Write a Science Opera i folkeskolen. Opera for børn I en tid hvor begrebet kompetencer meget smalt forsøges gjort op i videnskapital og intellektuelle.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
i Ungdomsuddannelserne
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Folkeskole-reformen August 2014.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Brugerundersøgelse af Nov 2012 (uddrag) Nov 2012 (uddrag)
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Darum skole 4. november 2013.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Krop og læring Karen Barfod,
FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Nye mad- og bevægelsesvaner i klassen
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Folkeskolereformen Malling Skole - så langt er vi nu 14. maj 2014.
Folkeskolereformen 2014 Sct. Jacobi Skole.
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Velkommen.
Er den ikke-ekskluderende skole en mulighed ?
Indbydelse SFO Bakkeskolens forældreråd indbyder hermed til det årlige forældremøde for alle forældre i SFO Tirsdag d kl Mødet foregår.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Velkommen til Fyraftensmøde 26.marts 2014 på Rosendalskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Niels Brocks Handelsgymnasium: Fra uddannelsesfremmed til talent
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Unges opfattelser af og viden om sundhed
Stxstudentereksamen.
Team Nordahl og Skibet Skole
Kævlefolket - Et undervisningsforløb i skulptur
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Almen Didaktik Indhold og form
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Projekt ”Uddannelse og erhvervsfremme via Ildflue- og Brandkadetforløb” i Holstebro Kommune v/ Beredskabsfaglig Konsulent Rikke Søndergaard, Nordvestjyllands.
Hvad er portefolie? Betyder at tage med sig
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Write a Science Opera i folkeskolen

Opera for børn I en tid hvor begrebet kompetencer meget smalt forsøges gjort op i videnskapital og intellektuelle færdigheder hos vores børn og unge, bekymrer det mig, at almendannelsen i forhold til de livsæstetiske udtryksformer er under pres. Set i lyset heraf, gør det indtryk på mig, at Operaen i Midten med jeres kulturformidlende og æstetiske fremførelser tager ansvar for at udfordre vores børn og unge på en sanselig og dermed bredere dannelsesforståelse. Klasselærer i 4.a på Tjørring Skole, Niels-Erik Lysholm

Opera med børn

Opera af og med børn

At tænke tværsektorielt Kommentarer på artikel i Folkeskolen.dk Jeg har svært ved at tage det her alvorligt. Jeg er ikke i tvivl om, at det har været en god oplevelse for både lærere og elever … men forestillingen om, at en tidskrævende brug af disciplinerne skulle kunne løfte naturfagene generelt i folkeskolen, forekommer mig virkeligt langt ude. Niels Christian Sauer Jeg har ikke noget imod at bruge anderledes former for undervisning, men der er hele tiden en kynisk cost-benefit afvejning - Kan det betale sig at bruge X tid på et emne, der fylder Y i pensum? Thomas Hansen

Uddrag fra egnsteater-bekendtgørelsen: ”Aktiviteter som ikke ligger i umiddelbar tilknytning til egnsteatrets primære opgave, er ikke refusionsberettigede, men i forbindelse med indgåelse af en egnsteateraftale kan Statens Kunstfond dog godkende tilskud til sådanne aktiviteter”

Skoleleder og fagleder udskolingen: Elever der lærer nye sider af sig selv at kende Elever der tager ansvar for andre og træder til Deltagende faglærere: Eleverne oplever at hvis de øver og tager det alvorligt kan de meget mere end de selv tror Ser eleverne fra en anden side, der giver øget indsigt. Specielt de fagligt svage elever Elevernes evalueringer: Har du lært noget nyt?, Hvis ja, hvad? + andre kommentarer Tør stå frem/blevet mere modig Fået flere venner blandt mine klassekammerater

Dannelse skal ind i pensum