De maler et billede af sig selv som frie individer, der dybest set har mulighed for at skabe sig den tilværelse, som de allerhelst vil have – det handler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
UUUC årskonference januar 2011 Nyt fra KL Chefkonsulent Jan Bauditz, KL.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Gruppevejledning - i et systemisk perspektiv
VUE - årsmøde Vejledning i Fællesskaber
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Workshop v. Gitte Dybdal eksistens, fællesskaber og fastholdelse Gruppevejledning – et fælles vejledningsrum PROGRAM Kom godt i gang – fordele og ulemper.
Program Formiddag Teori: Om Ressourceorienteret kollegial feedback
Anerkendende refleksion
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lærerprofessionen.
Forældremøde X årgang.
Henriette Lungholt Uge Kreative metoder.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Den professionelles 3 handlingsdomæner Humberto Maturana
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Dansen omkring handicapbegrebet
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Læring i et vejledningsperspektiv
Vejlederens kommunikation
Ved Jannie Asklund Mobil:
Lærerprofessionen.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Billeder til gennemgang af dåben
SCKK, Kvalitet i MUS - 5. netværksmøde januar 2004 Oplæg v/ konsulentkoordinator Jan Bartram Kvalitet i MUS 5. netværksmøde 15. januar 2004 Kompetenceafdækning.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Om at spørge.
Gruppevejledning på tæt hold
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.3 – Ressourcer i et læringsperspektiv Anders.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Portfoliometoden i praksis Et udviklingsarbejde på Frijsenborg Efterskole Efterskoleforeningens Vejlederkonference Vingstedcenteret d. 19. og 20. sept.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Center for Ungdomsforskning ڤ Ungdomsliv: nogle centrale tendenser Knud Illeris Center for Ungdomsforskning.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
Karrieretransition & Netværk
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Karrierelæring på egen krop
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Santa Lucia Her kommer flere billeder af Santa Lucia og Luciaoptog. Tal om hvad børnene ser på billederne. Børnene vil få mulighed for at øve sig i at.
Vejledning i grupper og fællesskaber
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Rita Buhl 22. september 2018.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
UDVEKSLING projekter ang. studievalgsportfolio
Johari vinduet det vi ved og ikke ved!
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Barnesyn og børneperspektiv
&.
Præsentationens transcript:

De maler et billede af sig selv som frie individer, der dybest set har mulighed for at skabe sig den tilværelse, som de allerhelst vil have – det handler blot om at træffe de rigtige valg… De unge anskuer i vid udtrækning sig selv gennem et individualistisk prisme Nutidens unge bebrejder sig selv, når de ikke kan håndtere ungdomslivets udfordringer Når det er svært at være ung i DK. CEFU (2011)

Tegningerne er af Allan Stockholm

fælles bearbejdelse i grupper fælles samfundsmæssige problemstillinger …..den føromtalte individualisering, som er et uomgængeligt vilkår, kan modsvares af fællesskabsoplevelser, fælles bearbejdelse i grupper, på hold eller i klasser og være med til at udvide unges forståelse af egne problemer som en del af fælles samfundsmæssige problemstillinger….. Illeris m.fl. (2009).: Ungdomsliv

Gruppevejledning er andet og mere end individuel vejledning i en gruppe – eller information i en gruppe ”de unge får udvidet deres verden - de får faktisk 10 hjælpere”- udnytter resurser og potentialer hos deltagerne de unge får betydning og giver hinanden betydning – ”a climate of mattering” (Norman Amundson) - aktiverer og ansvarliggør deltagerne at være lige som og at være forskellig fra - identifikation og rollemodeller de unge får nye vinkler på deres ”historier” de unge spejler sig i hinanden de unge giver hinanden feedback

Vejledning i grupper Vejleder skaber mulighed for deltagelse og refleksion i gruppen V Interview Refleksion Vejledte 1 2 3

Mål for gruppevejledningen Forberedelse, aktivitet inden ”samtalen” Gruppevejlednings- samtalen Arbejde med værdier ift. uddannelse og arbejde VærdispilHver ung interviewes ift hendes ”historie” – de andre unge bringes i spil med deres refleksioner Arbejde med unges selvopfattelse Styrkekort ” Hvem/ hvad har betydning for de valg, jeg træffer Rollemodeller Livslinie ” Mit liv og mine drømme -udfordringer og barrierer Mapping/ leverum Værdiskjold ” Sådan ser jeg mig selv og sådan ser andre mig Joharis vindue ”

Refleksionskort Da jeg hørte Sofie fortælle, lagde jeg mærke til … Når jeg hører Sofie fortælle, kan jeg genkende... Hvis jeg var Sofie, ville jeg måske… Mon Sofie har tænkt på… Da jeg hørte Sofie fortælle, kom jeg til at tænke på… Når jeg hører Sofie fortælle - synes jeg, hun viser, at hun er…. synes jeg, hun viser, at hun kan…

Referencer og inspiration Trine Harck (2011) Gruppevejledning i et systemisk perspektiv: didaktiske refleksioner. I Plant m.fl. (red): Vejledningsdidaktik. Studie og Erhverv/ Schultz Trine Harck (2004): Gruppevejledning set i et systemisk perspektiv. Birgisdottir, Björg m.fl.(2012): Watch. En brugsbog i gruppevejledning. Schultz Thomsen, Rie m.fl. (2013): At vejlede i fællesskaber og grupper. Schultz Westergaard, Jane (2012): Effektiv gruppevejledning af unge. Schultz Vejlederforum debat marts/ april 2014