Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

i Ungdomsuddannelserne

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "i Ungdomsuddannelserne"— Præsentationens transcript:

1 i Ungdomsuddannelserne
Frafaldstruede i Ungdomsuddannelserne

2 Grønløkkeskolens 10 klasse center:
Kirsten M. Pedersen, Bo L. Hansen, Lars Madsen SoSU skolen: Rasmus Kaad-Hansen HTX-Christiansbjerg: Margrethe Kofoed, Alice Jacobsen Aarhus Katedralskole: Peter Thyssen, Karen Vibe-Pedersen Kochs Skole : Lars Stubkjaer Barslev

3 Folkeskole Forståelse for den vertikale fødekæde.
- Besøge hinandens undervisning og udveksle erfaringer Folkeskole STX XXX HTX 10.klasse SOSO

4 Faglige besøg: Fortsættelse af arbejdet fra sidste periode nu med nye skoler. Elever og lærer fra Kochs skole lavede forsøg i biologi med elever fra Katedralskolen Maria- 1.n: Tanker om besøget af Kochs skole:

5 Jeg synes, det var en fin måde at udfordre os på. Jeg oplevede,
at jeg lige pludselig blev usikker og manglede ord, og så kræver det lidt ekstra at sætte sig ordentligt ind i tingene, så man kan forklare dem videre. Man lærer rigtig godt af at forklare det videre, specielt når det er til nogen, der ikke er helt på samme niveau fagligt som 1.g’ere.

6 De fleste af eleverne fra Kochs skole virkede til at nyde chancen for at
belære en gymnasieelev, og det var fedt at se, hvordan nogle af dem gik meget op i det og var klar på at lære noget nyt. Som jeg vist fik sagt i timen, synes jeg, eleverne burde være to og to sammen med en eller flere gymnasieelever, så de ikke er bange for at sige noget. Desuden var deres lærers engagement meget opmuntrende.

7 Jeg tror, der er muligheder i et samarbejde med grundskoleelever, såfremt de er seriøse og klar til at hænge på – eller i hvert fald prøve på det – når de deltager i undervisning på vores niveau. På den anden side kræver det også, at gymnasieeleverne er seriøse, da det er udfordrende at skulle forklare biologi-begreber, man måske har svært ved at formulere, så de bliver letforståelige.

8 Individuelle praktikforløb:
5 elever fra Grønløkkeskolen Individuel praktik 3 dage i januar i to 1.g klasser på Katedralskolen

9 Alternativ til normal brobygning.
Forslag: Alternativ til normal brobygning. Faglige besøg for hele klasser med deres egen lærer til de forskellige ungdomsuddannelser. - sammenhænge, der er fagligt relevant i klassen. Visiterede individuelle praktikforløb for enkelte elever -meget i tvivl om, hvor de skal fortsætte efter klasse. Tænketank: forsøgsbaseret ordning for Grønløkkeskolens 10. klasser.


Download ppt "i Ungdomsuddannelserne"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google