UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
Advertisements

Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Udvikling og implementering af en kommunal model for
EU Socialfondsprojektet
Roskilde Produktionsskole
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Kontanthjælpsreformen
ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Uddannelsesafklarende samtaler
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
STATUSMØDERNE! Et møde hvor de unge er i fokus: 1. år: Afklaringsmødet efter 10. – 12. uge; Her udarbejdes den overordnede uddannelsesplan for indeværende.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 - Kortlægning og anbefalinger.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Mentorprojekt Sisimiut
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Marselisborg rapporten
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE

MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP, SOM VURDERES: AT HAVE BEHOV FOR EN SÆRLIG STØTTE FOR AT KUNNE PÅBEGYNDE OG GENNEMFØRE EN KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSE AT HAVE ET REALISTISK UDDANNELSESPOTENTIALE

FORMÅL FORMÅLET MED PROJEKTET ER, AT DEN UNGE GENNEM EN ORDINÆR TILKNYTNING TIL UDDANNELSESSYSTEMET OG ALTERNATIVT ARBEJDSMARKEDET OVERGÅR TIL SELVFORSØRGELSE. SOM GRUNDLAG HERFOR OPSTILLES SOM DELMÅL, AT DEN UNGE FINDER SIG TIL RETTE OG TRIVES I EN MÅLRETTET UDDANNELSES- ELLER ARBEJDSMARKEDSRETTET INDSATS DEN UNGE FASTHOLDES I INDSATSEN DEN UNGE I SAMARBEJDE MED RELEVANTE PARTER UDARBEJDER EN REALISTISK UDDANNELSESPLAN SÆRLIGE UDFORDRINGER, DER HINDRER EN FAST TILKNYTNING TIL UDDANNELSESSYSTEMET ELLER ARBEJDSMARKEDET, IDENTIFICERES OG ADRESSERES I ALLE TILFÆLDE I TÆT SAMARBEJDE MED SAGSBEHANDLEREN.

INDHOLD OG FORM I PRINCIPPET ER DER IKKE GRÆNSER FOR, HVILKE OPGAVER UNGEVEJLEDERNE KAN LØSE, NÅR BLOT INDSATSEN HAR ET UDDANNELSES- ELLER BESKÆFTIGELSESRETTET SIGTE, OG DET VURDERES, AT DEN UNGE KAN BLIVE SELVHJULPEN, SÅLEDES AT INDSATSEN KAN UDFASES. INDSATSEN KAN F.EKS. OMFATTE HELT BASAL ”MINERYDNING” DVS.: F. EKS. HJÆLP TIL AT MESTRE UDFORDRINGER, DER HINDRER DEN UNGE I AT PÅBEGYNDE ELLER GENNEMFØRE EN KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSE. F.EKS. STØTTE TIL AT KOMME OP OM MORGENEN OG MØDE PÅ UDDANNELSE ELLER I DEN UDDANNELSESFORBEREDENDE INDSATS, KONTAKT TIL MYNDIGHEDER/INTERESSENTER F.EKS. HJÆLP TIL AT BEVARE OVERBLIKKET OVER INDSATSEN – HERUNDER FORSKELLIGE TILBUDS- ELLER UDDANNELSESSTEDER, VEJLEDERE, SAGSBEHANDLERE, LÆGE ELLER ANDEN BEHANDLENDE INDSATS F.EKS. HJÆLP TIL KOMPETENCEUDVIKLING

ERFARINGER FRA DAGLIG PRAKSIS