Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin."— Præsentationens transcript:

1 Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin er der elever, der angiver at der er mobning i klassen, også selvom ingen har sagt ja til at blive mobbet * – ergo diskrepans 4.kl. – flere angiver sig som mobbet 8.kl. – flere angiver, at der forekommer mobning i klassen Hypotese: I de klasser hvor der er opmærksomhed på mobning er flere,der opfatter sig som mobbede og som ser andre mobbede? * Dem, der har svaret ja til mobning kan være mobbede andre steder

2 Mobbet og mobber En stærk sammenhæng mellem at være udøver og offer (75 %) – dog stærkest for direkte mobning end for de mediebaserede former for ’overgreb’(Internet, 46 %); sms, 71 %) Bemærkelsesværdigt er det dog, at det lader ikke til, at det at blive mobbet (uafhængig af om man selv har mobbet andre) synes at have nogen betydning i forhold til at afsende ubehagelige meddelelser på Internet (13 %) og sms (18 %)

3 Mobning og modtagelse af ubehagelige meddelelser på Internettet og sms? Flest 4.kl. piger, der udsættes for ubehagelige meddelelser (Internet, 20,9 %; sms, 25,8 % Klar sammenhæng mellem at blive mobbet og blive udsat for ubehageligheder på Internettet og sms Klarere sammenhæng mellem mobning og sms (ingen forskel på klassetrin, i alt: 38,8 %) end mellem mobning og Internet (4.kl. ligger scorer højest, 42,6 % - i alt:33,6 %) Dog har 2/3 af dem, der har været udsat for direkte mobning IKKE været udsat for ubehageligheder hverken på Internettet og via sms Klar sammenhæng mellem at blive udsat for ubehageligheder på Internet og sms – men halvdelen af dem, der har været udsat på Internettet har IKKE været udsat på sms (og omvendt)

4 Negative oplevelser (mobning, ubehageligheder på Internet og sms) og elevernes opfattelse af sig selv og deres skoledag Langt stærkere sammenhæng mellem mobning og dårligt selvbillede / dårlig oplevelse af skolen end der er mellem mobning og ubehagelige meddelelser i Internet/sms- sammenhænge Sammenhæng mellem at have få venner / mindre god skoledag / negativt selvbillede og det at have været udsat for ubehageligheder (alle medier og klassetrin) Dog svagere sammenhæng i forhold til Internet og sms end i forhold til direkte mobning (højsignifikant) Populære elever udsættes i højere grad for ubehagelige meddelelser på Internet/sms end for direkte mobning (Stadig opfatte sig som populær og følelsen af en god skoledag trods ubehageligheder på Nettet/sms –virker måske mindre indgribende?)

5 Negative hilsner på nettet Dem, der har været udsat for mobning og generelt har været udsat for negative hændelser (IRL og URL), får 35,5 % også negative hilsner over Internettet Dem, der ikke er blevet mobbet men dog stadig er udsat for negative hændelser får kun 16,2 % Af dem, der får ubehagelig meddelelser er 53,9 % heraf negative hilsner på Internettet frem for de, der får negative hilser via sms, hvilket udgør 38.5 %

6 Positive hilsner Dem, der har været udsat for mobning og generelt har været udsat for negative hændelser, får kun 25,5 % af disse positive hilsner Blandt dem, der har fået ubehagelige meddelelser på nettet/sms får samtidig knap 50 % positive hilsner (bemærkelsesværdigt: andelen af positive hilsner er større blandt dem, der også har været udsat for negative hændelser, i forhold til dem, der ikke har været udsat for negative hændelser. Hypotese: de, børn der mobbes direkte er i højere grad isolerede, end dem, der bliver generet via Internet/sms

7 Holdninger til intervention Flest mener, at man skal blande sig/forsøge at standse mobningen; få fat i en voksen Få har valgt svarmulighed: Ingenting – det er dog markant at det er mobberne, der har valgt denne mulighed (også mobberne, der selv er blevet mobbet) ¼ mener, at det hjælper at snakke med mobberne Hjælper det at, når læreren blander sig? 82,8 % mener at det altid/nogen gange hjælper (ikke blevet mobbet/ikke mobbet andre, 84,8 %) 17,2 % mener at det aldrig hjælper, men at det bliver værre (er ikke blevet mobbet/har mobbet, 36,2 %) Hjælper det, når eleverne blander sig? 85,8 % mener, at det altid/nogen gange hjælper (ikke blevet mobbet/ikke mobbet andre, 87,7 %) 14,2 mener, at det aldrig hjælper, men at det bliver værre (er blevet mobbet/mobbet andre, 37,5 %)


Download ppt "Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google