om byggetilladelse. Lav en kort beskrivelse af en byggesituation som kun skal anmeldes – Husk at skrive ned.

7 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 6. Din byggesag er nu registret, du skal nu klikke på Tilføj aktivitet for at forsætte din byggeansøgning. Du kan hele tiden følge med i hvor langt du er i byggesagens forløb, der er nu udfyldt 1 ud af 13 obligatoriske dokumentationskrav. Husk at skrive ned.

8 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 7. Du har nu mulighed for at vælge byggesagens art: Nybygning, tilbygning osv. Du skal vælge Nybygning Husk at skrive ned.

9 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 8. Du skal nu vælge Nybygning af etageboliger + tilføj aktivitet. Husk at skrive ned.

10 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 9. Du skal nu vælge Nybygning af etageboliger + Vis sag og udfyld dokumentation. Herunder er der 213obligatoriske dokumentationskrav! I det udleveret materiale er der en mappe med tegninger vedr. eksempel på byggesagens omfang. Når du kommer ind i systemet får du mulighed for at uploade tegningerne. Husk at skrive ned.

11 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 10. Du er nu kommet dertil i byggeansøgningen hvor du møder en del obligatoriske oplysninger vedr. din byggesag, disse er markeret med en rød stjerne * og skal besvares! I det udleveret materiale er der en mappe med tegninger vedr. eksempel på byggesagens omfang. Du skal nu til at uploade tegningerne. Klik nu på Besvar ud for situationsplan. Har du din egen byggesag med på kurset, kan du øve dig i at uploade en hel byggesag.

12 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 11. 1 2 3 Du skal nu uploade situationsplanen fra tegningsmappen, du gør ved at klikke på følgende: Vedhæft bilag Vælg fil- vej Åben mappe: Tegninger Udpeg situationsplan Klik på Åben Vedhæft 4 6 5

13 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 12. Du skal her beskrive indholdet af den uploadet fil (situationsplanen) med tilhørende praktiske oplysninger eksempelvis bebyggelse-procenten.

14 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 13. Klik på ansøgning for at se hvortil i ansøgningen du er kommet og hvad der mangler af dokumentation. Når du er kommet dertil hvor alle dokumenter er uploadet skal man klikke på indsend ansøgning, det vælger vi ikke at gøre! Da du vil blive bedt om at betale for din byggeansøgning. Derfor skal du nu klikke på Slet sag!

15 Vejledning: selvbetjeningssystem
Mission Vejledning: selvbetjeningssystem Trin 14. Du bliver bedt om at slette sagen husk at logge ud af hjemmesiden. Kurset er nu gennemført. Dine notater skal danne grundlaget for en afsluttende samtale med underviseren, så det er tid til eksamen!!!!


Download ppt "Vejledning: selvbetjeningssystem"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google