Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Advertisements

 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
17½ års samarbejde i Aarhus
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Tværgående indsats for unge årige
ved Kim Kjærgaard 13. December 2011
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
De Blå Ressourcer 1 1.
”Vi når målet – men hvordan?”
Boligsociale indsatser … for over 60 mio!
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Kontanthjælpsreformen
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Uddannelsesafklarende samtaler
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.
DM i Skills 2013 i Aarhus. 1.Formål 2.Samarbejdspartnere 3.Beslutningsgrundlag 4.Skills aktiviteter 5.Besøgende 6.Økonomi 7.Opsparing øvrige afdelinger.
Projekt Den Røde Tråd Et tværfagligt projekt om ressourceforløb Ressourceforløb Aarhus Kommune.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
VIBOs boligsociale arbejde
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Præsentationens transcript:

Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret del af helhedsplanen i et udsat boligområde

UU Aarhus Beskæftigelsesforvaltningen Jobcenter Aarhus Unge & Uddannelse UU Aarhus

Boligforeninger og Kommune Samarbejdsaftale mellem Beskæftigelsesforvaltning og boligforeninger i udsatte boligområder 3 helhedsplaner 2 puljefinansierede indsatser

Områder Trigeparken Vandtårnsområdet Frydenlund Viby Syd Langkærparken i Tilst

Ansættelsesforhold Fremskudt Job- og uddannelsesvejlederne er ansat i Jobcenter Aarhus Daglig personaleledelse og instruktionsbeføjelse varetages af boligsociale leder for det pågældende område

Profil på fremskudt vejleder Vejledning til uddannelse Bindeled til myndighed og UU Etablering af virksomhedspraktik Mentorbistand Etablering af relevante tilbud i området Samarbejde med boligsocialt team

Mål understøtte og bidrage til en styrkelse af indsatserne med at realisere 95 % målsætningen få flere i job og uddannelse i de udsatte boligområder bidrage til boligforeningernes arbejde med at skabe fællesskaber, tryghed og trivsel i deres lokalområder

Principper for indsats Indgang til kommunens øvrige ydelser Styrkelse af forbindelsen mellem boligområdet og det omgivende samfund Tæt kontakt med den unge Ingen myndighed Systematisk samarbejde med evt. sagsbehandler eller UU vejleder Udvikling af metode

Vandtårnsområdet Område bestående af en række boligområder i Aarhus N. I alt ca beboere Helhedsplan

Justere kortet for gråtoneudskrift 1 +- århus n 1.Norges Plads

Baggrund for helhedsplanen Området generelt: Omtrent samme aldersfordeling som i AAK 39% af de voksne er udenfor arbejdsmarkedet (17,3 % i AAK) Mange på førtidspension og kontanthjælp Antal kriminalitetssigtede unge var 2-3 gange større end i AAK Knap 30% af beboerne i området kommer fra ikke- vestligt land (11% i AAK) Statistik 2013

Områdets unge: 34% af de unge var ikke i gang med ungdomsuddannelse 15 mdr. efter afslutning af 9. klasse (AAK 13%) 14,5% af de 24-årige havde ikke påbegyndt eller afsluttet ungdomsuddannelse (AAK 10,5%) Statistik 2013

Helhedsplanen for Vandtårnsområdet Mål: Områdets boligforeninger ønsker at bidrage til at løse områdets sociale udfordringer gennem målrettede indsatser – bl.a. i form af en helhedsplan for området. Indsatser i Helhedsplanen - fokusområder: 1: Børn, unge og familie 2: Beboernetværk, inddragelse og demokrati 3: Fremskudt job- og uddannelsesvejledning (18-29 årige) 4: Sundhed.

Job- og uddannelsesvej- ledning Åben job- og uddannelsesvej- ledning Jobklub og Studiecafé Andre aktiviteter FVU i lokalområdet Individuelle forløb

Længerevarende, helhedsorienteret, individuelt tilrettelagt forløb for unge år Indhold f.eks.: Skabelse af (visuelt) overblik Motiverende samtaler Opfølgning på aftaler/handlinger Uddannelsesafklaring Besøg på uddannelsesinstitutioner Støtte ved opstart i uddannelse og fastholdelse Job- og praktiksøgning Bindeled til det kommunale system mv. og øvrige boligsociale indsatser

Det tværfaglige samarbejde mellem UU og Helhedsplanen – en samarbejdsmodel Fremskudt job- og uddannelsesvejleder er ansat i UU/Jobcenter Aarhus Finansiering primært af Helhedsplanen/LBF Vejleder arbejder 4 dage om ugen i lokalområdet og 1 dag i UU Faglig opdatering via UU/Jobcenteret Adgang til Jobcenterets databaser Koordinering med øvrige indsatser og relevante samarbejdspartnere omkring den unge Vejleder noterer løbende i databaser ift. status

Fordele ved fremskudt job- og uddannelsesvejledning Fremskudt vejledning generelt: Den unge har let adgang til vejleder Vejleder er placeret i et uformelt miljø Vejleder har mere tid til den enkelte unge og er et ”kendt ansigt” over længere periode Større fleksibilitet ift. målgruppe og opgaver Mulighed for hurtig tilpasning, hvis behov skifter i lokalområdet Vejleder er bindeled til øvrige tilbud i lokalområdet Vejleder kan også støtte den unge efter start på uddannelse

Særlige fordele ved model fra Aarhus Lokalt tilbud fremgår af den unges sag/journal Vejleder har adgang til den unges sag i WB og Uno Ung. Den unge oplever koordineret indsats – vejleder har kendskab til den unges historik og samarbejder med eks. sagsbehandlere, virksomhedskonsulenter og UU vejledere Vejleder er opdateret vedr. nye kommunale tilbud, ændringer på uddannelsesområdet mv. Vejleder er også bindeled til Kommunen Vejleder har en tæt relation til den unge og kan agere ”bolværk” så evt. frustrationer ift. ”systemet” mindskes

Foreløbige erfaringer med samarbejdsmodellen 16 unge har været i forløb Rekruttering via mange kanaler Status pt.: 7 er nu i uddannelse, 2 er i job og 1 har fået rotationsjob De fleste unge har været uddannelsesparate eller aktivitetsparate. 3 har været uden forsørgelse De unge har alle haft behov for helhedsorienteret, håndholdt indsats – ofte også efter studiestart Koordineret indsatser virker – positive tilbagemeldinger fra de unge. Mange samarbejdsflader og meget synligt, hvem der gør hvad… Udfordringer: Relativt lang opstart + PR/rekruttering