Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne."— Præsentationens transcript:

1 FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (UNGDOMSUDDANNELSER - LÆRERVEJLEDNING)

2 Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne skal forberede jer til dagen, men kan også bruges generelt i forhold til valg af praktik, uddannelse og job. Der er tre forskellige lektioner, du kan bruge uafhængigt af hinanden. Hvilke muligheder for uddannelse har du? Hvordan kan du prøve det af? Hvad skal du vælge? Ved hver lektion er det beskrevet, hvad formålet er, hvordan I gør, og hvad I skal bruge af udstyr. Find også alle materialer som PowerPoint og pdf på vores hjemmeside i bjælken til højre: God fornøjelse!

3 Hvilke muligheder for uddannelse har du?
Varighed: 1 lektion Formål: At få eleverne til at være bevidste om de mange muligheder for uddannelse og forberede dem til CAMPUS+ Udstyr: Computer/projektor + adgang til internet Computer/ipad/smartphone til alle

4 HVILKE MULIGHEDER FOR UDDANNELSE HAR DU?
Beskrivelse: Tal med klassen om, hvilke overvejelser I har om uddannelse, og hvilke forestillinger har I om jobs og hverdag? Fx hvad tænker du, I laver, der hvor du arbejder? Er der kollegaer eller arbejder du alene? Se filmen fra ug.dk: STX, HHX, EUX HTX: uddannelser EUD: Find 3 uddannelser fra forskellige videregående uddannelser, som du er nysgerrig på: Erhvervsakademi, professionsbachelor, universitet eller andre. Få hjælp fra Slå uddannelserne op på: Sammenlign forskellige uddannelsessteder og muligheder. Gem jeres valg til, når I skal planlægge jeres CAMPUS+ rute.

5 Hvordan kan du prøve det af
Hvordan kan du prøve det af? (obs: der er forskellige opgaver til gymnasieuddannelser og erhvervsskoler) Varighed: 1 lektion Formål: at gøre eleverne opmærksomme på muligheder for praktik og uddannelsesbesøg samt at finde ud af, hvem de kan besøge på CAMPUS+. Udstyr: - Computer/iPad/smartphone til alle + adgang til internet - Standoversigt + det interaktive kort:

6 HVORDAN KAN DU PRØVE DET AF? I
Beskrivelse: GYMNASIEUDDANNELSER / STX, HHX, EUX, HTX: Vælg 3 uddannelser eller erhverv, som du er nysgerrig på. Find standoversigten eller brug det interaktive kort: og udvælg de stande, som kunne være relevante at besøge på CAMPUS+ i forhold til at høre mere. Undersøg, hvordan du ellers kan besøge 3 uddannelser, som du kunne være interesseret i: Besøg også uddannelsernes hjemmesider for at undersøge åbent hus og mulighed for at være ’studerende for en dag’. Selvom der er længe til, at du skal søge ind på en uddannelse, er det en god idé at undersøge mulighederne og besøge uddannelserne allerede nu. Så kan du bedre mærke efter, når du skal træffe et valg !

7 HVORDAN KAN DU PRØVE DET AF? II
Beskrivelse: ERHVERVSUDDANNELSER / EUD, EUX: CAMPUS+ er en oplagt mulighed for at besøge mulige praktiksteder. Find standoversigten eller brug det interaktive kort: – og udvælg de stande, som kunne være relevante at besøge på CAMPUS+ i forhold til praktik. Undersøg ligeledes mulighederne for praktik på: Gå ind på Få hjælp til at lave et CV, som du kan printe og tage med til CAMPUS+ / eller tjek sidens værktøj ud – fx. kan du få tips til at forberede dig til samtalen. Selvom der er længe til, at du skal søge praktik, er det en god idé at undersøge mulighederne og kontakte arbejdspladserne allerede nu. Så kan du også mærke efter, hvad der er rigtigt for dig!

8 Hvad skal du vælge? Varighed: 1 lektion
Formål: at sætte hjerne og hjerte (!) i gang i forhold til, hvad man skal forholde sig til, når man skal vælge uddannelse og job. Udstyr: Computer/iPad/smartphone til alle + adgang til internet

9 HVAD SKAL DU VÆLGE? Beskrivelse
Udskriv gerne siden til alle, så alle har mulighed for at lave deres egne markeringer herunder. Se de to korte videoer i fællesskab om overvejelser og tvivl ved valg af uddannelse. Overvej: Hvad er vigtigt for dig i forhold til valg af uddannelse og job? Hvad vejer tungest for dig? Søg inspiration her: ufm.dk/uddannelse/indsatsomrader/din-fremtid-fortjener-forberedelse/rad-og-tips/10-sporgsmal-om-uddannelsesvalg Markér fra 1-5 – hvor 1 er ’ikke så vigtigt’ og 5 er ’meget vigtigt’ Karriere At bruge hovedet At bruge hænderne At bruge både hænder og hoved God løn Fritid Kollegaer Mange år som studerende Nemt at få arbejde Andet? Notér her: Måske det er svært at forholde sig til nu – men det er blot for at sætte tankerne og hjertet i gang til, når du skal vælge uddannelse og job.


Download ppt "Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google